Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från FU december 2017

Lingio

Unik språkapp med kurser i yrkessvenska

Tillsammans med språkappen Lingio har vi på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd tagit fram språkkurser i yrkessvenska för yrkesrollerna Fastighetsskötare, - tekniker, -värd och -ingenjör. Dessa kurser finns för de som pratar ett av följande fem språk: engelska, arabiska, somaliska, persiska eller tigrinja. Språkkurserna har utvecklats med hjälp av främjandemedel från Arbetsförmedlingen med målsättningen att hjälpa nya svenskar att snabbare lära sig yrkessvenska och därmed också korta sin väg till ett arbete i fastighetsbranschen. 

Med hjälp av Lingio kan man på egen hand studera de begrepp och fraser som används i den yrkesroll man vill arbeta i och på så sätt förbereda sig för ett arbete i vår bransch.

Appen finns att ladda hem gratis till både iPhone och Android, samt att man kommer åt kurserna via hemsidan: play.lingio.com

För att underlätta användandet av Lingio och språkkurserna för fastighetsbranschens yrkesroller har vi tagit fram både en instruktionsfilm samt en broschyr på alla fem språk. Du kan både se filmerna och ladda hem exemplar av broschyren på FUs hemsida.

Fastighetsbåten 2017

Den 7-8 december hölls årets Fastighetsbåt. Det blev en riktigt trevlig och givande konferens som avslutning på projektet FASST 2017, som syftat till att skapa en bättre samverkan mellan gymnasieskolor med fastighetsinriktningen på VF-programmet och företag i fastighetsbranschen. Konferensen öppnades med en intressant föreläsning av Lennart Lifvenhjelm, Vasakronan, som pratade om digitaliseringen i branschen (se bild).

För alla som vill fortsätta diskutera och utbyta information kopplade till gymnasieskolans fastighetsinriktning på VVS- och fastighetsprogrammet finns nu en facebookgrupp. Du hittar den genom att söka på namnet: Fastighetsinriktningen, VF-programmet

Sprid gärna denna grupp till alla som kan ha nytta och intresse av gruppen! Här pratar vi, och ger varandra tips och råd, om läromedel, APL, marknadsföring, kursplaner, förändringar av gymnasieprogrammet, nyheter samt mycket annat. Välkomna att gå med i gruppen

Testa valideringsverktyget FAVAL!

Valideringsverktyget FAVAL ger dig möjlighet att validera din kompetens, både formell och reell, mot yrkesroller inom fastighetsbranschen. Valideringen genomförs på ackrediterade testcenter runt om i landet och består av både teoretiska och praktiska prov.

Nu kan du testa att göra demo-frågor i FAVAL och få en bild av hur det teoretiska provet fungerar och är utformat. Du gör detta via FAVALs hemsida genom att klicka på knappen nedan. Information om hur du gör för att få tillgång till demo-frågorna finns längst ner på sidan. 

Har du frågor eller funderingar kan du kontakta oss här.

Besök oss på www.fastun.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooktwitteryoutubelinkedin

Vi tryggar branschens framtid!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.