Nyhetsbrev från Studieförbundet Bilda. Senaste nytt från Bildas verksamhet i samverkan med frikyrkor i Gävleborg, Dalarna, Västernorrland och Jämtland. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Studieförbundet Bilda Mitt | Nyhetsbrev - december 2017

Bildas verksamhet i samverkan med frikyrkan


Tänk att 2017 redan nått fram till december, det började ju nyss! Tack för ett gott samarbete under det här året. I det här nyhetsbrevet berättar vi om kommande arrangemang och planer för vårterminen. Några tillbakablickar blir det också. Så önskar vi dig en fridfull julhelg! /Tony, Siw, Maria, Anna-Sara och Samuel.

Klicka här för att börja prenumerera på våra nyhetsbrev!


Dags att signera!

Det är dags att skicka in listorna till ditt Bildakontor. Har du papperslista signerar du i vanlig ordning tillsammans med vikarierande ledare. Kontrollera att ni har fyllt i antal timmar per gång och kryssat i om ni vill ha ny lista. Du som har e-lista loggar in och signerar med sms-koden. Har du papperslista men vill prova e-lista nästa termin? Kontakta din konsulent!


Levande smågrupper

I oktober kom det ut ett nytt nyhetsbrev för Levande smågrupper. Mycket matnyttig läsning för dig som är ledare i smågrupper, hemgrupp, växagrupp, husgrupp eller vad ni väljer att kalla det. Kärt barn har som bekant många namn. Har du inte redan fått brevet i din mailbox kan du läsa brevet här och samtidigt anmäla dig som prenumerant.


Unite18 i Sundvall!

Unite18 landar i Pingstkyrkan i Sundsvall i nyårshelgen! Ungdomsfestivalerna Unite arrangeras av Pingst Ung tillsammans med lokala församlingar och äger rum på fem platser samtidigt varje nyår. Nu har det blivit Sundsvalls tur att arrangera den nordligaste av dem. Mer info om talare, band och om hur du anmäler dig hittar du här!


En dag om Alpha

Vill du veta mer och få inspiration kring Alpha och hur du kan ordna grundkurser i kristen tro i din församling? Kom med på Alpha-dagen i Elimkyrkan i Sundsvall den 13 januari. Du får bekanta dig med material och filmer och du får med dig tips och andras erfarenheter av att hålla Alpha-kurser.
Läs mer och anmäl dig här!


En kväll med Bilda!

Vi fortsätter att besöka olika platser för att berätta om vad Bilda kan göra för din församling och din studiecirkel.  Den 21 mars är du välkommen till Smyrna i Edsbyn. Vi bjuder på mat, underhållning och bra information. Du kan också bläddra i olika material och ställa frågor till oss konsulenter. Anmäl dig här eller till tony.karsbo@bilda.nu


Två kurser i vår!

Under våren arrangerar vi Lära för att leda-kurser för dig som är ledare och vill ha mer kunskap kring olika ledaregenskaper och processer som sker i en grupp. Oavsett om du är ny som ledare eller har många års erfarenhet kan detta ge dig nyttiga insikter. Du kan redan nu anmäla dig här till Falun den 25 april. Det blir också en kurs i Sundsvall, där datum meddelas senare. Under hösten 2018 planerar vi ytterligare kurser i Sandviken och Söderhamn.


Här är julmusiken!

Alla behöver gå på minst en julkonsert varje år, eller hur?
Här har vi radat upp några av alla de tillfällen som ges i regionen:  

9/12 11:30 Adventsrock
  Reminders.
  Frälsningsarmén Östersund
9/12 19:30 "Someday at Christmas" 
  Samuel Ljungbladh Ole Börud
  Höglidenkyrkan Hudiksvall.

10/12 11:00 Julens sånger
  Källartorpskyrkan Dala-Järna.
10/12 16:00 Julkonsert 
  Hedvigslundskyrkan Gävle.
10/12 16:00 Sånger inför Julen
  Sionsisters, Pingstkyrkan Malung.
16/12 18. När julen kommer till stan
  Lugnetkyrkan Falun.

17/12 11:00 Allsångsgudstjänst
  Missionskyrkan Edsbyn.
17/12 16:00 "Sånger i Advent" 
  Pingstkyrkan Timrå.
17/12 17:00 Julkonsert
  Pingstkyrkan Bollnäs.
21/12 18:30 Julkonsert
  Kanalkyrkan Sandviken.


En kväll med Bilda, Östersund

Den 18 oktober besökte några konsulenter från Bilda Östersund. Vi fick många trevliga kontakter med ledare från olika kyrkor och en inblick i en del av allt det goda arbete som görs! En hel del information fick vi dela med oss av också.

Se möjlighet-erna, Leksand

Med konceptet "Se möjligheterna" vill vi inspirera och uppmuntra församlingar i utvecklings- och förändringsarbete. Den 8 november besökte vi Leksands missionskyrka för en första av tre samtalskvällar om framtiden.

Alla barn är lika olika, Hudiksvall

Den 15 november hölls en kurskväll om barn och ungdomar med särskilda behov. Ett 30-tal deltagare från norra Hälsingland delade sina erfarenheter och samtalade om hur församlingen kan vara en plats där alla får utrymme!


Snart är det 2018!

Du kan hitta fler kommande arrangemang på bilda.nu. Vi försöker lägga upp så många tips vi kan på vår Facebook, så se till att gilla Bilda Mitt - kyrka. Glöm inte att tipsa oss om vad som händer i Din kyrka och församling så sprider vi det vidare!

Kolla gärna in vår kulturbank för tips inför planeringen!

Ett riktigt gott nytt och välsignat 2018 önskar vi dig!


Kontakta Samuel!

Samuel Wennstig
Hudiksvall
070-693 99 92

Kontakta Siw!

Siw Stigson
Malung 
070-653 77 77

Kontakta Tony!

Tony Karsbo
Edsbyn 
070-330 13 40

Anna-Sara Leone 
Borlänge
072-141 65 24

Maria Ceder
Sundsvall
070-614 78 82 


Hitta till oss!

Kontakt

Regionchef John Staffas
Enhetschefer Aidin Razavi och Olle Norberg
Kommunikatör Ulrika Vedholm
Ledarutveckling Agneta Sundberg

Studieförbundet Bilda Mitt
Regionkontor: Box 119, 826 23, Söderhamn
Besöksadress: Kungsgatan 12, Söderhamn
Tel: 0270-628 00
E-post: mitt@bilda.nu
www.bilda.nu | Facebook | Instagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra register eller för att du anmält att du vill ha vårt nyhetsbrev. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.