GR Utbildning Läromedel Nyhetsbrev oktober

GR Utbildning Läromedel
GR Läromedel

Stort tack alla nyfikna, kompetenta och reflekterande pedagoger för att ni besökte Universeums, UR:s och GR:s event Teachers' night och Förskolekväll 2017. Vi hoppas att ni fick inspiration till era egna verksamheter och arbetet tillsammans med barnen och eleverna. Hur fortsätter ni processen i er verksamhet?

GR Lärmiljö höll under Teachers night och Förskolekväll  inspirationspass kring omvärlden och digitaliseringens möjligheter samt digitalt berättande och pedagogisk dokumentation. GR Lärmiljö arbetar också med att skräddarsy processtöd och att se till just er verksamhets behov kring lärmiljöer, digitalisering och skolutveckling. GR Lärmiljö skapar allt ifrån kortare inspirationspass till längre processtöd för förskola-skola. Varmt välkomna att kontakta oss.


Tillsammans skapar vi möjligheter!
www.grkom.se/larmiljo    


Facebook - Läromedel

Har du bilder…

…från Teachers’ night eller Förskolekväll? Dela dem gärna med oss på GR Utbildning Läromedels facebooksida. Tänk på att inga ansikten på andra deltagare får synas om de inte själva har godkänt publicering. Vi ser  fram emot er dokumentation från kvällarna.


Tyck till om film

Tyck till om film!

Nu startar GR Läromedel en referensgrupp inför filminköp till mediatjänsten GR-SLI. Vill du vara med? Ett antal gånger per år skickar vi ut information om en film tillsammans med några frågor som vi önskar att du besvarar. En årlig aktivitet ingår.  Läs mer och anmäl ditt intresse


Läromedelsutställning

Utställning

Välkommen till läromedelsutställningen v.41-43!

Välkommen till GR Utbildnings utställning där man finner tryckta, digitala och taktila läromedel från förskola till vuxenutbildning. Temat under v.40-43 är Språk.
Läs mer

Pedagogiskt Café

Motivation och lust att lära sig andra språk!

Motivation och lust att lära sig andra språk!

Hur får vi eleverna till att se nyttan av att lära sig ett språk och att det är en resurs att klara sig i världen? Ta del av konkreta tips om hur du kan gå tillväga för att skapa lust och motivation att lära sig ett språk som spanska. 
Lär mer och anmäl dig.


Filmer att strömma

FN - för fred i världen

FN - för fred i världen

Varför är det så svårt att bevara fred i världen och varför behövs FN? Vi träffar bl.a. en svensk FN-soldat, en ungdomsrepresentant i FN:s Generalförsamling och en svensk FN-ambassadör som lär oss om FN.
Från 13 år, 14 min Logga in och se filmen

Evas Superkoll – Halloween

Evas Superkoll – Halloween

Eva berättar om helgen med Halloween på fredag, Alla helgons dag på lördag och alla döda själars dag på söndag. Hon berättar även om historien och bakgrunden till allt detta.
Från 6 år, 8 min Logga in och se filmen

Barnkonventionen - Imraan räddas från barnarbete

Barnkonventionen - Imraan räddas från barnarbete

Imraan är endast tio år när han lämnar föräldrahemmet på Indiens landsbygd. Han beger sig till Dehli för att hitta ett arbete för att skicka hem pengar till sina föräldrar. Det visar sig bli en hemsk erfarenhet. Från 10 år, 15 min Logga in och se filmen

GR Läromedel uppdaterar kontinuerligt sitt utbud av fakta- och spelfilmer för förskolans och skolans alla målgrupper. Se fler av våra inköpta nyheter här

Filmer
MIK

Källkritik

Nyanlända

1.	FN & UNICEF - En översiktsfilm om FN och barnkonventionen

Topplista september2016


Nytt från UR

Vattenlåtar

Vattenlåtar
Upp till 5 år

Gatsmart

Gatsmart
Från 6 år

Barnen som förändrade världen

Barn till salu

Barn till salu
Från 13 år

Kjellkritik

Kjellkritik
Från 16 år (radio)

Lärlabbet: Programmering

Tips till GR-SLI

Tips till GR-SLI

Alla dina elever kan få tillgång till filmerna på GR-SLI!

1. Be dem skapa konto
2. De aktiverar via mail
3. Du godkänner under ”Administrera elever”
4. De tittar och lär!

Läs mer i vår elevkontomanual


Tips till kalendern

Inspirationsdagar v. 44

Inspirationsdagar v. 44

I år bl.a. om programmering i läroplanen, användning av appar i grund- och gysär samt med Kristina Alexandersson om Digital kompetens. Och så Atle Johansen! 
Läs mer

Familjedaghemskonferens

Familjedaghemskonferens

17 november har GR Utbildning nöjet att arrangera Familjedaghemskonferensen för 19:e året i rad, en mycket uppskattad konferens för dagbarnvårdare och chefer.
Läs mer

MIK, journalistik och demokrati

MIK, journalistik och demokrati

Den 28 november är det dags igen för en regional MIK-dag på Göteborgs Universitet. Temat är MIK, journalistik och demokrati. Läs mer

Utbildning och konferenser

Utbildningar och konferenser

Pedagogiskt Centrums utbud av utbildningar och konferenser på GR Utbildning riktar sig till all pedagogisk personal, inom alla skolformer. Utbildningarna berör en mängd frågor inom pedagogik och skolutveckling.
Läs mer

Läromedelsmässa 2018

Läromedelsmässan 2018

Du har väl bokat in nästa års Läromedelsmässa då vi firar 10 år på Eriksberg, 24-25 april 2018. Mer information kommer på www.grkom.se/laromedel.


Ny lärarhandledning om stadsutveckling

Ny lärarhandledning om stadsutveckling

Västsverige växer och allt fler flyttar hit, men hur planerar vi samhället på ett hållbart sätt och skapar ett gott liv för alla? Pedagogiskt Centrum har tagit fram en helt ny lärarhandledning om stadsutveckling, som är särskilt anpassad för undervisning i högstadiet och gymnasiet. Ladda ner lärarhandledningen här.


GR Läromedel Facebook

GR Läromedel Instagram

GR Läromedel Twitter

 Ansvarig utgivare: Johan Borvén  Kontakta redaktör

 GR Utbildning Läromedel, Anders Personsgatan 8 | Box 5073, 402 22 Göteborg
Tfn 031-335 50 53 l laromedel@grkom.se www.grkom.se/laromedel

Ale | Alingsås | Göteborg | Härryda | Kungsbacka l Kungälv | Lerum | Lilla Edet | Mölndal | Partille l Stenungsund | Tjörn | Öckerö | +Falkenberg | +Varberg


Du får detta nyhetsbrev eftersom du använder GR Utbildnings tjänster, deltagit i dess aktiviteter.

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.