Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nyhetsbrev till Sveriges orienteringsföreningar


Hej,

Här kommer information från Svenska Orienteringsförbundet som vi tror är intressant och viktig för er. 

Förbundsmötet, som genomförs vartannat år, hålls den 17-18 mars på Bosön, Lidingö. Vi kommer att livesända mötet, mer information om hur man får tillgång till livesändningen kommer närmare mötet. Förbundsmöteshandlingarna hittar ni här.

Sprid gärna informationen till era medlemmar.

/Susanne Söderholm, förbundchef SOFT


Känner du till er försäkring?

Riksidrottsförbundet behöver dina svar till hjälp för att utveckla ännu bättre försäkringsprodukter för svensk idrott ihop med sin försäkringspartner. Därav hoppas vi att du kan ge oss svar på några frågor i kännedomsmätningen nedan. Genom att delta tävlar er förening om biljetter till herrlandskamp i fotboll på Friends Arena 2/6 mellan Sverige – Danmark.

Enkäten kan besvaras av ex. styrelsemedlem, kommittémedlem eller anställd som har kännedom om föreningens försäkring. Är inte du en sån person så skicka den vidare till någon i din förening som stämmer in på beskrivningen, eller försök svara själv.

Svara på enkäten HÄR

Sista svarsdatum är 9 mars 2018 Tack för att du tar dig tid att svara!


Faktura årsavgift 2018

Årsavgiften fastställdes av förbundsmötet i mars 2016. Den är beroende av antal medlemmar i föreningen enligt underlag på fakturan och skall vara betald senast 2018-03-31. Fakturan skickades till era postadresser i onsdags den 2018-02-28. Vill samtidigt påminna om att alltid hålla ert medlemsregister i IdrottOnline uppdaterat så att samtliga era medlemmar finns registrerade där.  Det är också viktigt att de uppgifter som ligger i IdrottOnline är riktiga och att det där framgår vilka som är föreningens huvudfunktionärer så som ordförande, sekreterare och kassör. Om uppgifterna inte stämmer måste de ändras. För att göra dessa ändringar i IdrottOnline krävs det en behörighet som huvud- eller klubbadministratör.


Skogssport – nu även digital

Från och med nummer 1 2018 finns Skogssport både som pappersmagasin och som digital tidning.
Samma dag som Skogssport landar i brevlådorna hos våra prenumeranter kommer den att finnas tillgänglig att ladda ner digitalt för våra prenumeranter. Detta via en applikation som hämtas via Apples App Store eller androidvarianten Google Play.  Du hittar applikationen enklast genom att söka på Skogssport. Vill du hellre läsa tidningen i din dator så funkar det givetvis också bra. Du går då till www.skogssport.se.


Utvecklingsmärken NYHET!

Nu lanserar vi utvecklingsmärken för att motivera barn, ungdomar och vuxna till att utveckla sin orienteringsförmåga. Här får ni en plansch samt två foldrar om Svensk Orienterings nya utvecklingsmärken. I foldern hittar ni kriterierna som krävs för att ta respektive märken. Märkena utgår ifrån den utvecklingstrappa som beskriver den orienteringstekniska utvecklingen från nybörjare till fullärd orienterare, det vill säga utifrån färgerna grön, vit, gul, orange, violett och svart. Mer information finns på www.svenskorientering.se/marken, där du också kan beställa märkena.  


Allemansrätten

Allemansrätten och orientering” finns nu i ett nytryck. Målet med materialet är att öka kunskapen om hur träningar och tävlingar ska genomföras för att minimera störning och påverkan på djur och natur. Vi har dessutom en folder som med fördel kan delas ut till aktiva orienterare. 

Allemansrätten och orientering samt foldern finns på hemsidan under markfrågor, där det finns information om tillgång till mark, allemansrätten, vilt och jakt, vetenskapliga studier, utredningar m.m.


Utbildning- och arrangemangsmaterial

Svenska Orienteringsförbundet har ett samarbete med SISU Idrottsböcker när det gäller att ta fram utbildningsmaterial för orienteringsrörelsen. I slutet av förra året kom bland annat en ny utgåva av boken Banläggning. Allt utbildningsmaterial kan beställas på www.sisuidrottsbocker.se eller via vår butik på www.svenskorientering.se. Via vår butik kan ni även beställa arrangemangsmaterial, naturpassmaterial och annat som kan vara bra att ha i er verksamhet.


WOD - World orienteering day

2018 kommer World Orienteering Day (WOD) genomföras hela veckan den 23-29 maj över hela världen. Ni registrerar ert deltagande här.


Svenska Orienteringsförbundet www.svenskorientering.se 

Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet. Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.