Nytt från interreg-projektet Gränsöverskridande besöksförvaltning för Fulufjällets nationalparker. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev #5 - Fulufjällsprojektet

Hej!

Nu är det snart ett år sen vi träffades för projektets kick-off i Stöten. Nu är det dags att träffas igen. Alla är välkomna till ett referensgruppsmöte med spännande föreläsningar, diskussioner och workshops den 14-15 mars i Trysil. 

Budskap och värdeord för Fulufjället har vi pratat om när dialoggruppen träffades i december. Läs mer om vad vi kom fram till nedan.


Referensgruppsmöte 14-15 mars

Boka in 14-15 mars i din kalender. Då är det dags för referensgruppsmöte igen. Vi kommer att hålla till på Radisson Blu i Trysil från lunch till 10:30 dagen efter.

Bland annat får vi lyssna till lokalpatrioten Thomas Håkki från den lilla orten Ljungaverk. Han arbetar med glesbygdsfrågor och bygdeutveckling med privata initiativ.

Vi kommer återigen att arbeta i workshops. Denna gång för att diskutera mål och strategiska grepp, budskapet för Fulufjället och den bild av Fulufjället som vi vill förmedla. Vi har arbetat hårt med dessa frågor under de senaste månaderna och försökt fånga upp allas synpunkter – men har vi landat rätt? Kommer du att hålla med om det vi kommit fram till?

Det kostar inget att vara med. Lunch, middag och övernattning ingår. Att vara med en eller båda dagarna är valfritt. Rese- och arbetskostnader står du för själv.

Anmäl dig här - senast den 22 februari.


Et felles budskap for Fulufjellet ...

Den 5. desember gjennomførte vi et dialoggruppemøte i Sörsjön for å arbeide frem et felles «budskap» for Fulufjellet som kan anvendes på begge sider av grensen i markedsføring av nasjonalparkene, på skilt, infotavler etc.

Vi kom ikke frem til ETT felles budskap, men det var enighet om en del nøkkelord vi kan anvende for området. Nå fortsetter vi arbeidet med å samle inn flere synspunkter, ta fram en rapport og komme overens om hvordan et felles budskap kan benyttes for å kommunisere Fulufjellet.

Les referat her 

 

... bli med på lokale diskusjonsmøter

Vi etterlyser en enda bedre forankring rundt budskapet for Fulufjellet. Derfor kommer vi til å arrangere mindre møter i Särna og i Ljørdalen for å diskutere både besøksstrategi og nøkkelord i mindre grupper.

I Ljørdalen blir det et lokalt åpent møte den 14. februar på kveldstid. Dato for møtet i Särna er foreløpig ikke bestemt. Invitasjon vil bli sendt ut pr. e-post, på Facebook og hengt opp på oppslagstavler.


Om projektet

Projektet Gränsöverskridande besöksförvaltning för Fulufjällets nationalparker är ett samarbetsprojekt mellan nationalparksförvaltningarna för Fulufjället i Sverige och Norge. Målet är att utforma en gemensam plattform för besöksförvaltningen för hela Fulufjället.

Läs mer på lansstyrelsen.se/dalarna/fulufjallsprojektet.

#Fulufjällsprojektet

Kontakt: leif.helldal@lansstyrelsen.se

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har fått ett utskick om att vara med i vår referensgrupp, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.