Ett bostadsbrev från mäklaren som följer dig hela vägen hem

Det är nu du behöver oss!

Någonting händer på bostadsmarknaden. Medierna rapporter om nya bostäder som förblir osålda. Försäljningstiderna blir längre. Budstriderna mindre dramatiska. Vi mäklare märker att både säljare och köpare blir mer eftertänksamma.

Jag ska inte hymla. För dig som står inför din kanske största och viktigaste affär finns det anledning att hålla huvudet kallt. Att se möjligheter där andra ser problem.
Några slutsatser:

1. Inget ras. Vi ska inte överdriva förändringarna på bomarknaden. Den senaste månaden har bostadsrättspriserna legat stilla och villorna till och med ökat med en procent i landet som helhet. Det visar statistiken från Svensk Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har priserna på både bostadsrätter och villor ökat med en procent. Årstakten för bostadsrätter ligger fortfarande på + 6 procent och för villor hela +9 procent.

2. Bättre balans. Om det under en period varit säljarens marknad har balansen ändrats till köparnas fördel. Om det under det senaste året rått ”tokrusning” på marknaden, finns det nu mer tid att verkligen hitta rätt bostad.   

3. Lita på din mäklare. Somliga tycks tro att vi mäklare bara fungerar som en lekledare, någon som ser till att köpare och säljare sätter sitt namn på rätt ställe i köpekontraktet. Men vår uppgift är att hjälpa både dig som köper och dig som säljer att göra en bra affär – och den bästa affären är alltid den där båda parter är nöjda. 

I det perspektivet konstaterar jag: Vi på Svenska Mäklarhuset antar utmaningen! Ta hjälp av oss. Utnyttja vår erfarenhet. Vi har sett vår lokala marknad gå upp och gå ner – och vi är som bäst i tider när vi behövs som bäst.
Som nu.

Trevlig läsning!

Hör gärna av dig!

Johan Nurk
Kontorschef 

PS Tack alla som kom och förgyllde var tapaskväll häromsistens.

GAVELLÄGENHET VID SICKLA SLUSS MED STOR BALKONG OCH OPTIMALT SOLLÄGE

Härligt soldränkt gavel 3:a med spännande planlösning och fantastiskt stor terrassliknande balkong som nås från alla rum! Fönster från golv till tak ger ett mycket generöst ljusinsläpp. Välskött förening med friköpt tomt där medlemmarna bl a disponerar bastu, biorum, övernattningsrum samt gym

Nyfiken? 

Kontakta George Shabo på 0720-79 70 00

74 KVM

3 RUM & KÖK

79 KVM


Svenska Mäklarhuset i Sjöstan
– mäklaren Du rekommenderar

– En klapp på axeln är trevligt att få. Men vi är inte helt ovana även om vi alltid blir lika glada när vi får fina vitsord, säger Johan Nurk på Svenska Mäklarhuset i Sjöstan när han ser omdömena på rankingsajten reco.se.


Sajten bygger på att du som kund har möjlighet att säga ett sanningens ord om de företag och personer du anlitat. Omdömena blir också till god hjälp för andra medborgare då man på ett enkelt sätt kan hitta justa och bra företag.

 

Nyfiken på vad din granne säger om Svenska Mäklarhuset i Sjöstan? KLICKA HÄR >>>

 

"Kunnig, pålitlig och fullständigt professionell." säger Christina F om  Tiiu Enerot

"Absolut bästa mäklaren! Totalt engagemang, noggrann uppföljning som gynnade alla parter." anser Min J att Johan Nurk är.

"Sjöstaden har blivit mer funky på senare år"

Här kan du både äta gott och bli fin.

För ett år sedan startade skådisen Kenny Solomon sin första barbershop i Hammarby Sjöstad där han själv bor.
– För tre år sen när jag flyttade hit drog folk sig tillbaka hit för att ta det lugnt. Men mycket har ändrats, nya ställen har öppnat och området har blivit mer ”funky”. När du festat klart på Södermalm, hittat en partner och fått barn flyttar du hit. Och alla de nyinflyttade Södermalmsborna tar med sig lite av Söder över vattnet och förändrar Sjöstan, sa Kenny Solomons till Stockholm Direkt.

Han tror att Sjöstan, som formellt tillhör Södermalms stadsdelsområde, kommer ses som en självklar del av Söder om ett par år.
– Men vi kommer nog fortsätta säga att vi är Sjöstadsbor. Det är en mer mogen och förnuftig version av Söderbon.

I början av november öppnar Kenny även Rusty Rascals på Lövängsgatan 12A i Norra Djurgårdsstaden. 

LÄS MER >>>


Här är området som ska bebyggas. Idrottsplatsen kommer att flyttas och 400 bostäder ska byggas. Foto: Exploateringskontoret

Här är nygamla planerna för nya Hammarbyskogen

2015 stoppades förslaget på ny bebyggelse i Hammarbyskogen av Miljöpartiet. Men nu ska de nya planerna återigen upp:.400 lägenheter, en grundskola, en ny förskola, ett nytt parkeringsgarage och en idrottsplats. 

Nu tas första steget i planprocessen för 400 lägenheter i Hammarbyskogen. Totalt rör det sig om 150 hyresrätter, 250 bostadsrätter, ett parkeringsgarage, en flyttad idrottsplats, en grundskola och en förskola. 

LÄS MER >>>


Bostadsannonserna säger mer än du tror.

Upp eller ner? Sex punkter visar hur bomarknaden mår

Följer du bostadsannonserna? Gör det! För annonserna ger en indikation på hur marknaden förändras. Just nu märks en gradvis ökning av den genomsnittliga tiden det tar mellan att annonserna sätts ut och bostaden sedan säljs. Snittet senaste 3 mån ligger på 34 dagar för bostadsrätter i riket och 41 dagar för villor, vilket ska jämföras med 31 respektive 39 dagar för motsvarande period 2016, visar siffror från Svensk Mäklarstistik.

Här får du fem andra indikationer på hur bomarknaden mår just nu:

LÄS MER >>>


Chickenrace kan gynna både bostadsköpare och säljare

Tänk stort och du vet om du är vinnare eller förlorare.

Det pågår ett chickenrace mellan säljare och köpare på bostadsmarknaden. Säljare med höga förväntningar kontra köpare som utnyttjar det stora utbudet med kommande räntehöjningar och amorteringskrav i bakhuvudet.

Mäklarbyråer som Dagens industri varit i kontakt med vittnar om att köpare och säljare aldrig har stått så långt ifrån varandra under året som under den här hösten. Och experterna uppmanar både säljare och köpare att hålla huvudet kallt:
– Många stirrar sig blinda på hur bra affär man gör på en specifik bostad istället för att se hur bra affär man gör om man jämför försäljningen av den gamla bostaden med köp av en ny bostad på samma marknad. Det är egentligen mer relevant, säger en expert och menar att det snarare är en fördel med lägre priser hos dem som väljer att köpa en större bostad.

Turbulensen på den svenska bostadsmarknaden har ökat under hösten. Fastighetsmäklare rapporterar om väsentligt längre försäljningstider, budstrider är sällsynta och utbudet stort. Den senaste prisstatistiken från Valueguard, med något fallande priser under september, är ett kvitto på ökad osäkerhet. Samma gäller för börsens misstro mot många bostadsutvecklare. Di:s Bostadsråd, som består av fem experter, tror att oron består.

LÄS MER >>>


Klart far ska ha en trimmer med inbyggd dammsugare

Snart Fars Dag. Här årets present, som gynnar dig och samtliga i din pappas omgivning! Alla som har bott med en pappa med skäggstubb vet att det där stubbet mer än gärna hamnar överallt i badrummet efter att det har trimmats. Den här trimmern från Philips har inbyggd "dammsugare" som snabbt suger upp det trimmade stubbet innan det stökar ner hela handfatet.

LÄS MER >>>

3 000-6 000 kWh Så mycket el gör ett genomsnittligt hushåll av med per år. 

"Hemma är du där du tar av dig skorna"


Povel Ramel

Dovare färger och mjukare material när vi kurar ihop i soffan nu i höst

Hej i höstrusket! Dagarna blir kortare och kortare vilket får oss att spendera mer tid i hemmet, tända ljus, mysa i soffan - kura helt enkelt. Vad passar väl bättre då än dova, varma färger och sköna material?

Den tidigare ljusrosa färgskalan går mot mörkare röda och vinröda toner. Materialen på textil är fortfarande mycket sammet tillsammans med grövre, gärna lite skrynkliga linnetyger.

Ljusa träslag tillsammans med rotting och kork blandas med matta färger och metaller. Vi drar oss mer till hantverk och längre bort från det industriella.

Aldrig förr har väl en Härjedalsbo känt sig så hemma i trenden. Jag behöver bara titta ut för att se färgskalan med lingon och ljung växande på tomten. Lägg till ett renskinn och ett par träskidor och vi är hemma ;)

Kram Nina


FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Svenska Mäklarhuset | Lugnets Allé 34, 120 66 Stockholm | 08-644 58 00 | sjostaden@smh.se