Nyhetsbrev med senaste nytt om Studie- och yrkesvägledning. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tremedia e-nytt

Datum 2017-12-19

Ivägledning – ny distanskurs för dig inom högskolan

Med start 12 februari erbjuder Euroguidance Sweden en distanskurs i Ivägledning för dig som är vägledare eller internationell koordinator inom högskolan.

Läs mer om kursinnehåll och anmälan på uhr.se


Ny bok av Leif Andergren -

Samtal i socialt arbete

Bok: Samtal i socialt arbete

”Samtal i socialt arbete” är en introduktions- och inspirationsbok som riktar sig till alla som har (eller kommer att ha) samtalet som en viktig del i sin yrkes­utövning. Det handlar om att stödja samtalspartnern att se och förstå sin egen situation och därefter skapa lösningar för att gå vidare.

Coaching, Lösningsfokuserad metod och Motiverande samtal (MI) beskrivs och sätts i sammanhang. Även konstruktivism och systemtänkande diskuteras i texten.

Format: 169×239 mm (G5)
ISBN: 978-91-981878-8-5
Antal sidor: 184

Pris: 375 kr
Pris exkl. moms och frakt (för studenter/privatpersoner bjuder vi på momskostnaden)

Läs mer och beställ >>

Provläs ett kapitel >>

Du kan också melja din beställning till order@tremedia.se
Leverans inom en vecka.


Styrning och organisation av den breda studie- och yrkesvägledningen

Rapporten ger en historisk och internationell överblick samt presenterar framgångsfaktorer och svagheter utifrån aktuella och konkreta initiativ om att stärka studie- och yrkesvägledningen.

Ladda ner rapporten som pdf från skolverket.se


Bättre möjligheter för flyktingar utan utbildningsdokument att få sin kompetens erkänd

Människor som flyr har inte alltid möjlighet att få med sig examensbevis och andra utbildningsdokument när de lämnar hemlandet. För dem finns nu möjlighet att få en annan typ av bedömning från UHR som beskriver vilken utbildningsbakgrund de har.

Läs mer på uhr.se >>


Känslisar

Känslisar – en kortlek som öppnar upp

Känslisar innehåller smileys som visar olika uttryck och känslor. Korten kan användas i en mängd olika sammanhang för att öppna upp en dialog och prata om känslor och olika situationer. Målet är att korten ska fungera som ett verktyg i enskilda samtal och gruppövningar för att identifiera, uttrycka, bemöta och förstå sina egna och andras känsloreaktioner.

Antal kort: 55 st
Storlek på kort: 63×88 mm
Förpackning: Spellåda med lock
Material: Spelkort

Pris: 395 kr
Pris exkl. moms och frakt (för studenter/privatpersoner bjuder vi på momskostnaden)

Läs mer om Känslisarna och beställ >>

Leverans vecka 4.


Fem tunga utredningar

Ministrarna på utbildningsdepartementet har under den gångna mandatperioden tillsatt många utredningar som påverkar förskola, grundskola samt gymnasiet och vuxenutbildningen. Fem av dem ska presenteras under 2018. Det är utredningar om studievägledning, praktiknära forskning, skolmyndigheterna, komvux och lärarens yrkesroll.

Läs mer på altinget.se >>


Skolverket: Samlat material om nyanlända och flerspråkiga elever i vuxenutbildningen

Skolverket har samlat sitt materialet kring nyanlända och flerspråkiga elever i vuxenutbildningen. Här finns bland annat information om regelverk, utbildningsplikt, möjligheter att kombinera kurser och språkutvecklande undervisning. Skolverket kommer att bygga upp innehållet under våren 2018.

Gå till sidan >>


Du har väl inte missat Choice & Brainy?

Choice och Brainy är ett helt koncept kring SYV på mellanstadiet. Konceptet ligger helt i linje med Skolverkets intention utifrån styrdokument och läroplan.

Författarens och Tremedias tanke är att boken ska delas ut i ett exemplar till varje elev. Eleverna skriver i boken och utforskar sig själva och sin omvärld tillsammans med Choice och Brainy. Boken ger eleverna möjlighet att utveckla sin valkompetens.

Kostnadsfri handledning
Till boken hör en kostnadsfri handledning (20 sidor). Du kan ladda ner den här och få en mer ingående bild av hur konceptet är uppbyggt.

Du hittar även handledningen på tremedia.se

Ladda ner handledningen >>

Läs mer och beställ >>

Ta en snabbtitt i boken >>


De nationella proven blir hälften så många

Nationella prov på gymnasiet ska nu bara vara hälften så många, det har regeringen bestämt. Orsaken är att elever och lärare känner sig stressade.

Lyssna på en debatt i Studio Ett mellan Jan Björklund och gymnasieminister Anna Ekström >>


Följ oss gärna på Facebook ;-)

facebook

Tremedias e-nytt skickas ut oregelbundet.
© Tremedia i Borås AB 2018

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.