Världens bästa orienterare Tove Alexandersson springer 2XU Idre Fjällmaraton

Under 2017 vann hon allt hon ville vinna: tre VM-guld i både orientering och skidorientering, O-ringen och den totala världscupen i orientering. 2018 står Tove Alexandersson på startlinjen i premiären av 2XU Idre Fjällmaraton.

Idre Fjäll är en väldigt fin miljö att springa i och har varit ett favoritställe sedan jag var liten, jag ser fram emot loppet, säger Tove.


Tove Alexandersson, 25 år, från Borlänge, är orienteringens obestridliga drottning. Nyligen vann hon den totala världscupen för fjärde gången i rad och i somras tog hon tre VM-guld. Hon trivs på Idre Fjäll sedan barnsben.

– Jag har varit här mycket för att springa orientering och åka skidor. Nu ska det bli kul att springa ett traillopp här. Det blir tuffa banor och det gillar jag, ler Tove.


David Andersson, projektledare för 2XU Idre Fjällmaraton, är glad att få välkomna Tove till loppet.

– Tove är en mycket kompetent löpare och det ska bli spännande att se henne här på Idre Fjäll. I flera traillopp har hon visat att hon till och med kan matcha duktiga herrlöpare!


Tove kommer att starta på 12 km distansen, Vaejsjie Baalka – Vargens stig.

– Det är den sträckan som passar bäst i programmet för 2018, men jag ser fram emot att springa de längre distanserna kommande år. Jag älskar att tävla och tycker att det är kul att springa traillopp. En stor del av min distansträning bedriver jag på skogsstigar.

2XU Idre Fjällmaraton lockar fler landslagslöpare i orientering. Även Lina Strand, världsmästare i sprintstafett i somras, och Karolin Ohlsson är klara för start.

 

2XU Idre Fjällmaraton är en ny utmaning för traillöparen med 45, 28 eller 12 tuffa kilometrar i de vackra markerna runt Städjan och Idre Fjäll. Här får du chansen att uppleva samspelet med naturen när dina fötter tar dig över stenar och rötter, längs gamla fäbodleder och upp på fjället. Här får du möjligheten att känna dig oslagbar!

2XU Idre Fjällmaraton, 25 augusti 2018

idrefjallmaraton.se

Bilder fria för publicering - http://tovealexandersson.se/bildbank.htmlStigen ställer krav på dig. Kräver att du är aktiv i fötterna, parerar stenar och rötter. Stigen kräver att du använder din styrka för att ta dig uppför stigningarna. Stigen ger dig flow, när du flyter fram över terrängen. Stigen ger dig vyer över fjäll, skog och blånande horisont.

Stigen ger dig känslan. Känslan av att vara ett med fjället. Känslan av att vara oslagbar.


45 km 1400 hm

Bovtse baalka

Vissa nöjer sig aldrig med annat än det värsta. Men du…se upp! Naturen kommer att utmana dig rejält. Med 1 400 höjdmeter, tre fjäll och ett underlag from hell, blir det en resa du aldrig glömmer. Belöningen blir riklig: När du spurtar nerför den sista backen – då känner du att du är oslagbar!

28 km 900 hm

Duvrie baalka

För dig som inte räds teknisk traillöpning och vill uppleva Städjan–Nipfjällets naturreservat till fullo. Här får du de vackraste vyerna och bästa stråken. Men vi snackar inte om en promenad i parken, 900 höjdmeter sätter dig rejält på prov.

12 km 300 hm

Vaejsjie baalka

För dig som är nyfiken på fjällöpning och vet att det även finns en morgondag, har vi skapat en mänsklig utmaning. Växlande underlag med fjällmyr, stig och ouups…vi klättrar visst uppför Idre Fjälls slalombackar också.Följ oss i sociala medier

facebookinstagram