Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

 

Nyhetsbrev November 2017

Hej Syvänner!!

Hösten kan vara så vacker men så förfärlig också.

Lite nyheter som vanligt fast vi inte har plats. Det är fullt. Men vi säger till varann  "en sak till går nog". DET GÅR JU ALLTID ATT FÖRBÄTTRA!

Nytt är Teleskopmagnet, rejäl saxslip, spolaskar (repris),4 nya färger på resår med ficka. Du hittar länkar på  startsidan.

Förbättra som sagt kan man alltid göra. Dor taks helsortiment består av 50 st väl utvalda färger. Men jag har länge tänkt att mint saknas och att de två ljusrosa färgerna 127 0ch 128 är väldigt lika varann.  Då förbättrar vi. 127 ut och 441 mint in.

Så  länge vi har kvar av 127 skickar vi med den också. Du får alltså 51 rullar 1000m tråd när du köper ett helsortiment. Det gör ett styckpris per rulle på 11,47 ganska oslagbart! Mitt tips till dig som syr på overlock och retar dig på att "jag har ingen bra färg" , köp 4 helsortiment så har du alltid en färg som passar hemma.

Månadens vara November blir ett litet sött bygelspänne/börsspänne.

En god vän till mig Pirjo Wretman har sytt den här söta börsen.

Köp bygelspännet i November för 19:- (ord. pris 29:-)

20 oktober sätte vi nytt DHL paket rekord. Det gamla låg på 85st, nytt rekord 107st!

Att det blev så beror på adventkalendrar och mönsterpapper.

Vi har beställt adventskalendrar i 4 omgångar!

I skrivande stund finns 11 kvar. Fler kommer inte hem.

Nonvoven mönsterpapper, finns 38st 25m och 13st 50m Vi får inte mer i år. Så köper du inte nu får du vänta en bit in på nästa år.

-------------------------------------------------------------------------------------

Hösten, den här hösten har ju varit fantastisk i svampskogen. Knappt frost och massor med svamp. Problemet är bara tiden. Man tar en tur hittar massor som sen skall rensas och tas tillvara. Man har ju fler höstbestyr att hinna med. Landet skall skötas om, löv skall krattas, Vävthus tömmas. När det blir kallare mognar inte tomaterna i växthuset utan måste läggas inne för att mogna. Vi brukar ha egna tomater fram till december.

Båten skall upp ur sjön. Vi har haft bilkrångel en tid så Frida kom och hjälpte till att dra upp den med sin bil. Kommer Frida kommer 2 små hjälpredor också. Spännade att vara med och ta upp båten. Fast lite långtråkigt också. Man får vänta på sin tur. Lite regnigt och kallt var det. Men vad gör det, regnar det så blir det vattenpölar. Att hoppa i vattenpölar är kul!

Sen skall allt man har i båten vinterförvaras. Underligt att båten kan flyta med allt man har i den kan man tycka. Vi har lite förvaringsproblem. Nästan allt förvaringsutrymme i huset använder vi som varulager. Måste säga att vacuumpåsar är en väldigt käck uppfinning som förenklar.

Fick en fråga från min dotter Lina. "Mamma kan inte du och jag byta covermaskin med varann" Jag har Janomes coverpro den första som kom, ganska gammal alltså. Lina har en nyare Bernina L220. Hon kommer inte riktigt överens med den. Jag är ju ett stort Bernina "fan" så vi bytte. Har inte hunnit prova än men Lina är nöjd. Jag måste erkänna att jag har svårt att acceptera att en gammal Janome skulle vara bättre än en Bernina. Återkommer med rapport när jag hunnit testa. Som 8-åring myntade Lina begreppet "Det finns symaskiner och det finns Bernina"

Hon skrev det i en "Faktabok om symaskiner" när hon gick i andra klass. En bok som jag tyvärr inte hittar, har verkligen letat. Vem kan ha påverkat henne tro ?

Så nu består maskinparken av 4 olika Berninor, känns bra så här långt.

Lilla Selma fick Gungar av oss i namnpresent i somras. Nu så har blivit så stor så hon kan använde den.

Till sist, vi har firat lilla Rasmus 2år

I vit skjorta, väst och fluga sätter han döskallar på sin tårta.                


Kram från Bibbi

 
       
   

Det här nyhetsbrevet får alla kunder hos Bibbis Textil. Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.