Har du problem att se nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Storvreta lockade storpublik genom att aktivera sina partners.

Attendance2 har inlett ett samarbete med en av svensk Innebandys största och framgångsrikaste klubbar, Storvreta IBK. Vi startade upp i stort sett samtidigt med att serien startade, vilket inte är helt optimalt med tanke på att klubben har extremt mycket bollar i luften och mycket ska synkas inför premiären.

Normalt sett brukar vi avråda från att starta i det läget, men Hannes Öhman och Robert Andersson på Storvreta IBK såg direkt stora fördelar med att ProPublik och hur systemet kan effektivisera hanteringen och skapa nya intäkter. I samband med Storvretas årliga partnermatch skapade de ett upplägg som blev mycket lyckat. Upplägget byggde på att aktivera och nyttja sina partners i arbetet med att locka publik.

I korthet såg det ut så här:

Alla partners som gick med i kampanjen var matchvärdar och erbjöds möjligheten att marknadsföra sig själva på arenan i form av en Roll-up eller annan typ av publikaktivering.

I tillägg till det skapade Storvreta unika bokningssidor i ProPublik till varje deltagande partner, med företagets logotype samt budskapet att det var partnern som bjöd in till partnermatchen. Varje deltagande partner kunde enkelt bjuda in sina kunder/personal med spridning och exponering av länken som enda insats.

Tack vare detta spreds närmare 100 länkar i Uppland med omnejd och utfallet blev att Storvreta lockade rekordpublik till IFU Arena och ökade sin databas med cirka 1000 nya kontakter tack vare länkarna.

En länk kunde se ut så här:  

http://storvretaibk.propublik.se/folkpool 

Strovretas upplägg är enkelt att kopiera för er som planerar att köra gratis/partnermatch.


Vem förtjänar GULDBILJETTEN 2017?

För femte året i rad delar Attendance2 ut GULDBILJETTEN, ett pris som går till den person eller klubb som under 2017 på ett påtagligt sätt lyft publiksnittet, servicen och stämningen utifrån sina förutsättningar och villkor.

Attendance2 har som målsättning att höja statusen hos alla de som är ansvariga för publiken hos idrottsföreningar och evenemangsarrangörer. Det gäller både de som jobbar med att öka upplevelsen för publiken som kommer till evenemanget men också de som jobbar med att öka biljetter försäljningen.

I de flesta klubbar är det en otacksam roll då det oftast har betydligt mindre mandat, lägre status och fokus internt än kollegorna som ansvarar för företagsförsäljningen. De brukar också vara betydligt färre till antal än sina kollegor på företagsavdelningen.

Det är med bakgrund av detta som vi har instiftat priset GULDBILJETTEN. Det är ett pris som går till den person eller klubb som under året på ett påtagligt sätt lyft publiksnittet, servicen och stämningen utifrån sina förutsättningar och villkor.

Vet du någon – person, idrottsklubb eller evenemangsarrangör – som förtjänar GULDBILJETTEN?  Kanske är det du/ni själva?

NOMINERA HÄR  

t o m 2017-12-31

 


Med vänliga hälsningar

 

Vännerna på