Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Krinovas vd har ordet

I fredags den 27 oktober bjöd vi in till ett frukostevent där vi förutom frukost också bjöd på en vision för hur området kring Krinova kan se ut om 20, 50 eller kanske till och med 100 år. Under några månader har vi jobbat med projektet att ta fram en långsiktig vision för det fysiska området. Det har varit ett spännande projekt.
Över hundra personer kom till fredagens event och det var fantastiskt roligt att se att visionen över den nya stadsdelen Kristianstad Innovation Garden, som vi målade upp, verkligen väckte engagemang. Många dröjde sig kvar efter presentationen, ställde frågor och delade med sig av sina tankar.
Världen över är driver inkubatorer på och skapar nya attraktiva stadsmiljöer. Miljöer som skapar lokal attraktion, lockar talanger, investeringar och utökad turism. Som inkubator och science park vill vi fortsätta att driva utvecklingen av en miljö som förenar människor, företag och samhälle i utvecklingssatsningar. Miljöer där den fysiska miljön blir en möjliggörare, bland annat som källa till utmaningar som kan lösas tillsammans. En miljö som aktiverar och gör människor till medskapare, kreatörer, innovatörer och entreprenörer. Längre ner i nyhetsbrevet kan du läsa mer om projektet och den vision som växt fram. Kika gärna också på den animerade film som tar dig med på en resa framåt i tiden och Kristianstad Innovation Garden.
Hör gärna av dig om du har tankar vad du vill att en sådan miljö ska innehålla.

Charlotte Lorentz Hjorth


Revolwe finalist i Plastovationer Awards

Rewolve, ett av företagen på Krinovas Innovationsarena, är en av tre finalister till Plastovationer Awards i kategorin Miljö. Priset delas ut till en produkt eller konceptlösning där ett hållbart plast-, gummi- eller kompositmaterial använts på ett framgångsrikt sätt, och på så sätt reducerat miljöbelastningen.
Revolwe och Jan Persson, som står bakom företaget, uppmärksammas för sin surfleash som bygger helt på återvinning och att använda skräp som resurs tillsammans med hållbara och ekovänliga material

Surf leashen är baserat på en blandning av Yulex, en naturlig gummilatex och återvunna PET- flaskor. Genom att ersätta det konventionella materialet Neopren med Yulex minskar CO2- utsläppen med 80 % jämfört med framställningen av konventionella surf leashar.

- Jag är glad för att bli uppmärksammad och den här typen av utmärkelser stärker naturligtvis varumärket, säger Jan.

Surfleashen har nu varit ute på marknaden sedan januari 2017 och fått stor internationell uppmärksamhet. Fler produkter är på väg ut på marknaden. I januari 2018 lanserar Revolwe en boardbag, som är producerad av hampa och PET-flaskor. Ytterligare tre produkter är under utveckling och där är utgångsmaterialet återvunnet fisknät.
Vem som blir vinner Plastovationer Awards Miljö offentliggörs den 15 november på mässan Elmia subcontractors.Kristianstad Innovation Garden

Ta chansen och anmäl till Sell & Tell

Nu har du chansen att anmäla dig till Sell & Tell, en kurs om marknadsföring i sociala kanaler. Kursen är fördelad på tre tillfällen där det första tillfället är den 20 november.

Kursen varvas med praktiskt arbete där ni får börja arbeta med er strategi på sociala medier och ta fram en konkret aktivitetsplan för ert företag. Läs mer här

Blue Growth workshop 20 – 22 nov

Välkommen till en andra workshop Blue Growth inom projektet SBPIN (South Baltic Public Innovators Network). Denna workshop kommer att fokusera på Krinovas testbed för vattenrelaterade innovationer.Network och hålls på Krinova. Läs mer och anmäl här

Hur kan området kring Krinova se ut om 20, 50 eller kanske 100 år?
Naturligtvis har vi ingen kristallkula men under några månader har vi lyssnat, intervjuat och haft workshops för att ta fram en långsiktig vision för Krinova-park dvs det fysiska området som Krinova Incubator & Science Park finns på.
Politiker, beslutsfattare, företagare, studenter och invånare i Kristianstad har på olika sätt varit med i arbetet och delat med sig av sina tankar om framtiden. Fram har växt en vision som bygger på fyra hörnstenar – innovation, inspiration, passion och framtidstro. En vision som rymmer mat, vatten, byggnader, infrastruktur, biosfärområde, mångfald och en stadsdel som drivs av innovation och som vi vill ge namnet Kristianstad Innovation Garden. Följ med på en resa framåt i tiden till Kristianstad Innovation Garden  (film 4,50 min)
I rapporten finns ytterligare information lär mer här


Träffa oss på Nordic Organic Food Fair

Onsdagen och torsdagen 15-16 november är Krinova på plats i MalmöMässan på Nordic Organic Food Fair. Om du är intresserad av vad som är på gång inom ekologisk mat och hälsa så är detta ett stort event med många utställare från hela världen. Under torsdagen håller vår medarbetare Hannes ett föredrag på temat ”Working with small and medium sized food enterprises” .

Vi skulle bli glada om du är där och ännu gladare om du vill träffa oss. Boka in ett möte på jens@krinova.se eller 0733269066. Ses där!


Jimmy och Klara nya medarbetare på Krinova

Vi är glada att hälsa Klara Lindström och Jimmy Håkansson välkomna till Krinova. Jimmy och Klara tillträder båda första november som business designers på Krinovas Innovationsarena.
Jimmy är ett bekant ansikte för många i Krinovas nätverk. Han kommer närmast från en tjänst som näringslivsutvecklare i Hässleholms kommun och har dessförinnan jobbat som business designer på Krinova.  Jimmy har många års erfarenhet från försäljningsområdet och har bl a byggt upp butiker och sortiment.
Klara Lindström är agronom och kommer närmast från en tjänst som produkt- och marknadskoordinator på V-Sell Ekologiska produkter i Stockholm.


Nya hyresgäster under september och oktober

Vi hälsar sju nya hyresgäster välkomna till Krinova. Läs om dem här


Dialogmötet klimatanpassning

Den 23 oktober var Krinova platsen för en dialog med en grupp livsmedelsföretag (Tetra Pak, Santa Maria, The Absolute Company och Oatley) om hur de hanterar klimatförändringarna och vilka utmaningar de har för att komma vidare med klimatanpassningen. Dialogen var en del i ett underlag till Tillväxtverkets arbete med att ta fram en handlingsplan för klimatanpassning och genomfördes av Cecilia Wyser Pussel Klimatkonsult och Mats Helander Ecosoci. Ett av skälen till  att dialogmötet genomfördes på Krinova är att Krinova genomfört det innovativa projektet A Changing Climate for business, som visar på en modell för hur livsmedelsföretag kan arbeta med klimatanpassning.
Text: Cecilia Wyser


facebooklinkedininstagramyoutubehomepage

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.