Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Full insyn kring byggraset på stationsområdet krävs!

Tisdag 5 december rasade 300 kvadratmeter av innergården mellan tre hus rakt ner i det underliggande garaget mitt i ett nybygge i Växjö. Ingen kom till skada, men ett dygn tidigare hade totalentreprenören Peab tillsammans med beställaren HSB samlat 70 personer i garaget för en julsammankomst. Huvudkonstruktören CM Byggkonsult vill inte avslöja varför taket rasade. Men klart är att dagens byggande utmärks av en brist på helhetssyn. Många olika företag med entreprenörer och underentreprenörer blandas, i jakten på högre vinster används byggnadsarbetare från flera olika länder vilket skapar språkförbistringar. Man jobbar på ett fragmenterat sätt med dåliga och dyra lösningar som följd. Här kan byggherren inte lägga locket på utan nu krävs full öppenhet, de boende och allmänheten har rätt att veta vad som hänt och det nu. Läs mer om byggraset och vår syn på det här i vårt blogginlägg 

Jan-Åke Karlsson, Susanna Eriksson & Erik Gustafsson med medborgarförslaget

Vårt medborgarförslag om svensk kollektivavtal behandlat i kommunfullmäktige

Tisdag 21 november besökte vi kommunfullmäktige för att i talarstolen försvara och plädera för att Växjö kommun ska införa krav på svenskt kollektivavtal i sina inköp och upphandlingar.

Borgarna, MP och de uteslutna och avhoppade SD-ledamöterna röstade för avslag medan V och S hade ett eget tilläggsförslag om att införa ”kollektivavtalsliknande villkor” i kommunens inköps- och upphandlingspolicy. (vad nu”kollektivavtalsliknande villkor” skulle innebära för något.) Borgarnas avslagslinje vann.
Slutsatsen blir att bland Växjös kommunpolitiker finns ingen som värnar svenska kollektivavtal och är beredd att ta striden mot lönedumpningen; och att ”Sverigevännerna” i SD är emot svenska avtal är också det en historia i sig. Här kan du se ett filmklipp hur vi försvarade vårt förslag i Kommunfullmäktige.

Läs hela medborgarförslaget med referenser här på vår hemsida.Stoppa drivhuset!

Bygg inte ett nytt kommunhus för 712 miljoner kr

Läs vårt blogginlägg 


Centrumskolan måste få behålla sin personal

Växjö kommuns politiker sätter återigen budget före behov. Nu vill såväl borgare som sossar ta bort 13 tjänster på Centrumskolan i stadsdelen Araby. Vi säger absolut nej till denna neddragning. Att satsa på skolan och barnens självklara rätt till kunskap och bra utbildning är en investering i framtiden. Centrumskolan måste få behålla sin personal!
Läs mer om bakgrunden och vår syn här


Succé för möte om Ryska revolutionen

Växjö kommuns försök att stoppa oss och ABF från att hålla mötet om Ryska revolutionen genom att slänga ut oss från "Det fria ordets hus" misslyckades. Mötet hölls hos IOGT där Viktoriasalen var fylld till sista plats och när åhörarna gick hem efter drygt två timmar fanns det nog ingen som inte ville läsa Anders Carlssons ännu outgivna boken på direkten. 
Se bilder från och läs mer om mötet här.Följ oss på nätet: Webbplats: www.kvaxjo.se Facebookwww.facebook.com/kvaxjo

 Blogg: http://kvaxjo.se/kommunisterna-kommenterar Twitter: twitter.com/kvaxjo

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter