Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Analysbrev #23

Gott Nytt År!

Nytt år är här med nya möjligheter och ett nytt analysbrev! Hur gick julhandeln? Hur gick 2017? Handlades det mest via datorer eller mobila enheter? Ökade eller minskade snittordervärdet?

Svaren på detta får du om du fortsätter läsa!


December gav stark avslutning på året

Intäktsökning på 19%

2017 avslutades med en stark decembermånad, som i jämförelse med samma period året innan ökade med 19 procent sett till intäkter.

Orderingång ökade mer än prognos

När vi för några veckor sedan tittade på hur orderingången skulle bli i december fick vi justera prognosen. Ändå missade vi med ganska stor marginal. Antalet order ökade med hela 24 procent, jämfört med december 2016.

Besöken ökade med 20%

Antalet besök ökade med 20 procent i december, jämfört med samma period året innan.


E-handelsåret 2017

Försäljningen ökade med 21%

2017 har passerat och naturligtvis tar vi en titt på hur det gick för e-handeln detta år. I Ehandel.se Analytics delar över 300 medlemmar med sig av sin e-handelsdata och det är just denna data vi tittar på för att ta reda på hur e-handeln stod sig under året.

För ett år sedan nämnde vi att ökningen skulle kunna landa på cirka 11-12 procent, om utvecklingen höll sig linjär som den gjort de senaste åren. Men försäljningen ökade betydligt mer än så. Jämfört med 2016 ökade intäkterna med hela 21 procent.

Några månader utmärkte sig

Några månader gick bättre och andra sämre. Sämst utveckling blev det i april då försäljningen ökade med knappt 13 procent. Att det inte gick bättre då berodde till stor del på att påsken, som vi vet är en dålig e-handelsperiod, i fjol låg i april men 2016 i mars. Maj, augusti och oktober hade också en förhållandevis låg ökning på mellan 15 och 16 procent.

Bättre gick det under sommaren. Juni och juli hade båda en ökning på cirka 29 procent. Och starkast ökning hade vi under rekordmånaden november, som ökade med över 30 procent.

Det gick så bra under november att det såg ut att bli den nya toppmånaden för Sveriges e-handel. Men kunderna fortsatte att handla under december månad, som höll kvar titeln även om det var med knapp marginal.

Mobila enheter stod för 52% av intäkterna

2016 blev året då majoriteten av alla beställningar gjordes via en mobil enhet (mobiltelefon eller surfplatta) men det spenderades fortfarande mer pengar genom datorn.

Så är dock inte längre fallet. 2017 blev det första året då över hälften av försäljningen gick via en mobil enhet.

Det som nu börjar bli intressant är att dela upp och titta på de mobila enheterna var för sig, vilket vi också gjorde under förra året. Den stora förändringen ligger nämligen hos mobiltelefonerna. Andelen intäkter minskar för både dator och surfplatta och det är bara mobiltelefonen som ökar.

Dalande snittordervärde

Fler och fler order läggs via mobiltelefoner och det är därmed inte helt förvånande att snittordervärdet minskar.

Order som läggs via mobiltelefon har nämligen ett snittordervärde några hundralappar lägre än order via dator.

Möjligheten att handla var och när som helst gör det enkelt att spontanhandla. Många butiker erbjuder fri frakt och fler och fler mobilanpassar sina sidor. Allt detta i kombination inbjuder kunderna till att handla oftare men kanske inte spendera lika mycket pengar på varje order.


Statistiken i analysbrevet kommer från vår statistiktjänst Ehandel.se Analytics med över 300 medlemmar, där man som e-handlare kan bli medlem för att jämföra sin egna butik med sin bransch eller hela Sveriges e-handel. Vi använder även analyser från Ehandelsindex som du kan läsa mer om här.

Vi hörs igen om en månad!

Stort tack för att ni läser vårt analysbrev!

Joakim Andersen - Indexansvarig

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.