Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Cheerinfo 29,

2017


Hej på er alla!

Hej

Många saknade Cheerinfo igår och det var roligt att höra. Veckans Cheerinfo är fullt av viktig information så det tog lite tid för mig att få all info som skulle med, där av dröjde det till idag. Tack för ert tålamod. Jag ber er att läsa allt ihop noga, återkom till mig om ni har några frågor och om något är oklart.

Det är en del nytt gällande anmälningar till utbildningar och med detta även nya rutiner gällande fakturor för utbildningar.

Vi har även släppt Bedömningsdomarutbidning i november som ni nu kan anmäla er till. Notera att I första hand kommer vi bara att acceptera MAX 2 deltagare från varje förening.

Denna gång har jag även fått in lite rapporter från våra föreningar vilket jag tycker är superroligt! Stort tack till Luleå Cheer och Dance Team, Power Cheer Allstars och Arctic Cheer Avalances för att ni bidragit. Skicka gärna in till Cheerinfo och hjälp till och håll det levande.

Med detta vill jag önskar er alla en trevlig helg.

Tjipp och hej
Kia

 


Ordföranden har ordet

Nu har snart en månad gått sedan jag fick förtroendet att bli ordförande för SCF. Vi har bland annat hunnit genomföra en förbundsarbetshelg som vi håller på att sammanfatta. Det var väldigt roligt att få träffas och hinna prata ordentligt, även om det finns oändligt många fler punkter att prata om. För mig personligen var det nästan mest givande att få en uppfattning om vart vi nu ska jobba ifrån, vart vi befinner oss just idag.

Den insikten är ju nödvändig för att kunna ta ut kompassriktningen framåt! Vi var i alla fall rörande överens om nyttan av att träffas! Flera röster sa att det bör ske oftare. Idag var jag på Pep Forum tillsammans med Julia Gustavsson från Integritetsgruppen. Eventet genomfördes av Generation Pep som verkar för barns rätt till hälsa (bra kost och rörelse).

Vi blev peppade och det finns massor att tillföra för oss när det gäller rörelse för barn och unga. Vi blev även varse att Carolina Klüft har haft en karriär som cheerleader! Jag vill avslutningsvis säga att jag är ödmjukt stolt och glad över ert förtroende för mig i rollen som er ordförande. Jag kommer att göra mitt allra bästa för att vi tillsammans ska lyckas.

Katarina Eriksson
Förbundsordförande


Förbundet informerar

Kvalplatser SCFs kvalplatser mellan DM och SM tillfaller den klubb/förening som vunnit kvalplatser. Detsamma gäller andra kvalplatser som tex Klubb-VM. Kvalplatser tillfaller alltid föreningar, och aldrig individ/individer (vare sig utövare eller tränare). Detta är inte unikt för vår sport, utan är det samma i andra sporter.

En jämförelse kan vara att AIK kvalar till Champions Leauge - oavsett om de byter ut spelare och tränare så är det fortfarande AIK som klubb som har kvalat. Det är viktigt för sporten att vi alla är överens om att följa de regler som finns.

Konsekvenser är annars att tävlingssportens integritet riskerar att urholkas. En ytterligare risk är att vi kan tappa kvalplatser, dvs inte får tävla längre.

SCF utfärdar i dagarna en varning till en förening som försökt kringgå reglerna kring kvalplatser. Syftet är att visa att det inte är ok, samt att hjälpa föreningen att utvecklas i linje med vad vi som sport och förbund står för.

Förbundsstyrelsen


Nya rutiner för anmälan och fakturering

De nya rutinerna kring fakturering av kurser innebär att rutinen för anmälan också blivit förändrad.

Ny rutin vid anmälan till domarutbildningen. Alla anmälningar går fortfarande via sportadmin men vid detta kurstillfälle vill vi att ni anmäler er via en länk ej till en specifik grupp. Detta då vi vill erbjuda så många som möjligt en jämn fördelning av platserna så att alla föreningar skall få en ärlig chans att gå.

I första hand kommer vi bara att acceptera MAX 2 deltagare från varje förening. Fler deltagare från samma förening erbjuds deltagande i mån av plats efter 1/11. Bara för att er anmälan gått igenom innebär alltså inte att ni automatisk fått en plats.

När anmälan till utbildningen görs vill vi att ni fyller i alla uppgifter enligt följande instruktion för att vi lättare skall kunna fakturera er samt för att fakturan skall ha rätt namn på sig. Fyller ni i fel kan fakturan komma att skickas till den som anmält sig som privatperson och föreningen kan då få svårt att betala en faktura som ej står utställd i föreningens namn.

När ni kommer in på Sportadmin via anmälningslänken kommer ni finna följande information:

Förnamn: Fyller ni i Föreningens namn

Efternamn: Fyll i deltagarens för- och efternamn

Adress: Fyll i föreningens adress

Postnr: Fyll i föreningens adress

Ord: Fyll i föreningens adress

E-post: Fyll i den epost som skall motta all information om kursen

Målsman 1: Fyll i Föreningens namn

E-post 1: Fyll i den epost dit fakturan skall skickas

Fakturor från SCF

Gällande alla fakturor för tex utbildningar kommer de nu att skickas ut via Sportadmin. Detta kommer innebära att ni inte får en samlingsfaktura med alla namnen på om ni tex anmält flera till en och samma utbildning.

Ni kommer få en faktura för varje anmläd deltagare och vi hoppas att ni på detta sätt bättre kan få översikt på vem som fakturan gäller. Översikten på vem fakturorna gäller har varit saker som ni påpekat så detta har vi tagit till oss.

Har ni tre anmälda till en utbildning innebär det alltså att ni får en för varje aktiv med det står föreningesn namn samt deltagaren som adresat mottagare för fakturan.

Nu när Sofie också påbörjat sin anställning och ansvarar för just all fakturering skall alla frågor kring fakturor och betalning skickas till henne på ekonomi@cheerleading.se


Utbildning

Bedömningsdomare

Välkommen till Svenska Cheerleadingförbundets Bedömningsdomarutbildning inriktning cheer. Utbildningen vänder sig till den som är intresserade av att bli eller fortsätta vara domare.

Inbjudan till SCF domarutbildning

Plats: Clarion Hotell Arlanda

Datum: 25-26 november 2017

Tid: Lördag 10:00 – 18:00, Söndag 09:00 – 15:30

För att bli godkänd måste du närvara under hela kurstiden och bli godkänd på båda proven.

Anmälan

Anmälan sker här!

OBS! I första hand kommer vi bara att acceptera MAX 2 deltagare från varje förening. Fler deltagare från samma förening erbjuds deltagande i mån av plats efter 1/11.

Boendealternativ
OBS! Inga hotellbokningar kan göras genom oss men det finns rum att boka på Clarion för ett rabatterat pris. Se bifogad information från Clarion.

Boende bokningsformulär


Luleå Cheer & Dance Team inledde säsongen med en tävling i Finland

Luleå Cheer & Dance Team inledde säsongen med en tävling i Finland 

I början av oktober åkte laget LCD Honeybees till Finland och Uleåborg för att tävla.

Det var också deras första tävling med props. Så kul tyckte tjejerna! Det var även en utmaning för lagets tränare och i det här fallet även koreografer, som på kort tid även hann med att sätta sig in i de finska reglerna och förutsättningarna för tävlingen.  

Hem till Luleå kom de igen efter en lång dag - 17 timmar. Glada och nöjda, men väldigt trötta. Extra roligt var det för tjejerna och deras tränare att så många föräldrar och supportrar som följde med på resan.  

Efter tävlingen och resan som gett både laget och föreningen massor av erfarenheter och inspiration har de framfört tack till Northern Lights Cheerleading i Oulu, det finska förbundet Suomen Cheerleadingliitto - SCL och Svenska Cheerleadingförbundet som gjorde utbytet och tävlingen möjlig.

Det kom även att bli ett samarbete mellan två svenska föreningar, när Dynamite Cheerleading ställde upp och lånade ut sina marinblåa poms.

Guld värt, enligt Honeybees tränare. 


Ni har väl inte missat

Nu har både Team Sweden Allgirl, Damlandslaget och Team Sweden Coed börjat lägga ut presentationer av sina lagmedlmmar.

Gillar FB sidan för Team Sweden Allgirl och Team Sweden Coed för mer inforamtion om medlemmarna.


Power Cheer Allstars

Power Cheer Allstars Sweden är det nya namnet på Haninge Powere Cheer and Dance.

Föreningen inledde hösten med att anta nytt namn och även då uppdatera och byta ut sin logga.

-Anledningen till bytet av både namn och logga är att vi kände att vi inte har haft dans sen Extreme tävlade för Power, back in the days. Samt att vi behövde fräscha upp den lite. Göra den mer modern! säger huvudtränare Mikaela Forsius.

 


Var rädda om er i mörkret nu när hösten kommer!

En av våra medlemsföreningar i Luleå, ACA - Arctic Cheer Avalanches medverkar i en reklamfilm med Luleå lokaltrafik, LLT info där de lyfter vikten av att synas i mörkret. En uppmaning värd att dela tyckte vi!

Enligt tjejerna så var detta super roligt. Lite annorlunda men dom kom på att det är som en träning där man får nöta på samma bygge om och om igen. Dom som var där som representanter från LLT, reklambyrån Winter och även filmfolket var så imponerade av cheerleading.

Det roligaste av allt var att dom började hela diskussionen om detta genom att be om 6 personer som skulle göra en 3 vånings pyramid så vi fick förklara att det inte riktigt fungerar så. När vi väl visade på plats hur en 3 vånings pyramid ser ut så förstod dom och skrattade själva åt sin okunskap om sporten.

Johanna Agurell O
Ordförande i ACA

Här kan ni se filmen

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.