Hej där fjällöpare!

Hoppas du har en fin höst. Det kan ju ibland känns tungt att ge sig ut och springa i mörker och kyla, men peppa dig själv med att du är grym som gör det! Nya snygga prylar kan pigga upp träningen, kolla in erbjudandet från 2XU nedan.

Och du – kom ihåg att den bästa träningen är den som blir av!


Förvinter på fjället

Hösten har övergått i vinter på Idre Fjäll, snön har lagt sig på Städjan och längdlandslagets stjärnor finslipar formen inför tävlingspremiären nästa helg. Renarna söker sig till betesmarker där grönskan dröjer sig kvar, som gräslika skogsområden och myrar. De går gradvis över till att beta lavar och påbörjar sin vandring mot vinterbeteslandet. Renskötarna passar nu på att samla dem, för att skilja ut de renar som inte hör till samebyn och de som ska slaktas. Renarna räknas, Idre Sameby får ha en vinterhjord på maximalt 2 700 djur.


Starka tjejer till start

Tre landslagslöpare i orientering är klara för start i 2XU Idre Fjällmaraton: trippla världsmästarinnan Tove Alexandersson, VM-guldmedaljören Lina Strand och Karolin Ohlsson springer 12 km distansen, Vaejsjie Baalka – Vargens stig.

– Idre Fjäll är en väldigt fin miljö att springa i och har varit ett favoritställe sedan jag var liten, jag ser fram emot loppet, säger Tove.

 

Tove Alexandersson, 25 år, från Borlänge, är orienteringens obestridliga drottning. Nyligen vann hon den totala världscupen för fjärde gången i rad och i somras tog hon tre VM-guld.
– Jag har varit i Idre mycket för att springa orientering och åka skidor. Nu ska det bli kul att springa ett traillopp här. Det blir tuffa banor och det gillar jag, ler Tove.

 

Klar för start är även Ninja-Fanny, eller Fanny Josefine Ahlfors som OCR-tjejen egentligen heter. Kolla in hennes imponerande styrka på Instagram: @fanny_josefine. Men det är löpningen som Fanny har starkast känslor för.
– Tidigare i år upptäckte jag fjällöpning och insåg hur skonsamt det är att springa på fjällstigar och i myrar. Det ska bli häftigt att springa 28 km i vackra Idre, jag ser fram emot en kul upplevelse, säger Fanny.

Läs mer på vår nyhetssida


Erbjudande från 2XU

Vår titelsponsor, 2XU, bjuder dig på 25% rabatt på träningskläder fram till den 3 december. Erbjudandet gäller på www.2xu.se på ordinarie priser och går ej att kombinera med andra erbjudanden. Endast leveranser inom Sverige.

Ange kod 2xureflect vid betalning.


Upplev vintern på Idre Fjäll

Passa på att säkra upp att det blir en snörik vinter och boka in en vecka på Idre Fjäll. Förutom härlig skidåkning finns massor av spännande aktiviteter för hela familjen. Fartfyllda hundspannsturer, rid- och slädturer, häftiga skoterturer m.m.
Boende i 6-bäddsstuga vecka 3 från 4050:-/vecka. Boka på 0253-410 00 eller idrefjall.se


45 km 1400 hm

Bovtse baalka

Vissa nöjer sig aldrig med annat än det värsta. Men du…se upp! Naturen kommer att utmana dig rejält. Med 1 400 höjdmeter, tre fjäll och ett underlag from hell, blir det en resa du aldrig glömmer. Belöningen blir riklig: När du spurtar nerför den sista backen – då känner du att du är oslagbar!

28 km 900 hm

Duvrie baalka

För dig som inte räds teknisk traillöpning och vill uppleva Städjan–Nipfjällets naturreservat till fullo. Här får du de vackraste vyerna och bästa stråken. Men vi snackar inte om en promenad i parken, 900 höjdmeter sätter dig rejält på prov.

12 km 300 hm

Vaejsjie baalka

För dig som är nyfiken på fjällöpning och vet att det även finns en morgondag, har vi skapat en mänsklig utmaning. Växlande underlag med fjällmyr, stig och ouups…vi klättrar visst uppför Idre Fjälls slalombackar också.Följ oss i sociala medier

facebookinstagram