Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hej [[full-name]]

Välkommen på vernissage!

Maria Luostarinen - Incubation

Måleri, teckningar och objekt

5 april - 12 maj 2018

 

Torsdagen den 5 april kl 16 - 20

Välkommen på VERNISSAGE!

                                      
Lördagen den 14 april
Välkommen på GALLERY MORNING        kl 10 - 12
frukostmingel med konstnären                                  Välkommen på GALLERY RECEPTION     kl 17 - 20
mingel med konstnären

Galleri Fagerstedt presenterar Maria Luostarinens första separatutställning på galleriet.

Vi rekommenderar

Vernissage på SPGallery, Gävlegatan 10b Marie Capaldi - Refulgens

Torsdag den 5 april kl 17-20

Upcoming

Market Art Fair

13 - 15 april på Liljevalchs konsthall, Stockholm

Träffa oss i vår monter #34

GALLERI FAGERSTEDT presenterar Eva Beierheimer


Vi utvecklar vår webshop! Ta en titt

small works, editions and artists books selected from the gallery


Följ gärna galleriet och galleriets konstnärer löpande på ARTNET


INCUBATION

Maria Luostarinen visar en serie arbeten på papper med motiv som kretsar kring myt, dröm och en inre rörlig bildvärld. Vi möter ett utforskande av akvarell som material och som medium i en samtida kontext. Med måleriet som utgångspunkt leder Maria Luostarinen oss vidare i en förlängd dialog med objekt, teckning och rumslighet.
 
Verken bildar gemensamt ett försök att tyda dolda rum och världar, som kan provoceras fram genom vad som i drömsammanhang kallas inkubation. Dröminkubation har sitt ursprung i den antika världen och det handlar om en önskan att under drömmen, eller i hypnagoga tillstånd, mellan dröm och verklighet, bli botad eller få insikt på ett djupare plan. 
 
Maria Luostarinens konstnärskap kretsar i allmänhet kring drömmar, arketyper och uråldriga myter om universum. Genom sitt arbete utforskar hon historier om fysiska platser och föremål, såväl som dolda världar bortom vår syn, såsom det undermedvetna, arketyper och mysticism.
 
Hon hämtar inspiration från mytologi, drömmar och psykologi och hennes praktik tar formen av arbeten på papper, platsspecifika installationer, poetiska assemblage och läsningar. 


Hälsingegatan 18, Vanadisplan, Stockholm. gallerifagerstedt@gmail.com

Öppet: onsdagar 13 - 17, torsdagar 12 - 17, fredagar 12 - 17, lördagar 12 - 16


GALLERI FAGERSTEDT representerar svensk och internationell samtidskonst av hög kvalitet. I galleriets profil finns såväl unga och lovande konstnärer som etablerade och välkända. Galleriet drivs av ELISABETH FAGERSTEDT AB. Bolaget bildades i december 2013 och galleriet invigdes den 21 augusti 2014. Verksamheten präglas av stor konstvetenskaplig kompetens och långvarig erfarenhet från samtidens konstscen. Elisabeth Fagerstedt ingår i styrelsen för Svenska Galleriförbundet, SGF. EF var tidigare museichef, konsthallschef, curator, projektledare för offentlig konst med mera.


EVA BEIERHEIMER. NIELS BONDE. JÅRG GEISMAR. FREDRIK HELANDER.  MONICA HÖLL. CHARLOTTE JÖNSSON. PER KESSELMAR. FRIDA KROHN. HYUN-JIN KWAK. LONE LARSEN. JENNY MAGNUSSON. ANNÈE OLOFSSON. ANDERS RÖNNLUND. MAIJA SAVOLAINEN. LISA STRÖMBECK. DAVID SVENSSON. SIGNE VAD.

facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.