Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

GOTT NYTT ÅR

Vi vill passa på att önska dig ett gott nytt år med ett litet axplock av de mest lästa artiklarna i våra nyhetsbrev under året. Ta dig en stund och läs och fundera på hur du vill nå bästa hälsa och hur vi kan hjälpa dig dit. Har du några frågor får du gärna ringa oss på 031-27 00 65. Du kan också läsa mer om oss och våra terapeuter och behandlingar på vår hemsida och även boka tid online. 
Vi ser fram emot att få träffa dig under 2018 - hjärtligt välkommen till oss. 


"ALLDELES FÖR BRA - KAN INTE SLUTA KOMMA HIT"

Detta är bara ett av alla fantastiska omdömen vi får, här kommer några fler: 
”Har fungerat mycket bra, för både kropp och själ. Nästan tråkigt att behandlingen är så bra att jag inte har behov att gå jämt.”
”Ni har en välkomnande varm atmosfär och ni är oerhört lyhörda och närvarande!”
”En mäktig upplevelse!”
”Hälsosjälens viktiga arbete genomsyras av omtanke och professionellt bemötande från första stund.”
”Mycket bra, känns som om kroppen själv får hjälpa till att läka.”
Hjärtligt välkommen till oss du också.ÄR DU FÖR BRA PÅ ATT GÖRA RÄTT?

Så här skriver Bob Hansson, författare och poet i en debattartikel:
"Din trötthet beror inte på att du gjorde fel, utan att du var för bra på att göra rätt”.
Ett samhälle som föredrar att lösa nya problem med gamla lösningar är ett samhälle som vägrar att utvecklas. Och det är en utbränd individ i taget som får betala.
Så kära du trötta, du bär din diagnos för att ditt samhälle saknar den sjukdomsinsikt du själv har. Du har inte misslyckats, inte ens råkat snubbla och bryta benet. Din trötthet beror inte på att du gjorde fel, utan att du var för bra på att göra rätt. Och sedan göra rätt igen. Och igen. Och igen."
Läs hela debattartikeln här. 

Att komma tillbaka efter en period av trötthet eller utbrändhet kräver oftast ett flertal olika åtgärder.
Vi på Hälsosjälen arbetar mycket och gärna med dem som drabbats. Ofta i team runt dig.


"SMÄRTORNA FÖRSVANN - TACK"

"Tack Rickard för att du hjälpt mig att få tillbaka min rörlighet och blivit av med smärtor. Efter att haft problem i ett och ett halvt år med smärta i höft och ben som påverkat min sömn men även svårighet att röra mig sover jag nu gott och kan gå promenader samt träna obehindrat. Jag kunde t o m vandra utan problem i Österrike i juni. Jag kan varmt rekommendera Rickard som hjälpte mig när sjukvården gick bet."/Lisbeth 64 år


REGERINGEN VILL BYGGA BROAR

Regeringen har initierat en utredning som man skriver ska ”bidra till att öka kontakterna och förståelsen mellan den etablerade vården och den vård som är utanför den etablerade vården i syfte att öka patientsäkerheten”. 
Hälsosjälen har länge jobbat för att ta vara på det bästa från dessa olika världar. Nu hoppas vi starkt att det kommer något positivt och bra för integrativ medicin från utredningen.
Läs mer här. 


OSTEOPATI MOT BIHÅLEBESVÄR

Bihålebesvär är ett vanligt förekommande besvär för både unga och äldre. Inte minst i förkylningstider!
Som alltid finns det olika bakgrunder till att kroppen samlar vätska i huvudets bihålor som sedan utgör en grogrund för bakterietillväxt.
Det viktiga är att det finns lösningar till problemet!

Ett sätt att hjälpa kroppen med att bli av med vätska i bihålorna är via osteopati. Mycket mjukt hjälper man då dränaget från huvudet vilket ofta har en snabb effekt och lindring.

BÖNOR OCH ÄRTOR MÄTTAR MER ÄN KÖTT

Måltider som baseras på baljväxter som bönor och ärtor mättar mer än måltider baserade på kött. Läs hela studien här. 


HUR MÅR SKÖLDKÖRTELN?

Svårt att gå ned i vikt? Problem med din tarmflora?
Besök vår reflexolog Paula så kan hon hjälpa dig. Du bokar din tid online eller genom att ringa vår reception på 031-27 00 65.

Läs mer om sköldkörteln här. 


FORSKNING OM YOGA OCH DESS EFFEKTER

Yoga är en mångtusenårig tradition som har blivit allt mer populär i västvärlden. Här får du en liten inblick i den forskning som har gjorts och görs vad gäller yoga och dess effekter mentalt och fysiskt.

Om du blir nyfiken på hur yoga kan hjälpa dig, så ta kontakt med vår yogainstruktör Marie.


UTNYTTJAR DU DITT FRISKVÅRDSBIDRAG?

Fler än var tredje svensk gör inte det. Anledningarna är bristande motivation, inspiration och tid. 
Hos Hälsosjälen har du ett flertal terapeuter inom kropp och själ att välja mellan för ditt friskvårdsbidrag - alla arbetar de med att stärka din hälsa. 


KURS I BABYMASSAGE

Babymassage är ett sätt för dig att med medveten och kärleksfull beröring fördjupa och stärka relationen mellan dig och ditt barn. Den 15/1 har vi nästa kursstart i babymassage här på Hälsosjälen. 
Läs mer och anmäl dig här. 


VILL DU BLI LYSSNAD PÅ?

Livet tar oss ut på olika vägar. En del frivilliga och en del ofrivilliga. Ibland svänger och stökar det lite mer än vad man önskar. Då kan det vara gott att träffa någon att prata med, att ventilera och ge plats åt det som är viktigt. Att få säga det som behöver sägas. Att bli lyssnad på. Bli sedd och hörd. Växa i mötet.
Vår samtalsterapeut Linda träffar dig gärna. facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.