Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Julutställning på Vänermuseet

Vänermuseets Julutställning invigdes i söndags av historikern och författaren Herman Lindqvist. Utställningen bjuder på en hel säck med jultraditioner där historien om Lucia har en framträdande roll. Kanske hittar du din mamma, farmor eller svärmor bland fotografierna på Lidköpings lucia genom åren? Missa inte att lära dig mer om hur "julmodet" sett ut sedan början av det förra seklet. Här finns också SVT:s julkalendrar samlade. Läs mer här!


Black Friday 24 november

Black Friday kallas i USA den dag som infaller dagen efter Thanksgiving. Det är USA:s största shopping- och readag. Lidköpings handlare har också hakat på den för Sverige nya trenden och att det är Black Friday kommer att märkas i staden, berättar Thomas Karlsson från Lidköpings handelsråd.

- Flera av våra butiker kommer att ha fina erbjudanden, säger Thomas. Läs mer om Shopping i Lidköping här!


Tabita Hvorslev - smyckesdesigner

Det var ingen självklarhet för Tabita Hvorlsev att följa i mamma Theresias fotspår och bli smyckesdesigner. Efter några år inom restaurangbranschen kom hon tillbaka till Lidköping och designade en kollektion i hemlighet. Den utgör nu tillsammans med andra omtyckta smycken en del av det unika utbudet på Silverknappen i Lidköping. Läs mer om Tabita och Silverknappen här!


Kedumsvik - en pärla vid Kedumsån

På Kedumsvik vid Vänern 17 kilometer utanför Lidköping finns flera möjligheter till en avkopplade och inspirerande semester. Gården ligger vid en grävd kanal som mynnar ut i Kedumsån och senare ut i Vänern. 

- Sommaren 2018 kommer vi att kunna erbjuda ställplatser för husbilar, kantopaddling och ridmöjligheter. Sedan har vi planer på att utveckla och utöka våra gästboenden till 2019, berättar ägaren Jane Synnergren. Läs mer här!


Lidköping för Musikhjälpen 2018

Det är snart dags för den tionde upplagan av Sveriges Radios livesända radioprogram Musikhjälpen, där syftet är att samla in pengar till humanitära katastrofer. Julia Hildorzon från Lidköping fick en idé om att stötta Musikhjälpen med en lokal variant - Lidköping för Musikhjälpen. Den 14-17 december kommer programledarna i Lidköping att sitta i en glasbur på Stenportsplatsen och ett flertal lokala och rikskända artister medverkar. En av dem är Sandro Cavazza. Läs mer här!


Luciafiranden i Götene och Lidköping

Snart är det luciatider i Destination Läckö-Kinnekulle. Med sång och musik firas denna ljusets högtid på många håll i Sverige. I Lidköping blir det kröning av årets lucia på Nya stadens torg den 10 december. Under Lions julmarknad i Götene den 3 december lottas årets Götene-lucia fram. Då blir det också tomteparad, musikframträdanden, ponnyridning och tomtarnas fiskdamm. Läs mer om var du kan se lucia här!


Fikapaket

Gourmetpaket

Fika och njut i porslinsstaden Lidköping! Fika på Rådhuskonditoriet och Rörstrand Museum Café, ät en tvårätters middag och sov gott på hotell innan fikasemestern avrundas hos Emeli's på Limtorget. Läs mer här!

Unna dig en helg med god mat och shopping i Lidköping! Strosa runt i staden, ta en fika och njut av en trerättersmiddag på någon av våra utvalda restauranger. Sov sedan gott och vakna utvilad till en härlig frukost. Läs mer här!


Det glada 20-talet intar Rörstrand museum

Det är snart 100 år sedan stilen Art déco började växa fram. På världsutställningen i Paris 1925 namngavs de strömningar inom mode, konst, kultur och arkitektur som kännetecknar tiden mellan de stora världskrigen, 1920-30-talet. Lidköpings Porslinsfabrik hade en guldålder under 1920-talet då de satsade på konstnärlig förnyelse och engagerade flera framstående konstnärer såsom Einar Forseth, Louise Adelborg, Tyra Lundgren och Gunnar Nylund. Även Rörstrand producerade under denna tid serviser, konst- och prydnadsföremål av hög karaktär enligt tidens smak.

I Rörstrand museums kommande utställning visas det bästa som landets två ledande porslinsfabriker kunde prestera i stilen Art déco. Läs mer om utställningen här!


Stjärnklart

Babblarna

Änglaljus

Den 16 december är showen Stjärnklart tillbaka med ett fullspäckat artistschema: Måns Zelmerlöw, Loreen, Petra Marklund, Ace Wilder, Carola och David Hellenius. Läs mer här!

En svängig, interaktiv och rolig musikal med barnens stora favoriter Babblarna. En historia om kärlek och omtanke om varandra, om äventyr, mod och om att annorlunda är bra det med. Läs mer här!

Konserten Änglajus med John Kluge, Sonja Aldén, Linda Lampenius och Carina E Nilsson utlovar riktig julstämning. Konserten hålls i Saleby kyrka som är stämningsfullt utsmyckad. Läs mer här!


Hällekis musikkårs julkonsert

Jul i sagolika Götene

Julkonsert i S:t Nicolai kyrka

Konserten blir en härlig mix av genrer; bland annat traditionell blåsorkester-
musik, psalmer och svänging julmusik. Konserten är den 2 december. Läs mer här!

Den 17 december blir det julmarknad på torget med hantverk, glögg och korv, julmusik med Showkanalen, trolleri, julspel, ponnyridning, och mycket mer. Läs mer här!

Upplev julens sånger framförda av Manskören Harmoni i S:t Nicolai kyrka. De la Gardiegymnasiets musikklasser samt barytonen Marco Stella medverkar. Läs mer här!


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se