Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev november 2017

”Rätt från start” - tryggt ledarskap för U9 och U10

Stockholms Ishockeyförbund följer upp förra årets utbildning”Fair-från start till mål” med en utbildningskväll för ledare i våra U9 och U10 lag. Årets utbildning kommer genomföras på fyra olika platser som är geografiskt indelade. Ansvariga för utbildningen är L-G Jansson, expertkommentator på Radiosporten och lång erfarenhet som ledare på alla nivåer; Roger Dahlström, sportchef i Trångsund och lång erfarenhet av ungdomsishockeyn i Stockholm i bland annat i Flemingsberg och AIK; Kristofer Ottosson, sportchef i Haninge Anchors, expertkommentator på Radiosporten och en lång karriär inom ishockeyn i bland annat i DIF och Tre kronor. För mer info om utbildningen, kontakta ulf.rustas@stockholmhockey.se

NHL-evenemanget på Ericsson Globe en succé

Tack vare ett samarbete med NHL och Scandic Hotels kunde förra veckan drygt 90 deltagare från stockholmshockeyn bjudas på en upplevelse i Ericsson Globe. Deltagarna var utsedda av sina föreningar för att de står för värderingar som vi vill lyfta: allas rätt att vara med, hockeyglädje och gott kamratskap. Specialdesignade tröjor, ispass och fotografering med Peter Forsberg och Daniel Alfredsson stod på programmet för spelarna. Rundvandring och samtal med representanter för NHL, Colorado och Ottawa för föreningarnas eldsjälar. Dryga 20-talet domare fick vara med om en uppskattad clinic på is med NHL-domarna som var på plats för att döma helgens matcher. Läs mer om kvällen via länken: Goda värdegrunder viktigt i ungdomshockeyn

Eventet blev mycket lyckat och vi vill rikta ett stort tack till NHL, Scandic Hotels och alla deltagare!

Utbildningsportalen

Under det senaste året har Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med Svenska Spel arbetat med att ta fram ny Övningsbank på hockeyakademin.se.

Denna övningsbank innehåller övningar hämtade från
bl a utbildningsmaterial, våra olika landslag samt campverksamhet.

Du kan också lägga till övningar i olika ispass och spara en egen ”spellista” med övningarna.

Övningsbanken är helt kostnadsfri och kan användas på alla olika digitala enheter!

Till Övningsbanken: Övningsbanken

Vadhållning och matchfixing

På förekommen anledning vill vi påminna om tävlingsbestämmelserna §2:3 som reglerar vadhållning.

Där framgår att det är förbjudet att ingå vadhållning gällande utgången av match eller annat förhållande rörande matchen.

Man får heller inte ingå vadhållning enligt ovan gällande andra matcher i samma serie eller turnering som denne tävlar i eller i matcher som dennes klubb inom samma idrott är delaktiga i. Läs mer hos Riksidrottsförbundet: http://www.rf.se/Matchfixing


Höstens ordförandekonferens

Två gånger årligen bjuds ordförande- och sportchefer in till konferens för att diskutera aktuella frågor och utvecklingsområden inom Stockholmshockeyn. I lördags var det dags för höstens tillfälle. Drygt 50 deltagare från 30 av våra 40 ungdomsföreningar var på plats på Scandic Talk i Älvsjö.

Efter en inledning av förbundsordförande Göran Tidström, riktades fokus på flick och damishockeyns fortsatta utveckling som var dagens huvudtema. Damkommitténs ordförande Jan Norström presenterade statistik över utvecklingen av antalet lag och spelare de senaste åren. Även om vi totalt sett ser en positiv utveckling är det viktigt att arbeta vidare för att inte utvecklingen ska stagnera. Deltagarna fick också ta del av en hel del handfasta tips att ta med hem bl.a. genom goda föreningsexempel då Anders Holm från SDE och Sara Ridderlund från Huddinge Hockey delade med sig av hur man jobbar i dessa föreningar för att utveckla, stärka och bygga upp flick- och damverksamheten. Båda vittnade bl.a om vikten av en strategi som är fast förankrad och genomsyrar hela föreningen från styrelsenivå och genom hela organisationen samt lyfte betydelsen av egna istider för tex flickhockeyskolan.  ”Vi är inte en förening som har ishockey för tjejer, vi är en förening som har hockey för flickor och pojkar! Det är vårt normalläge. Bli en hel förening” uppmanar Anders Holm från SDE. Sara Ridderlund berättade inspirerande om Huddinge Hockeys starka utveckling på flick- och damsidan och delade med sig av erfarenheter och framgångsfaktorer.

Eftermiddagen ägnades åt uppföljning av Avsiktsförklaringen med diskussion hur överträdelser ska hanteras i framtiden. Därefter stod Svensk Ishockeys strategi 2017-2022 på programmet. Mattias Claesson från Reach Potential som lett arbetet med strategin höll en föreläsning och workshop kring hur strategin påverkar oss som distrikt och föreningar.


Viktiga datum och sprid vårat nyhetsbrev

20 november
"Rätt från start" i Sollentuna

4 december
"Rätt från start" i Älta

10 december
Sista dag att ansöka om tillstånd för match och cup under jul och nyår

11 december
"Rätt från start" i Segeltorp

Sprid gärna vårt nyhetsbrev till din förenings medlemmar så att de inte missar vad som är på gång inom "Stockholmshockeyn".

Det går också att teckna upp sig för att prenumerera på nyhetsbrevet här: Jag vill ha Stockholms Ishockeyförbunds nyhetsbrev


Stockholms Ishockeyförbund finns nu på Instagram!

facebookyoutubeinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.