Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Senhöst i Stockholm. Morgonpasset med en ROW eXplorer 4,6

Webbshop på ROW.se

NYA webbshoppen är i full gång och uppdateras nästan dagligen med nya produkter samt reservdelar. 


Farsdag - söndag 12 november

Skäm bort gubben med ett par snygga Rowtex Pro roddhandskar eller en roddspegel. Så slipper han vrida nacken av sig...

Välja:

TakeALook backspegel - Monteras på solglasögon eller kepsen

Kan även användas till cykel, kajak, skridskor mm.

Eller;

Ett par roddspeglar som monteras på båten  - Specifikt framtagen till våra roddbåtar. Löstagbar för enkel förvaring

Läs mer här


En NY vikbar sjösättningsvagn!

Enkelt!

Du klarar hantera båten själv!

En kvalitetskärra anpassad till våra batar. Kör ner båten till sjön - sjösätt - plocka in kärran i båten.

Läs mer här


REA på Rowtex Roddhandskar

299 kr/par

Så länge lagret räcker...

Utgående modellen Rowtex Pro  

Beställ här


Vad är detta?

Båten i påsen kommer att testas intensivt under kommande månaderna. Häng med på äventyret på Facebook

facebook

RODDnytt - November

Sommaren som har varit

Roddsäsongen 2017 har som vanligt varit fylld med roddäventyr av olika format. Hemma i ROWbutiken har vi än en gång blivit påmind om vilka bra produkter vi har. Familjen ROW fick kämpa med en kraftigt utökad efterfråga och en produktion som inte riktigt hängde med. Vi håller självklart på att ändra på detta men samma visa gäller som vanligt - "Beställ din båt i god tid så är du säker att få leveransen när du vill ha den..." 

Efter många år utan prisändring måste vi tyvärr göra några justeringar. Dessa kommer att ske tidigt i början av nästa år. Så, passa på att kontakta oss för en bra höstaffär. Än så länge kan vi trolla med priset för en sen höst- eller vårleverans.

Tove med en ROW VagaBond 4,7 Expeditionsroddbåt i Norge

Ett sommaräventyr på Göta Kanal

Olle, Anika och hunden Sonja rodde i lugnt takt från Skärholmen i Stockholm till Sjötorp i slutet av Göta kanalen

Så här kan det gå till när man säljer sin segelbåt. Man skaffar sig en bra roddbåt och får mycket frisk luft, bra motion och ett fantastisk äventyr på köpet. En dubbelriggad ROW eXplorer 4,6 är den perfekta båten om man ska semestra tillsammans. Finns gott om plats för två roddare med semesterpackning. Till och med hunden kan tydligen få plats i en egen koja. Läs ett mycket trevligt reportage från Sofia Axelsson med fina bilder och video på MVT.se

Klicka på bilden för videon på MVT.se - Reportage: Sofia Axelsson

Vi (vill) lever (leva) som vi lär....

På hemmaplan har vi fullt upp under sommaren. Därför tycker vi inte att vi hinner med testande av nya båtar samt idéer i den utsträckning som krävs för att leverera våra inovative "Top-of-the-line" produkter.  

För att lösa problemet testar vi nu att flytta en del av vår R&D verksamhet söderut. Första containern är lastat med båtar och utrustning skickades till Syd Afrika för en vecka sedan. Där nere, långt bort från den Skandinaviska vintern hoppas vi på möjligheten att få testa båtar och utrustning under varmare förhållanden. 

En annan (hemligt) förhoppning är att i framtiden kunna erbjuda våra kunder exklusiva roddäventyr i en spännande miljö. Interesserad av ett roddäventyr? Hör av dig till Wim 

Lasta containern med båtar / prototyper till R&D i Syd Afrika

Höst- och Vinterrodd

Hösten är enligt min egen bedömning den absolut finaste tiden att vara ute med min roddbåt. Även fina vinterdagar är helt oslagbara. Man är nästan helt ensam där ute. Underbart! Men mörket och kylan är inget att leka med. Bra utrusning samt planering gör dina roddutflykter och äventyr till säkra och behagliga upplevelse. Här är några enkla tips:

Vinterrodd i Finland med eXplorer 4,6 - Foto / roddare Dan Öhrlund

Tänk på säkerheten. Hela tiden. Håll dig synlig. Håll dig varm. Kolla väderprognosen. Använder sunt förnuft.  Ta INGA risker.

Även på en kort tur i bra väder ska du alltid bära flytväst. Vi använder Spinlock Deckvest Light.

För att synas, särskilt i skymningen och mörkret använder vi en passande modell av Navi Light 360 blixtljus. Myndighetens krav i en roddbåt är ett fast lysande vit sken. Vi använder blixt eftersom det syns bäst. (Navilight kan ställas om till fast sken om det krävs)

Jag lämnar aldrig bryggan (vinter som sommar) utan att jag har min STORM visselpipa runt halsen. Den manicken hörs på långt håll. Ingen leksak!

En laddad mobiltelefon i ett vattentät fodral. 

Klädsel, brukar jag säga, är jämförbart med det som man skulla ha på sig på en joggingrunda. Man blir varm när man ror. Ett bra underställ, kanske ett bra mellanlager och sedan en vindjacka eller skaljacka. På blöta stormiga dagar i oskyddat vatten använder vi Ursuit torrdräkter. Jag föredrar AWS modellen men Tove gillar den lättare MPS dräkten.

Roddhandskar är ett måste. RowTex har några bra modeller. Jag änvänder min Pro modell även på hösten eftersom jag tycker att jag få bättre kontakt och känsla med århandtaget med den tunnare handske. Mina händer blir snabbt varma från rodden. 

STORM Visselpipa

Navi Light 360 BlixtljusEn paus i Stockholms Skärgård - i gott sällskap

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.