Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

God jul!

Här kommer årets sista kulturnyhetsbrev från Kultur och Fritid, Hudiksvalls kommun. Vi hoppas att ni har en fin decembermånad med kulturupplevelser och julstök i en härlig mix. Vi ses nästa år!

God Jul och Gott Nytt År! 


Grattis till årets stipendiater!

Måndagen den 18 december delades årets kultur- och fritidsstipendium ut på kommunfullmäktiges sista sammanträde för året. 

Stort grattis till Cecilia Olsson och Ulrika Beijer som tilldelades årets kulturstipendium med motiveringen:

Cecilia Olsson och Ulrika Beijer är initiativtagarna bakom det treåriga musikteaterprojektet Scenplats Hudiksvall. De tre uppsättningarna, 1721, Forsablått och Ett bloss i natten berättar om dramatiska och viktiga händelser i Hudiksvalls historia och kopplar samtidigt dessa till samtida skeenden.

Föreställningarna har gjorts i nära samarbete med lokalsamhället och har visats för över 17 000 människor, både vuxna och skolelever.

Med kulturstipendiet vill Hudiksvalls kommun uppmärksamma att Cecilia Olsson och Ulrika Beijer med sina tre unika föreställningar har gett barn, ungdomar och vuxna möjlighet att, genom teaterupplevelsen, på ett nyfiket och pedagogiskt sätt upptäcka och möta sin historia.

Stort grattis till Renée Östlund som tilldelades årets fritidsstipendium med motiveringen:

Reneé Östlund har under många år varit ideell funktionär inom föreningen Friskis & Svettis. Reneé är ledare för flera olika pass och är dessutom aktiv i planering och genomförande av börja-träna kurser. Reneé ställer alltid upp för sina ledarkompisar och hon tar ett stort ansvar för att medlemmarna ska få den träning som är utlovad.

Friskis & Svettis genom ordförande Reidunn Wettermark beskriver Reneè:

”Reneé är vår största okända kändis. Många, många kommuninvånare har genom åren blivit inspirerade till att bli aktiva motionärer tack vare Reneé som aldrig förhäver sig och marknadsför sig själv som någon annan än en i teamet.”


Kulturskolans julföreställning

Tisdag 19 december kl 19.00

Höglidenkyrkan

 

Traditionsenlig julföreställning med musik- och danselever från Kulturskolan.

Kyrkans café håller öppet före och efter föreställningen.

Fri entré!


Aktiviteter för jullovslediga barn på Hälsinglands museum

Anna Höglund på Hälsinglands museum

11 nov 2017 - 5 jan 2018

Anna Höglund är bilderboksillustratör och författare. Hon är flerfaldigt belönad för sina böcker. 2016 mottog hon Rabén & Sjögrens Astrid Lindgren-pris för sitt bilderboksskapande.

Anna Höglund (född 1958) utforskar och tänjer på bilderbokens möjligheter både i uttryck och innehåll. Bilderna rör sig mellan lekfullhet och djupaste allvar.

Utställningen är ett samarbete mellan Hälsinglands Museum, Hudiksvalls Kommun och Bror Hjorths Hus, Uppsala.

Program under jullovet:

  • 27 december 10.00-11.00 Workshop utifrån boken ”Alla frågar sig varför” målgrupp: från 10 år 
  • 28 december 13.00-14.00 Workshop utifrån boken ”Alla frågar sig varför” målgrupp: från 10 år
  • 5 januari 12.00-16.00 Finissage Originalillustrationer av Anna Höglund med bla dragning av bildbingo och utlottning av vepor 

Öppettider under jul på biblioteken

Snart stundar helgdagarna och då har biblioteken i Hudiksvalls kommun ändrade öppettider.

På Hudiksvalls kommuns hemsida hittar respektive biblioteks öppettider under jul och nyår.


Öppettider under jul på Mulle Meck

Under jul har Mulle Meck ändrade öppettider. 

På Mulle Mecks hemsida hittar du aktuella öppettider.

Kliv in i Mulle Mecks sagovärld och ta en tur med flygplanet eller varför inte en rymdfärd med Mulles nya raket. Segla ut på haven i Mulles båt eller provkör Mulles bil. Här kan du snickra, pyssla, molijoxa, spela datorspel och mycket mer.


Informations- och inspirationsmöte för scenkonstfestival

Tisdag 16 januari kl 17.00-19.00

Hälsinglands museum

Under våren 2018 kommer Folkteaterns scenkonstfestival Drömmar och Demokrati att turnera i Gävleborg. Vecka 17 kommer festivalen till Hudiksvalls kommun!

Är du intresserad och vill veta mer och bidra med eller samarbeta kring en programpunkt i festivalen så är du välkommen på informations- och inspirationsmötet på Hälsinglands museum tisdagen den 16 januari kl 17.00-19.00! Du behöver inte anmäla dig innan. Fika finns till försäljning.

Med Drömmar och Demokrati vill Folkteatern skapa och ta del av samtal kring valåret och de ideologier, ursprung och utopiska tankar som skapar identitet och livsval. Hur önskar jag att världen ser ut om hundra år? Om tjugo år? Eller redan nästa?

Förhoppningen är att Drömmar och Demokrati inspirerar människor att utforska dessa teman och frågor på olika sätt, tex genom konst, samtal, utställningar eller andra arrangemang. Folkteatern vill därför möta kulturutövare, organisationer och eldsjälar i alla åldrar för att tillsammans göra denna festival.

Läs mer om Drömmar och Demokrati på Folkteaterns hemsida.

För frågor kring Drömmar och Demokrati, kontakta projektkoordinator Adam Knapasjö på 073-066 34 89 eller adam.knapasjo@folkteaterngavleborg.se

VÄLKOMNA önskar Folkteatern Gävleborg, Kultur och Fritid Hudiksvalls kommun och Scenkonst Hudiksvall


I nyhetsbrevet tipsar vi om kultur från föreningar och Hudiksvalls kommun. Har du något tips eller några förslag, skicka ett mejl till emma.faxalv@hudiksvall.se.

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på nyhetsbrevet.

Avsluta din prenumeration? 
klicka här.
Ändra din mejladress? Klicka här.
Tipsa en vän? Klicka här.