Senaste från Studieförbundet Bildas verksamhet med folkmusik i Gävleborg, Dalarna, Västernorrland och Jämtland. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

November 2017

BILDA ❤ FOLKMUSIK

Studieförbundet Bilda jobbar aktivt för att främja folkmusiken och dansen i Sverige. Vi vill ge alla chansen att delta i ett blomstrande folkmusikliv!


Foto: Björn Lans www.balansfoto.se

Övning pågår

Hälsinge Låtverkstad är navet i folkmusikens Hälsingland. Ungdomar utvecklar här nya musikaliska uttryckssätt där traditionen inte sätter gränser utan bjuder på nya möjligheter.

- Nu är Hälsinge Låtverkstad igång och de trettio ungdomarna har träffats under två helger och redan hunnit lära sig ett helt gäng låtar, sånger och danser, berättar ledaren Staffan Jonsson. LÄS MER!


Foto: Ulrika Vedholm

FolkUngar får fast spelplats

FolkUngar, som i vanliga fall turnerar landet runt för att spela folkmusik för unga, kommer att få en permanent spelplats på Ljusdalsbygdens museum.
– Vi är så glada för vårt nya spännande samarbete, säger
Eiwor Kjellberg.
Förutom en barnanpassad utställning om om folkmusikhistoria, kommer FolkUngar ha ett eget rum i museet där de kan bjuda in klasser och hålla föreställningar. LÄS MER!


Cirkel i folkliga julvisor

I november startade Bilda studiecirkel i ”Folkliga julvisor” i Gävle och Forsa, detta efter önskemål i Folksångsnätverk Gävleborg. Bilda har tagit fram en studiehandledning i ämnet och köpt in studiematerial. Totalt har 18 personer anmält sig till cirklarna. Du kan också bli medlem i Folksångsnätverk Gävleborg, det är gratis och du behöver bara kontakta Johanna. LÄS MER!


Bilda startar folkdansnätverk

Bilda stöttar folkmusik och dansgrupper över hela Sverige. Vi har nu en idé om att starta ett Folkdansnätverk, liknande FolksångsnätverkGävleborg. Det blir ett nytt forum att mötas och prata folkdans, att fylla på sina kunskaper, få inspiration och nya idéer. Kontakta Lotta eller Johanna för mer info.


Luiza Ismailova från Uzbekistan

Kurs i folkdans från Öst

Dans ger gott humör och bra träning för kroppen. Kom och lär dig uzbekiska, tadjikiska, ujguriska och ryska danser. Nya kurser för barn och vuxna i Sundsvall. 

Prova-på gratis första gången 25 eller 26 november. Läs mer och anmäl dig här. Frågor skickas till Tove på Bilda.


Musikkväll med Hej Främling

Välkomna till en kväll i musikens tecken i Östersund! Jamma, buskspela, spela tillsammans och ät och fika gott. Drömmen är att spelkvinnor och spelmän från Jämtland och musiker från andra länder ska få lyssna på varandra och spela tillsammans. Ta med din fiol, din trumma, din sångröst, din gitarr eller vad som är ditt instrument. LÄS MER!


Spela för musikhjälpen

11-17 december 2017 arrangerar Bilda spelningar med band eller artister som är knutna till Bilda. Alla intäkter i samband med dessa spelningar går till förmån för Musikhjälpen och årets tema "Barn är inte till salu". Välkommen att använda vår bössa bilda.nu/mh17 för arrangemang under december. Kontakta din konsulent om du vill vara med och spela för att rädda barn från sexhandeln. LÄS MER!


Dags att lämna in listan

Julen närmar sig. Vi vill tacka er alla som varit involverade i all folkbildning som genomförts under året och påminna om att lämna in närvarolistan  eller E-listan senast 13 december, om du inte har en överenskommelse med din konsulent om annat datum. Vi vill också önska alla fantastiska eldsjälar bland folkmusiken, cirkelledare, deltagare och medlemsorganisationer en riktigt god jul från oss alla på Bilda! LÄS MER!


Berättelsen om Bilda

Vad brinner du för?

Ditt intresse kan bli en studiecirkel hos oss!


Följ FolkUngar!

Följ Hälsinge Låtverkstad!


facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra register eller för att du har anmält att du vill ha vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.