Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Exportfokus är beviljat!

Delar av exportgruppen

Vårt projekt Exportfokus beviljades den 11 december!
Trägen vinner sägs det och i detta fall känns det verkligen så. För det var andra gången vi försökte och denna gång räckte pengarna som Strukturfonds-partnerskapet fördelade till vårt projekt.

Projekt EXPORTFOKUS är ett 3-årigt projekt som vi startade redan i september på egen risk.
Projektmål är att minst 30 företag inom Gold of Lapland arbetar aktivt med export, att gästnätter från prioriterade marknader ökar med 50 %, minst 50 säljbara och hållbara paket och att företag säljer paketen.
I projektet erbjuds företag att delta på mässor med säljbara produkter för att lära sig om marknaden på plats, utländska företags kunskap ska tillvaratas, lösningar för transferlösningar och produktägare ska arbetas med.  Kunskap och kompetenspaket i form av workshops med expertkonsulter om paketering, prissättning, produktutveckling och kunskap om målgrupper och nya marknader samt kvalitetskontroll av exportföretagens kommunikation till utländsk marknad.  Vi kommer att möta marknaden genom att delta på Vakantiebeurs och andra lämpliga mässor samt anordna studieresa för att träffa researrangörer. Visa upp företagens utbud till utländska researrangörer genom famtrips, översatta och layoutade paket och agentmanualer.

I Gold of Laplands exportgrupp finns idag 15 företag och om ditt företag är intresserade av att vara med så hör ni av er till Karin Fällman Stenlund , karin.fallman@goldoflapland.com eller Cecilia Wallinder, cecilia.wallinder@goldoflapland.com som är de som kommer att arbeta i projektet.

 


Vakantiebeurs 2019

Planeringen är i full gång på flera fronter.  Förutom Gold of Lapland har vi krokat arm med Visit Umeå och Region Västerbotten Turism i en 24 kvm stor monter. Montern med bilder på vår vackra del av Svenska Lappland och Västerbotten börjar ta form. Vårt material med agentmanualer och paket arbetas på för fullt. Och vi har ett toppengäng som är peppade att åka till mässan i Utrecht i januari!


Följande företag hänger med Granö Beckasin, Forsknäckarna, LaplandTime, JK Event, Burträsk Camping, White Mountain Lodge, Hotell Toppen och Tärnaby Fjäll Hotell. Dessutom är Sirpa Kärki, Visit Umeå, Andrew Sutherland, Region Västerbotten Turism och Cecilia Wallinder och Karin Fällman Stenlund, Gold of Lapland på plats.

Vi har redan satt igång på vår facebook Gold of Lapland Sweden där filmer och härliga vinterbilder redan kampanjas för fullt och hundratals nya gillare dundrar in.

Nu ska vi synas och sälja vårt fantastiska utbud till Nederländerna!


Gold of Lapland fått uppdrag som coacher i projekt Upplevelsecenter!

Med start i slutet av januari 2019 kommer Gold of Laplands Cecilia Wallinder och Karin Fällman Stenlund arbeta 10% vardera som coacher i Region Västerbottens projekt Upplevelsecenter. Arbetet innefattar bland annat att det kommer göras förtagsbesök, kvalitetsgranskning enligt GSTCs kriterier, analyser och rapporter inklusive åtgärdsförslag.


Projektet ”Välkommen till bygden” får uppmärksamhet i pressen!

Som vi berättade om i förra nyhetsbrevet har vårt projekt Välkommen till Bygden beviljats och det snappade tidningen Norran upp och kom på besök för att få veta mer om projektet.

Vi har påbörjat rekryteringen av en ny medarbetare i Gold of Lapland som kan passa för uppdraget och planerad start blir efter årsskiftet 2019.
För alla som är nyfikna på vad projektet ska arbeta med kan inom kort gå in på vår webb och läsa mer.
Kontaktperson för projektet är karin.fallman@goldoflapland.com

 

 


Kommande möten och datum för Gold of Lapland

 

14 dec Möte med Fossilfria bränslen

17-18 dec Utbildning Hållbarhetscoacher

20 dec styrgrupp PINUS

8 -14 jan På Vakantiebeurs Utrecht

10 jan Möte med handelsgruppen och besöksnäringen

17 jan Företagsfrukost med Gold of Lapland

17 jan Styrgrupp MOBEVI

24 jan Möte om framtida Leaderområden

4 - 5 feb prel möte i Vasa Stronger Together

13 feb styrelsemöte Gold of Lapland


God jul och gott nytt år från oss på Gold of Lapland!


Text: Karin Fällman, Felicia Morén

Edit: Felicia Morén

facebookinstagramhomepage

Telefon: +46 (0)918 -331 10

E-mail: info@goldoflapland.com

Storgatan 63, 935 32 Norsjö


Företagsbeskrivning

Gold of Lapland är en ekonomisk förening som ägs av  drygt 65 företag och även en turistdestination som geografiskt sträcker sig över Lycksele, Malå, Norsjö, Robertsfors, Vindeln, Skellefteå, Sorsele och Arvidsjaur.

 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.