Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


På landet, i staden och mittemellan - här kan företag gro och växa.


Skaras nya näringslivsbrev

Skara kommuns utveckling är beroende av många delar, där en av de viktigare är näringslivet. En bra kontakt med kommunens företag är A och O för att vi ska fortsätta att utvecklas som kommun. Som ett led i detta har vi valt att börja ge ut ett brev en gång per månad där vi kontinuerligt informerar om vad vi tror kan vara av intresse för dig och ditt företag. Det kan vara plan- och byggfrågor, information om skola, vård och omsorg, kultur, fritid men givetvis också aktuella näringslivsfrågor kopplade till vårt arbete med fokusområdet tillväxt och utveckling.

Vi hoppas att du kommer finna breven intressanta och givande samtidigt som vi uppmanar dig att komma med synpunkter och förslag på förbättringar. Allt för att vi ska få till en så bra dialog mellan kommunen och er företagare. Tillsammans utvecklar vi Skara!

Gustaf Olsson, kommundirektör

Skaras läge attraherar

100 nya jobb till Skara

- Skara är en utmärkt ort för en ny verksamhet. Inom en halvtimma är upptagningsområdet 150 000 personer och här finns en närhet till högskolan i Skövde för kompetensförsörjning, förklarar Mattias Buvari, Arbetsförmedlingens regiondirektör syd och konstaterar att det finns goda förutsättningar att bedriva verksamhet i Skara.

Läs mer

100 mc-poliser utbildas

Skaras goda läge bidrar till att polisen förlägger en nationell utbildningsplats för mc-förare här. 2018 kommer 100 mc-förare att utbildas i Skara, som då blir den största utbildningsplatsen för mc-poliser i landet.

Utbildningen kommer att vara 26 veckor, vilket kommer att gynna centrumhandel och service.

Läs mer


Inbjudan

Klimatklivet

Klimatklivet är ett investeringsstöd som ger dig möjlighet att söka pengar för åtgärder som ger minskade växthusgasutsläpp. Välkommen till informationsmöte den 13 november. Se vilka som har sökt och fått sina ansökningar beviljade.

Läs mer

Dialog

Tyck till om Hötorget

En plats full av möjligheter

Tillsammans kan vi få Hötorget att nå sin fulla potential. Men då måste vi hjälpas åt. Nu vill vi veta vad du tycker är viktigt att förändra på Hötorget. Men också vad som är viktigt att ha kvar.

Till enkäten

Ett ännu tryggare Skara

Brottsförebyggnade rådet, BRÅ, har gått ut med en enkät för att höra vad invånarna tycker att kommun och polis kan göra för att öka tryggheten i kommunen. Resultatet från enkäten ska bli nya medborgarlöften 2018.

Till enkäten


Kataeffekten

Kronprinsessan besökte Kata Gård

Många har märkt av en ökning av kunder och besökare och man börjar nu tala om en Kataeffekt inom besöksnäringen. 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hör till de mer kända gästerna på anläggningen som beräknas dra 70 000 besökare innan säsongen är över.

Läs mer!


Notiser

Årets sista matmarknad

Den 28 oktober bjuder Viktoriaskolans kök på kycklingsoppa på Hötorget.

Läs mer

Se Katafilmen på svtplay

Missade du Vetenskapens värld? Du kan se den på svtplay ett tag till.

Läs mer

Utegymma i Petersburg

Svårt att hinna til gymmet? Nu kan du snart gymma när du springer i Petersburg.

Läs mer

Evenemangsguiden

Vet du om att du kan se allt som händer i Skara på skara.se?  
På startsidan hittar du vår evenemangsguide.


Besök oss på skara.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooktwitteryoutubeinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är företagare i Skara eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.