Nyhetsbrev från Linköpings Stadsmission.
Om mailet ser konstigt ut klicka här.

Gå från tanke till handling. 
Julen är en fin tid då vi kan hjälpas åt, en period att ge fler i vår stad både en godare jul och ett bättre nytt år. Vårt uppdrag är att ge professionellt och medmänskligt stöd när livet inte bär. 

Ditt engagemang och din gåva gör skillnad!

Ge hopp som räcker året om

GE HOPP 2017 Vi möter dagligen föräldrar som har det oerhört tufft. Och då pratar vi inte om det "vanliga" livspusslet utan om barn och föräldrar som på olika sätt far illa. Psykisk ohälsa, fattigdom och utanförskap tar inte paus när julen kommer. Tvärtom. Ångesten ökar och ensamheten känns starkare.

Årets julinsamling bidrar till att göra hela året mer hoppfullt för de barnfamiljer som behöver stöd. Swisha "GeHopp2017" till 900 87 80 så stödjer du vårt arbete. 


Det dubbelt goda presentkortet

SMAKFULL JULKLAPP Varje gäst som äter på Restaurang von Dufva eller Stadsmissionens café är med och direktinvesterar i vårt arbete för ett mänskligare samhälle. Om du vill ge din julgåva på ett godare sätt i år är presentkort det givna tipset. 

Restaurang von Dufva

Det hantverksmässiga julbordet med årets Hagdahlskock Pelle Bring är i full gång mellan 24/11-21/12. Tack till alla företag i Linköping för att ni väljer ett godare julbord i år! Missa sen inte när helgerna med de tre buffékoncepten skaldjur, BBQ och lyxig brunch drar igång igen med start 12-14/1. 

Läs mer

Stadsmissionens café

Afternoon Tea på buffé har under året blivit väldigt uppskattat hos många Linköpingsbor. Kanske fira in jullovet med årets sista Afternoon Tea den 21/12? Sittning kl 15 eller 17. Missa inte att veckans lunchfavorit för många, soppan på buffé, nu också har egen hashtag på Instagram ;)

Läs mer


Michael engagerar sig som volontär: "Den som lever i utsatthet är värd möjligheten att ta sig ur."

Att få loss tid är nog en utmaning många ställs inför. Michael är gift, har två barn och arbetar till vardags som konsultchef inom affärssystembranschen.

Några timmar i veckan är han också volontär på Stadsmissionens Kontaktcentrum, en mötesplats för människor i utanförskap, ofta med koppling till beroendeproblematik.

Alla personliga möten som ger livet nya dimensioner betyder väldigt mycket för Michael. 

"Jag hjälper till att förbereda frukost, servera, plocka undan, diska, men framförallt med att finnas där för de som behöver någon att prata med. Ofta sker viktiga möten i samband med kortspel eller Yatzy" berättar Michael om sitt uppdrag som volontär.

Vill du också göra något praktiskt för en medmänniska den här julen? Just nu söker vi julvolontärer.   


Vänföretag ger igen

PNM MUSIC OCH MATILDA GRÜN Vänföretaget PNM Music har i samband med sina sommar- och julkonserter hittills samlat in över 850 000 kr kronor till Linköpings Stadsmission. Tack vare musikbolagets gåvor och engagemang kan vi erbjuda utsatta barn, unga och vuxna oförglömliga aktiviteter, utflykter och läger på alla skollov. 

Missa inte att Matilda Grün ger två stämningsfulla julkonserter i år. I de Geerhallen i Norrköping (16/12) eller i Konsert & Kongress Linköping (17/12). Bössor och swish på plats till förmån för Linköpings Stadsmission.


Fyll kartongerna med värme

VÄRMANDE JULKLAPP Varje jul delar vi ut julklappar till medmänniskor som av olika anledningar lever i utsatthet och deltar i våra verksamheter. Lämna ett nyköpt värmande klädesplagg eller hygienartiklar på något av våra inlämningsställen senast 20 december. Slå inte in, det tar våra volontärer hand om. 


En "vanlig" jul för alla

VARJE JULAFTON bjuder Stadsmissionens Kontaktcentrum på Isidor Kjellbergs gränd 3 i centrala Linköping till ett öppet julfirande.  

Hit kommer människor med svåra livsproblem, där ofta beroendeproblematik ingår, för mat, gemenskap och ofta med behov av hela och rena kläder. På julafton kommer också biskop Martin Modéus, Lana Brunell & Bruno Andersson och fantastisk julmat som donerats från stadens restauranger. 


Följ Linköpings Stadsmission i sociala medier

#förettmänskligaresamhälle

homepagefacebookinstagramlinkedin

Linköpings Stadsmission • Ågatan 3, 582 22 Linköping • Telefon 013-26 38 50 • info@linkopingsstadsmission.se • Gåvobankgiro 900-8780 • Swish 900 87 80 

Vill du inte ha våra utskick? Avregistrera