Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Bergslagsspelens nyhetsbrev, 27oktober, 2017

Dans och film för höstlovslediga i alla åldrar

Region Örebro läns kulturlovslogga

I samarbete med Region Örebro läns kulturkonsulentnätverk arrangerar Bergslagsspelen workshop under höstlovet. I Lindesberg erbjuder vi dans och i Nora film. Lokala samarbetspartners är Lindesbergs fritidsgård och Nora bergslagsförsamling. Alla workshops är kostnadsfria.

MÅNDAG 30 OKTOBER

Kom och prova dans!

Workshop i dans: Vi kommer att göra en uppvärmning tillsammans för att bli varma i kroppen. Tillsammans provar vi danssteg och avslutar med danskoreografier med olika dansstilar. Inga förkunskaper krävs.
Max antal deltagare: 25 deltagare per grupp.
Anmälan:Anmäl dig här! Drop in i mån av plats.
Klädsel: Oömma kläder samt gympaskor. Ta med vattenflaska.
Ledare: danspedagog Emma Eriksson
Arrangör:  Bergslagsspelen i samarbete med Region Örebro läns kulturkonsulentnätverk och Lindesbergs Fritidsgård.

Kl 10-12:  Skolår 1-6, Spegelsalen, Arenahallen, Lindesberg

Kl 13-15:  Skolår 7-gymnasiet, Spegelsalen, Arenahallen, Lindesberg 

TORSDAG 2 NOVEMBER

Filma på höstlovet!

Workshop i film: På förmiddagen testar vi på filmning mot greenscreen med barn i låg- och mellanstadiet. På eftermiddagen gör vi actionscener med GoPro-kamera med högstadie- och gymnasieungdomar.
Max antal deltagare: 6 deltagare per grupp.
Anmälan: Anmäl dig här!
Klädsel:
Eftermiddagsgruppen kommer även filma utomhus, så ta på kläder efter väder.
Ledare:
filmpedagog Thomas Hegefors, Moltomedia.
Arrangör:  Bergslagsspelen i samarbete med Region Örebro läns kulturkonsulentnätverk och Nora Bergslagsförsamling.

Kl 10-12:  Skolår 1-6, Församlingshemmet, Nora

Kl 13-15:  Skolår 7-gymnasiet, Församlingshemmet, Nora


Bergslagsspelen utvärderas efter fyra år

Bergslagsspelen är ett brett samarbetsprojekt som bedrivits under fyra år med syfte att stärka amatörkulturen i norra Örebro län - Hällefors, Ljusnarsberg, Lindesberg och Nora kommuner. Projektägare är ABF, Studiefrämjandet, Amatörteatersamverkan i Örebro län samt Örebro läns bildningsförbund. Bergslagsspelen samverkar med föreningsliv, näringsliv, kommuner, studieförbund och fria kulturgrupper.
Fyra sommarspel - Bergslagsspelens samarbetspartner Bredsjö Kulturkooperativ satte sommaren 2014 upp scenkonstverket "Bergslagsdansen" i Södra hyttan, Hjulsjö i samarbete med SHOIF. Under 2015 utformade vår samarbetspartner, DRIFT/The non existent center, scenkonstverket ”Den fullständiga berättelsen om Ljusnarsbergs kommun och resten av världen” i Ljusnarsbergs kommun. Sommaren 2016 spelades ”Smidda planer” – en teater för hela familjen i Löa hytta, Lindesbergs kommun. Detta skedde i samarbete med Löa hembygdsförening och kulturskolan Garnalia. I år 2017 arrangerades Bergslagsspelens kulturfest i Pershyttan utanför Nora. Lokala samarbetspartners var NJOV (Nora Järnvägsmuseum och Veteranjärnväg) och Pershyttans byalag. Medarrangörer var Bredsjö kulturkooperativ och Fröjdans.
Bergslagsspelens sommarläger för barn och ungdomar med dans, teater och sång har arrangerats fyra år i rad vid Finnsjöstrand i Järnboås. Där har årligen ca 75 barn mellan 7 och 15 år från 20-talet skolor i norra Örebro län deltagit.
Utvärdering - Under de närmaste månaderna planeras en utvärdering av projektet i samarbete med Örebro universitet. Resultatet beräknas att vara klart och kunna presenteras under första kvartalet 2018.


facebookyoutube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är antingen en samarbetspartner, har deltagit i någon av våra aktiviteter eller för att du har skrivit upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.
Har du missat något av våra nyhetsbrev? Gå in på Bergslagsspelens hemsida. Där finns våra tidigare utskick, klicka här.