Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Paula Perriens. Foto: Thea Holmqvist/Gold of Lapland

"Här finns ingen massturism"

 

Den 9:e Januari öppnas portarna till en av Nederländernas största resemässor och på plats finns Gold of Laplands representant Paula Perriens. I år är det fokus på paket som ska säljas.

 

Paula Perriens bedriver turistföretag med sin man Frans Creugers i byn Tväråträsk. Som medlemmar i Gold of Lapland jobbar de för en stärkt turistnäring och ökad synlighet för destinationen. Med sitt ursprunglig från Nederländerna kan Paula marknaden mycket bra och har stor koll på varför holländare ska söka sig till Sverige. 
- Här finns ingen massturism, det är så mycket folk i Nederländerna att det inte finns någon chans att vara ensam, men i Lappland finns det plats!

Det är fjärde gången hon besöker mässan och det känns lika spännande som de andra gångerna. 
- I år har vi i Gold of Lapland jobbat fram massor av paket. Det ska bli riktigt roligt att sälja dem vidare, säger Paula.

Exportsatsningar som gett resultat

Gold of Lapland har länge satsat på den nederländska marknaden. 
- Vi såg tidigt att det är en bra målgrupp för vårt område och våra medlemmar. Med dagens charterflyg till Skellefteå ser vi att det varit en lyckad satsning, säger Karin Fällman Stenlund, verksamhetsledare för Gold of Lapland. 

120 000 besökare att prata med

I snitt besöks mässan av 120 000 besökare. Det är en hel del människor att prata med. 
- Man blir ganska trött men det är också otroligt givande, säger Paula. Gold of Lapland står i Visit Swedens monter och det handlar lika mycket om att bygga upp goda relationer. 

Hur känns det att åka tillbaka till hemlandet?

- Mitt hemland är Sverige nu, jag skulle aldrig vilja byta tillbaka. En vecka går bra men inget mer, säger hon med ett leende.
 

Text och bild fri att använda.  

 

Dessa företag från Västerbotten deltar:
Granö Beckasin, Vindeln
Subarctic Incoming, Skellefteå
Forsknäckarna, Vindeln
Burträsk camping, Skellefteå
Tärnaby fjällhotell, Storuman
Next of Quin, Nordmaling

Kontaktperson: Karin Fällman Stenlund

+46 (0)70-229 06 42

karin.fallman@goldoflapland.com

 

 facebookinstagramhomepage

Telefon: +46 (0)918 -331 10

E-mail: info@goldoflapland.com

Storgatan 63, 935 32 Norsjö


Företagsbeskrivning

Gold of Lapland är en ekonomisk förening som ägs av drygt 65 företag. Destinationsorganisationen som geografiskt sträcker sig över Lycksele, Malå, Norsjö, Robertsfors, Vindeln, Skellefteå, Sorsele och Arvidsjaur.

 

Gold of Lapland är en av tre samverkansparter i EU-projektet INTILL - INNOVATIV TURISM I LAPPLAND.

Gold of Lapland, Hemavan Tärnaby och South Lapland har beviljats ett samverkansprojekt för att utveckla turismen i den geografiska regionen Malå, Norsjö, Lycksele, Storuman, Vilhelmina, Åsele, Dorotea och Strömsund.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.