Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF). Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej!

November 2017

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF arbetar för att barn och unga med celiaki ska ha en vardag utan hinder. Vi skapar mötesplatser och ser till att vi tillsammans har en stark röst i frågor kring celiaki.

Tillgängligskola.nu

Vinterläger 3-7 januari 2018

Följ med SCUF till fjällen! Är du mellan 15-29 år kan du följa med på ett vinterläger till skidorten Romme i Borlänge, Dalarna. Det blir roliga dagar där du träffar andra medlemmar, äter god mat och kan åka massor av skidor. I deltagaravgiften på 1200 kr ingår mat, boende, liftkort samt bussresor mellan Stockholm och Romme.

Anmälan och mer information hittar du på hemsidan. Sista anmälningsdag 30 november.


På gång nationellt

Aktuellt i SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


Mat för livet

Nova 9 år pärlar för celiakiforskning

Många medlemmar under året har pärlat och sålt celiakiarmband. En av dessa är Nova som pärlar tillsammans med sin mamma. Efter att ha frågat i en Facebook-grupp fick Nova beställningar på cirka hundra armband! 

Nova är den enda på sin skola som har celiaki och har hållit ett föredrag för sin klass för att de ska förstå henne mer.

Jättekul med detta engagemang!

Vill du också pärla armband och stötta celiakiforskningen hittar du information på SCUF:s hemsida.

Handlar du glutenfritt?

Besvara årets medlemsundersökning Handla Glutenfritt. Var med att påverka utbud, tillgänglighet och säkerhet för oss med celiaki!

Sommarläger 2018

Den 23 februari klockan 10.00 öppnar anmälan till SCUF:s sommarläger! Den här gången kan du som är 7-17 år följa med till en lägergård i Tierp, 15-22 juli. Mer information på hemsidan snart.


Får ditt barn SCUF:s nyhetsbrev?

Är du vårdnadshavare till ett barn som är medlem och har en egen e-post? Lägg till en prenumerant så att ni inte missar vad som händer i SCUF! Maila nyhetsbrev@scuf.se

Du som vårdnadshavare kan ha kvar din e-post som kontaktuppgifter i medlemsregistret men ni kan båda få SCUF:s nyhetsbrev.


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


bussresa

Öst - Julbord i Linköping

Lördagen den 16 december är det dags för julbord! Vi ses på Stångs Magasin i Linköping och äter oss mätta på god julmat. 

Sista anmälningsdag är 9 november.


Vill/kan du inte delta?

Berätta varför du inte kommer så hjälper du oss att förbättra verksamheten, tack! Skicka svar


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


Så är det när förbundsstyrelsen träffas

Den 13-15 oktober träffades förbundsstyrelsen, du kan läsa om vad de gör när de ses på kansliet i Stockholm på hemsidan.

Projektet har tagit slut

Tillgängligskola, vårt skolprojekt med Unga Allergiker har tagit slut och vi vill ge ett stort tack till våra projektanställda. Som sista aktivitet var Jenny och Emma på Skolforum och berättade om materialet för skolpersonal.

Celiakiarmband

Inför Mat för livet-mässan gjorde SCUF:s kansli påsar med pärlor till celiakiarmband. Therese som är ansvarig för insamling på Svenska Celiakiförbundet kom och hjälpte till. 85 pärlpåsar såldes på mässan!

Weekend i Stockholm

10-12 november anordnade SCUF Väst en resa från Göteborg till Stockholm. Deltagarna hade en toppenhelg och självklart ingick ett besök till Mat för livet-mässan i resan!

Bussresa till Mat för livet

Medlemmar från SCUF Öst åkte på lördagen med buss till Stockholm för att besöka Mat för livet-mässan. De åkte hem igen med kassar välfyllda av både glutenfria favoriter och nyheter.

Mat för livet-mässan

Den 10-11 november besökte barn och unga Kistamässan i Stockholm för att testa nya glutenfria produkter. SCUF hade en monter där besökare kunde köpa armband, t-shirts och påsar samt bli medlemmar!


Fler saker att göra

Var med och påverka, dela erfarenheter och tips med andra medlemmar


Tipsa om glutenfritt

Har du ätit god glutenfri mat någonstans? Skicka in dina tips så att fler hittar dit! Både i Sverige och utomlands. 

Glutenfria tips

Pärla celiakiarmband

Barn och unga kan stötta celiakiforskningen genom att pärla armband. Pärla på egen hand eller tillsammans med andra på aktiviteter. 

Läs mer

Tillgängligskola.nu

Tillgängligskola.nu

Material och information som gör skolan säker och inkluderande för elever med astma, allergi, celiaki och intolerans hittar du på vår och Unga Allergikers nya hemsida!

Facebook-grupp för barn och unga

Ung med celiaki

Är du med i SCUF:s Facebook-grupp? En grupp där du kan dela erfarenheter, tips och pepp!

Till gruppen


Skicka förslag och önskemål

Vill du hitta på aktiviteter, påverka och göra annat kul i SCUF? Har du åsikter om nyhetsbrevet eller SCUF:s verksamhet? Eller vill du dela med dig i nyhetsbrevet? Maila till nyhetsbrev@scuf.se


Som medlem är du med och ökar tillgängligheten för barn och unga med celiaki. Du kan delta på medlemsaktiviteter och bidrar till att vi kan påverka i samhället.

Sociala medier

facebookinstagram

Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

scuf.se

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.