Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev oktober 2017

Anläggningsmöten under oktober och november

Anläggningskommittén i Stockholms Ishockeyförbund kommer bjuda in till anläggningsmöten i oktober och november. Det första mötet är för föreningar i norra Stockholm och äger rum 23 oktober. Inbjudan och anmälningsinfo har skickats till berörda föreningar.

Mötet för föreningar i södra Stockholm är den 15 november. Info skickas ut inom kort.

Mötena kommer främst att handla om hur anläggningskommittén kan stödja föreningarna i anläggningsfrågor, hur vi tillsammans kan arbeta för bättre istidsfördelningsprinciper och information om pågående och planerade byggprojekt.

Tränarregistrering 1 november

Föreningar, glöm inte att den 1 november är det sista dag för att registrera tränare. Varje lag ska ha en registrerad och rätt utbildad tränare som har rollen ”head coach” i TSM. Utan registrerad ”head coach” går det inte att starta matchrapporteringen. Om du vill läsa mer om tränarutbildning och tränarlegitimation kan du läsa här: Tränarutbildning

Nominera till exklusivt NHL-evenemang på Ericsson Globe 9 november

För att uppmärksamma 2017 SAP NHL Global Series vill NHL och Stockholms Ishockeyförbund tillsammans med Scandic Hotels erbjuda varje ungdomsförening i Stockholm en möjlighet att delta i ett exklusivt evenemang på Ericsson Globe.

Varje ungdomsförening kommer att få möjlighet att nominera två personer, en spelare och en icke-spelare (en domare, tränare, materialförvaltare, förälder, rinkskötare osv.) som representanter för föreningen vid evenemanget.  

De utvalda deltagarna får:

  • Delta i ett skridskoevenemang med en speciell gäst från NHL, torsdagen den 9:e november klockan 18:30 (preliminär tid).
  • På evenemanget kommer vår speciella gäst att berätta lite om sig själv och sin hockeykarriär. Deltagare kommer att få tillfälle att ställa frågor.
  • Alla deltagare kommer att få ett signerat diplom som uppmärksammar deras insatser.

Instruktioner hur föreningarna nominerar har skickats till samtliga föreningar i Stockholm. Nomineringsperioden är förlängd till måndag 16 oktober.

Du kan läsa mer på både vår hemsida och NHL:s hemsida.

Stockholms Ishockeyförbund i partnerskap med NHL

NHL.com "NHL blir partners med Stockholms Ishockeyförbund inför Global Series."


Stockholm Hockey Cup är igång

Ingen har väl missat att årets upplaga av Stockholm Hockey Cup har startat. I år är det 580 ungdomslag fördelat på 46 grundserier som deltar i seriespel.

Några nyheter för i år är bland annat hybridserier och 3 mot 3-spel i serierna flickor AZ och pojkar Z.

Glädjande nyheter är att antalet lag har med införandet av serierna Pojkar Z stigit med 17 % från 494 till 580.

Även i år ökar antalet flicklag, till denna säsong spelar 34 lag i seriespel. En ökning med 21 % mot förra säsongen! Damhockeyn i Stockholm fortsätter att växa.

Du kan läsa allt om vad som gäller för de olika serierna på vår hemsida. Där kan du också hitta spelprogram, resultat och tabeller.


Sportchefsträff

I slutet av september samlades ett tjugotal sportchefer och ungdomsansvariga till ett frukostmöte. Syftet med träffarna som blir återkommande är att bygga nätverk och att stärka rollerna som sportchefer/ungdomsansvariga i våra föreningar.

Deltagarna hade förmånen att lyssna på föredrag av Uffe Lundberg (ledar- och spelarutvecklare på Svenska ishockeyförbundet). Ämnena för dagen var nuläget i svensk hockey, högpresterande system och lärande miljöer.

Pass nummer två handlade om själva sportchefsrollen. Vad är en sportchef i Ishockey? Vad gör en sportchef? Viktiga egenskaper och vilka arbetsuppgifter finns? Deltagarna diskuterade varför man är sportchef, vilka utmaningar som finns, vilka fällor man ska undvika med mera.

Inom kort kommer en enkät att skickas ut till våra föreningars sportchefer. Syftet med enkäten är att identifiera ett nuläge och utifrån det arbeta fram hur en bra sportchefsroll och arbetsmiljö i Stockholmsishockeyn kan se ut.

Nästa frukostmöte för sportcheferna genomförs i månadsskiftet januari-februari.


Viktiga datum och sprid vårat nyhetsbrev

23 oktober
Anläggningsmöte föreningar i norra Stockholm

1 november
Sista dag för tränarregistering i TSM

9 november
NHL-evenemang i Ericsson Globe. Nominera spelare från din förening.

11 november
Ordförande och sportchefskonferens. Inbjudan skickas separat.

15 november
Anläggningsmöte föreningar i södra Stockholm

Sprid gärna vårt nyhetsbrev till din förenings medlemmar så att de inte missar vad som är på gång inom "Stockholmshockeyn".

Det går också att teckna upp sig för att prenumerera på nyhetsbrevet här: Jag vill ha Stockholms Ishockeyförbunds nyhetsbrev


Stockholms Ishockeyförbund finns nu på Instagram!

facebookyoutubeinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.