Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


..och gott nytt år!

 

Ännu ett intensivt, roligt och spännande år går mot sitt slut. På Gold of Lapland har vi förändrat oss på så sätt att vi har nya ansikten i vår personalstyrka. Men vi har samma mål och samma glädje att agera som en möjliggörare för turistisk utveckling!


Vi känner det som om julklapparna redan har kommit då det de senaste dagarna har ramlat in många glada besked. Men mer om detta kommer år 2018.

Många julhälsningar från Karin, Marino, Sofia, Cecilia och Thea!


Tom, Sabine, Karin och Donald i Ekorrsele.

Exportsatsning i Holland

Gold of Lapland deltar på den nederländska stora resemässan i Utrecht för fjärde året på raken. Detta år kommer flera av våra exportföretag att finnas på plats. Det är Granö Beckasin, Forsknäckarna, Svansele Vildmarkscenter och samt LaplandTime som åker från Gold of Lapland. Vi står tillsammans med Region Västerbotten under flaggen Visit Västerbotten in Lapland.

Efter önskemål från våra företag har vi arbetat intensivt under hösten med att paketera allt från några dagar till veckolånga paket anpassat för både sommar och vinter. Till vår hjälp har vi anlitat Cornelia Lohf, Tourism & Consulting AB och även Marcus Eldh, Wild Sweden. Dessa fantastiska paket är nu översatta till engelska och holländska och kommer att tas med till Vakantiebeurs.

Är du medlem i Gold of Lapland, eller kanske vill bli det, och vill satsa på exportmarknaden så är det bara att höra av sig till Karin Fällman Stenlund på karin.fallman@goldoflapland.com 


Gold of Lapland destinationsorganisation på Facebook

Möten hos företagen, regionala möten, tips och information. En sida för alla som är nyfikna på vad vi på Gold of Lapland gör bakom kulisserna. Gilla och följ med på vår resa!

Nyheter från andra

Upplevelsecenter fokus i nytt projekt

Region Västerbotten turism har beviljats 9,7 miljoner kronor under tre år får utveckling och genomförande av konceptet "Västerbotten Experience Center". Region Västerbotten Turism ska tillsammans med lokala aktörer och tematiska experter ta fram åtgärdsprogram för fem platser i Västerbotten, med syfte att leverera kvalitetssäkrade upplevelser som bidrar till hållbar tillväxt på platserna.
Vi gratulerar till projektet och hoppas på gott samarbete då vi inom Gold of Lapland har flera potentiella platser för detta!

 

Läs mer

Betänkande av Utredningen Sveriges besöksnäring är klar

 

Regeringen beslutade den 13 oktober 2016 att tillkalla en särskild utredare med uppdrag att utreda och föreslå en sammanhållen politik för hållbar turism och växande besöksnäring. Syftet med utredningen var att ge regeringen underlag för att stärka besöksnäringen som export- och jobbmotor i hela landet. Utredaren skulle analysera utvecklingen och bedöma framtida utmaningar och möjligheter för besöksnäringen. Den utredning är nu klar och får er som vill läsa så hittar ni hela betänkande i länken. 

 

 

Läs mer


Kommande möten

Januari

9-14 Vakantiebeurs, Utrecht

15 Marknadsmöte Helikopter Brand Design

17-18 Utbildning Place branding, Stockholm

25 Styrelsemöte, Malå

26 Fiske Leader Lappland, Lycksele

31 Biosfärsmöte, Vindeln


Text: Karin Fällman

Edit: Sofia Johansson

facebookinstagramhomepage

Telefon: +46 (0)918 -331 10

E-mail: info@goldoflapland.com

Storgatan 63, 935 32 Norsjö

Företagsbeskrivning

Gold of Lapland är en ekonomisk förening som ägs av  drygt 65 företag och även en turistdestination som geografiskt sträcker sig över Lycksele, Malå, Norsjö, Robertsfors, Vindeln, Skellefteå, Sorsele och Arvidsjaur.

 

Gold of Lapland är en av tre samverkansparter i EU-projektet INTILL - INNOVATIV TURISM I LAPPLAND.

Gold of Lapland, Hemavan Tärnaby och South Lapland har beviljats ett samverkansprojekt för att utveckla turismen i den geografiska regionen Malå, Norsjö, Lycksele, Storuman, Vilhelmina, Åsele, Dorotea och Strömsund.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.