Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV NR 9 2017

Säsongen lider mot sitt slut och vi blickar framåt, mot 2018, och ser vad det har att erbjuda...
Där finns bland annat Ungoteket, Skärmfullt, tränarutbildningar, utbildningshelg, Kartforum (!), samverkansträffar och möjlighet till utvecklingsträff och det är bara en del av utbudet så frågan är... vad behöver er förening/krets och kan VOF hjälpa er med det?

VOF vill gärna medverka vid kommande kretsmöten runt om i distriktet, för att möjligen fånga upp det lokala behovet av förbundets möjligheter. Vänligen kontakta nedanstående när ni satt era datum.

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark
magnus.vof@westgotasport.se
0725-447736


Hög tid att bilda ert Ungoteketteam!

Nu är anmälan öppen till nästa omgång av Ungoteket, som startar i november i år. Se Ungoteketfilmen och få svar på alla dina frågor om Ungoteket på vår sprillans nya hemsida!

Sedan anmälan öppnade för ett par veckor sedan har intresseflaggan hissats hos flera föreningar. Att delta i Ungoteket 2017-2018 är just nu gratis, tack vare vårt bidrag från Arvsfonden. Och som om inte det vore nog; alla deltagande föreningar får 5000 kr att använda till marknadsföring av sitt föreningsprojekt! Det går helt enkelt inte att låta bli Ungoteket nästa år. Därför följer här en uppmaning till alla orienterande ungdomar som är 14 år och äldre: bilda ert team och anmäl er nu! Det blir starten på fler roliga och utvecklande upplevelser inom orienteringen.     

www.ungoteket.se


Daladubbeln notis

Den 13-15 oktober genomfördes den traditionella Daladubbeln i Falun och som vanligt ordnade Västergötlands OF en bussresa med boende på vandrarhem för alla ungdomar i distriktet.

Läs mer


Nytt grepp om utbildningar

Inför den kommande "utbildningssäsongen" i höst/vinter/våren har orienteringsförbunden i Västra Götaland,  BohuslänDal, Göteborg och Västergötland, samordnat fler utbildningsmöjligheter och utbudet finns nu samlat på en sida.

Läs mer


Skärmfullt Recycled

Det här är för de föreningar och ledare som vill ha stöd i att ta omtag/nytag kring ungdomsverksamheten och rekrytera och behålla. Kolla in vad Skärmfullt Recycled har att erbjuda er!

Läs mer


Du kan förstärka VOF!

Nu finns det platser att fylla hos Västergötlands OF. Både Kartkommittén och Tävlingskommittén söker tillskott inför kommande år. Är det du som kan och vill förstärka VOF?

Läs mer


Full fart framåt!

Vill din förening ha hjälp med att organisera, planera, prioritera och/eller få mer fart i er verksamhet? Under hösten/vintern erbjuder SISU Idrottsutbildarna tillsammans med Västergötlands Orienteringsförbund en utvecklingsträff för din förening!

Läs mer


Direktlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Kommande tävlingar

Oktober

November

Sammankomster

Skaraborgsmöte 6/11

Skaraborgsklubbarna hälsas härmed varmt välkomna till det årliga Skaraborgsmötet, måndagen den 6/11 kl 18.00 i Hagenstugan, Skövde.

Läs mer


Kartforum 20/1

Ny kartnorm 2017, pågående diskussioner om kartskalor och kartkvalité samt begränsningar kring tillgång av skog och mark har fått Västergötlands OF att kalla till ett Kartforum.
Alla orienteringsföreningar, med verksamhet på karta(...), bör närvara på Kartforumet!

Läs mer


VOFs årsmöte 2018

Västergötlands OFs årsmöte kommer hållas i Vara Folkhögskola onsdagen den 7 mars 2018.
Mer information kommer.


Notiser

Bjud in VOF!

Nu på senhösten och med vintern snart intågandes drar det ihop sig till diverse kretsmöten ute i distriktet. Västergötlands OF medverkar mer än gärna på dessa möten.

Läs mer


Många goda skäl att arrangera hittaut

Är det dags för din förening att haka på?

hittaut är en av Sveriges största hälsofrämjande satsningar 2018. Målet är att få fler i rörelse med hjälp av orientering under enkla och tillgängliga former. Här kan du läsa om hur din förening blir en del av hittaut.

Nyhet från svenskorientering.se


Motionera till förbundsmötet 2018

Behöver Svensk orientering förändras på något sätt? I mars 2018 är det dags för förbundsmöte och för de som vill påverka utvecklingen av orienteringssporten ska motioner vara inskickade senast den 1 november.

Läs mer


Sök Idrottslyft från SOFT

Idrottslyftet 2017 går i RF:s riktlinje Idrott hela livet i förening. Här finns lite att tänka på innan ni gör eran ansökan.

Läs mer


Utbildningsutbud


Nya orientering.se

Här hittar du nya Orientering.se

Till orientering.se


"DET VAR EN GÅNG TVÅ BORÅSARE SOM ÖPPNADE EN DÖRR…"

Läs storyn om vägen från O-Camp ledare till egna företagare här!


Vill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på Twitter


Kontakt

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@westgotasport.se - 0725-447736

facebooktwitterinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.