Svårt att läsa nyhetsbrevet? Se det via webbläsaren

Senaste nytt från Varbergsortens Elkraft

Energinytt nr 3 2017

Höst

Energiskatt på el

Den 1 januari 2018 flyttas kostnaden för energiskatt från din elhandelsfaktura till din elnätsfaktura. Anledningen till förändringen är ett beslut i Riksdagen.

Flytten av skatten innebär inga ökade kostnader för dig som kund. Energiskatten återfinns på elnätsfakturan istället för på elhandelsfakturan.

Merparten av våra kunder, som har Varbergsortens Elkraft som nätägare och Varbergsortens Elförsäljning som elleverantör, kommer inte att märka någon skillnad, då el och nät debiteras på samma faktura.  Förändringen blir att kostnaden för energiskatt flyttas till en annan del av fakturan än tidigare.

Energiskatten är för närvarande 32,5 öre/kWh exkl. moms. Om du vill veta mer om energiskatten hänvisar vi dig till Skatteverket.


Ladda elbilen

Bild från laddstolpen vid Åkulla friluftsgård
Bild från laddstolpen vid Åkulla friluftsgård

Nu har vi satt upp de första laddstolparna för elbilar i vårt nätområde. Vi är stolta och glada att kunna erbjuda elbilsladdning till befintliga och blivande elbilsägare. Elbilar är framtiden!

Totalt finns fyra stycken laddstolpar placerade på tre platser:

  • Trönninge skola / Tresteget (2 stolpar finns här)
  • Vidhögehallen i Veddige (sim-/sporthall)
  • Åkulla Friluftsgård

Laddstolparna har två uttag á 22 kW per stolpe (typ 2) och är kopplade till laddnätverket InCharge. Det kostar 1,50 kr/kWh att ladda sin elbil och betalning kan ske antingen via InCharge mobilapp eller RFID (beställs kostnadsfritt här)

Klimatklivet är delfinansiärer av laddstolparna.

 

Välkommen att ladda din elbil!

 


Tuffare krav på framtidens elmätare!

Energimarknadsinspektionen fick i december 2016 i uppdrag av regeringen att ta fram funktionskrav för framtida elmätare.

En smart elmätare är viktig för att kunden ska få tillgång till mer detaljerad information om sin elanvändning. För elnätsföretaget skapar en smart mätare bl.a. effektivare nätdrift.

Vi kommer inom kort att påbörja byte av elmätare hos ett urval av våra kunder. Till en början kommer vi att genomföra ett test med ca 300 mätare.

Områden som kommer att beröras är Grimeton, Åkulla, Valinge, Tångaberg, Veddige, Karl-Gustav och Hjältaljunga.

 

Elmätare

Varbergsortens Elkraft har valt Aidon som leverantör av de nya elmätarna. De nya mätarna använder radioteknik för att överföra information - en annan teknik än den som används idag som går direkt via elnätet.

COPYRIGHT © VARBERGSORTENS ELKRAFT EK. FÖR.    |     SYLLINGEVÄGEN 17     |    TEL:  0340 - 64 64 00

Vill du inte längre ha vårt nyhetsbrev? Avregistrera dig här.