Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Här finns liv - ny utställning på Naturum

Vad är egentligen ett Biosfärområde? Under våren och sommaren kommer en ny utställning på naturum vid Läckö Slott berätta om just det. Utställningen ”Här finns liv” som öppnar den 1 mars levandegör det engagerade arbete som pågår runtom i Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle. I utställningen möter du globala frågor om utmaningar på jorden och du kan upptäcka lokala och positiva svar genom digital teknik och bilder. Läs mer här!


Årets sommaropera på Läckö Slott

I sommar blir det opera med dramatiska förtecken på Läckö Slotts borggård. Den 15 juli har "Vampyren" premiär, en opera med musik skriven av Heinrich Marschner. Tre byten måste fällas inom 24 timmar för att vampyren ska få vistas ännu ett år på jorden. En ung kvinna lockas in i en mörk grotta, en annan erbjuds festlighet och flärd och den tredje måste gifta sig med vampyren. Operan spelas utomhus och vid regn fälls ett segeldukstak ut. Läs mer här!


Jörgen Lindquist tar hand om Stola herrgård

På Kålland en bit utanför Lidköping ligger en herrgård i karolinsk stil naturskönt bland eklundar och hagar. Här bor Jörgen Lindquist som guidar besökarna i de välbevarade miljöerna under somrarna. Jörgen är en sann friluftsmänniska som älskar att vara ute i skog och mark för att fiska och jaga. Ett av hans favoritställen i Destination Läckö-Kinnekulle är Källstorps herrgård där det finns fina vandringsleder i skärgårdsmiljö. Läs mer om Jörgen här!


Nya kartor vid utsikten på Kinnekulle

Vid utsiktsplatsen på Kinenkulle strax söder om Hällekis finns nu tre stenfundament med nya kartor. Kartorna visar vad man kan se när man blickar ut över Vänern. De visar också vad som lyser i mörkret såsom fyrar, master och ljus från städer. Ta tillfället i akt och testa dina geografikunskaper! Vid utsiktsplatsen finns också ett café som har öppet alla dagar under sommarsäsongen, toaletter, och så klart en vidunderlig utsikt året om. Här kan du njuta av att se solen gå ner över Värmland. 


Power Big Meet återvänder 2018

Lidköping får återigen stå värd för en av världens största bilträffar när Power Big Meet återkommer i sommar. Den 5-7 juli fylls Hovby flygfält av fordon av olika slag, motorentusiaster och evenemang. Fredagen den 6 juli blir det "finbilscrusing" med start från Hovby flygfält. Crusingen går sedan in mot Lidköpings centrum. Det blir också tävlingar, raggarvigslar och bilbedömning. Passa på att uppleva ett fartfyllt motorevenemang! Läs mer här!


Allsångskvällar på Hellekis säteri i sommar

Värm upp stämbanden och var med på allsångskvällar på Hellekis Säteri i sommar. Under fyra tisdagskvällar i juli hålls allsång i trädgården - vid regn inne i växthuset. Flera av traktens lokala och begåvade musiker i kommer att delta i evenemanget. 
Hellekis Säteri öppnar varje sommar upp sin unika trädgård för besökare. Här finns också en restaurang och konstutställningar. Läs mer här!


Vad är viktigt i en besöksmålsapp?

Destination Läckö-Kinnekulle arbetar just nu med en ny app för besökare och vi vill veta vad just du tycker är viktigt! Det kan till exempel vara att den ska innehålla karta, tips på aktiviteter och sevärdheter, vägbeskrivningar, spel och annan information. Är en app viktigt för dig inför eller under resan, eller kanske inte alls? Med dina svar som underlag kan vi ta fram en ny app med det som är intressant för besökare till vår destination. Fyll i enkäten här! Tack för din medverkan.


Operapaket

Weekendpaket

Upplev opera när den är som bäst! Med Läckö-Kinnekulles operapaket får du det bästa av två världar. Årets föreställning heter Vampyren och är ett skräckfyllt drama från 1800-talet. Kombinera med god mat och boende i unika miljöer. Läs mer här!

Unna dig en helg med god mat och shopping i Lidköping! Strosa runt i staden, ta en fika och njut av den mysiga småstadsatmosfären. Sov sedan gott och vakna utvilad till en härlig frukost. Läs mer här!


S:ta Brigida-ceremoni

Swing Brothers till Mellby

Vinterkalas i bibliotekshuset

Helgonet S.ta Brigida har ärats med en källa i Husaby och den 3 februari firas hennes dag med mässa i Husaby kyrka och ceremoni vid källan. Därefter blir det picknick hos Smedja Therese. Läs mer här!

Swing Brothers från Göteborg kommer till Mellby bygdegård och bjuder på en svängig konsert. I biljettpriset ingår mat, kaffe och kaka. Lidköping Lindy Hoppers gör ett gästspel efter matpausen. Läs mer här!

Var med och fira att Bibliotekshuset i Lidköping fyller fem år! Mitt i januarimörkret lyser Lidköping upp med ett färgsprakande kalas med musik, litteratur, teater och mycket mer. Läs mer här!


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se