Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

WiTEC SWEDEN önskar God Jul och Gott Nytt År!

Under 2017 har vi påbörjat nya projekt och åtaganden som innebär mycket roligt  arbete och engagemang de närmaste åren. Vi ser därför fram emot ett spännande 2018, och känner att WiTEC är på väg in i framtiden.


Intressant och givande möte

Den 6 december arrangerade WiTEC ett möte med workshop på Digitalt Laborativt Centrum på Högskolan i Halmstad. Ämnet var idén om utveckling och samarbete med Bygg- och Fastighetsbranchen. 

Att bostäder är en viktig samhällsfaktor som måste uvecklas var man överens om. WiTEC ser fram emot att stödja branchens strävan mot en balans mellan män och kvinnor.


SMS-projektet

Social Media Sisterhood finansieras genom EU:s program Erasmus+. Vi är glada att här bredvid presentera projektets nya logotyp som nu är dess ansikte utåt, framtagen av projektets portugisiska partner Aidlearn. 

Projektet är nu aktivt inne i den första fasen där all struktur sätts på plats liksom studier av målgruppen och dess behov djupare kartläggs. WiTEC SWEDEN ansvarar för att bygga den webbaserade utbildningsportalen. Om du vill delta i den delen av projektet är du välkommen att kontakta projektledaren Mia Norling på mia.norling@witec.se

SMS-projektets nyhetsbrev i PDF-format.


Kick-off i Sheffield

EUMentorSTEM är ett samarbete mellan WiTEC EU:s partners i Sverige, Storbritannien, Italien, Grekland och Ungern och finansieras genom EU:s program Erasmus+.

Projektets syfte är att synliggöra de utmaningar som migrantkvinnor utbildade inom STEM möter när de söker kvalificerat arbete inom ramen för sin utbildning.
Målgruppen är i första hand migrantkvinnor med utbildning inom STEM men även arbetsförmedlare och yrkesvägledare. Detta för att skapa största möjliga påverkan för en förbättrad situation. 
Den 11-12 december hade projektet sitt första internationella möte i Sheffield UK. Här presenterades hela projektet av respektive ansvarig partner. WiTEC SWEDEN ansvarar för marknadsföring och spridning av projektet inklusive skapandet av projektets logotyp. Alla partners kommer att utbilda mentorer och adepter.  


Studenter skapar matchningssajt

Alexandra Johansson och Julian Sjödal studerar på  progammet Civilingenjör i Datateknik på Högskolan i Halmstad. 
Inom ramen för sitt kandidatexamensarbete kommer  de  under våren att  arbeta med att skapa en matchningssajt för mentorskap i WiTEC. Vi ser med spänning fram emot att samarbeta med våra studenter.


Medlemskap 2018

Nu är det dags att betala årsavgiften för 2018 till WiTEC SWEDEN. Inbetalningskort kommer att skickas ut, men det går också fint att använda Swish 123 302 13 42.
Information om medlemsavgift och medlemskapets förmåner finns på vår hemsida - där också nya medlemmar kan anmäla sig.


facebooklinkedinhomepage

WiTEC SWEDEN
- Är kopplingen mellan näringsliv, akademi och de kvinnor som verkar i teknikintensiva verksamheter.
- Vi inspirerar kvinnor at studera och fortsätta utvecklas inom STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).
- Vi stödjer och synliggör kvinnors innovationer och morgondagens entreprenörer.

www.witec.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i WiTEC, prenumererar på vårt nyhetsbrev
eller för att vi tror att du är intresserad av WiTEC:s verksamhet.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter