Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter inom ekonomi och företagande samt kontorsinformation från oss på Aktiv Revision direkt i din inkorg


Tips om deadline till revisor

Bokslut och årsredovisning ska ALLTID lämnas till revisorn för revision senast 4,5 månader efter räkenskapsårets utgång.

Lämnas årsredovisningen senare än så kan det leda till en anmärkning i revisionsberättelsen och om det lämnas senare än 5 månader kan ingen garanti ges att revision och handlingar hinner slutföras och lämnas till Bolagsverket i tid, vilket innebär 5 000 kr i första förseningsavgift från Bolagsverket.

Börja därför att förbereda bokslut och årsredovisning i god tid och ta gärna kontakt med revisorn vid eventuella frågor.

Har du koll på alla bidrag och stöd för ditt företag?

Vill du ha extra pengar? Det finns massor av bidrag att söka för både nya och gamla företag.  För Gävleborg har bland annat Tillväxtverket och Region Gävleborg bidrag och stöd som ni som företagare kan söka.

Tillväxtverket affärsutveckling

Tillväxtverket Investeringsstöd

Region Gävleborgs bidrag för företagsutveckling

 


Aktiv Revisions 10-årsjubileum

Den 22a februari firade Aktiv Revision sitt 10-årsjubileum på Clarion Konferens med kunder och samarbetspartners. 

Föreläsare för kvällen var Erika Parneborg - ägare till Gävlebryggeriet Hopsie Daisy Brewing Company och psykologidoktorn Angela Ahola.

Vi vill tacka alla våra samarbetspartners, kunder, kollegor, Clarion och föreläsare mfl som deltog under kvällen. Tack för en mycket lyckad kväll!


Företagarens pension

 

Som företagare måste du själv ansvara för att du tjänar in till din pension. För att du ska få samma pension som om du vore anställd behöver du ta ut lön eller överskott samt betala in avgifter och skatter. Du behöver också kompensera den uteblivna tjänstepensionen genom ett eget sparande.

Har tänker du som företagare kring pensionen? 

Läs mer


Nya regler för ekonomiska föreningar

Föreningar som har kalenderår som räkenskapsår ska under våren kalla till föreningsstämma. Med anledning av lagändringarna som kom den 1 juli 2016 kan föreningen behöva ändra sina stadgar. 

Enligt övergångsreglerna ska styrelsen lägga fram förslag på nya stadgar senast den 30 juni 2018. Tvingande regler i lagen träder i kraft även om inte stadgarna anger det. De nyheter i lagen, som inte är tvingande, måste anges i stadgarna för att kunna tillämpas. Se över era stadgar så att ni får med de bestämmelser ni önskar, och så att de inte strider mot lagen.

Läs mer


SIFFERKOLLEN

VIKTIGA DATUM

Box 1041, Norra Skeppargatan 2, 801 34 Gävle

Telnr: 026-66 05 60

E-post: info@aktivrevision.se

Besök oss på vår webbplats eller följ oss på Facebook.

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.