Nyhetsbrev från Rafiki. Problem att visa det? Titta i webbläsaren.

Nytt nummer av Rafiki ute nu!

Aktuellt tema: Återbruk

Nu har nya numret av Rafikitidningen kommit! Temat är Återbruk och tar upp frågor kring att leva hållbart och att alla vinner på att återbruka.

I Kambodjas huvudstad, Phnom Penh, träffar vi Vannak som ser återbruk som en självklarhet. Han går i trean och har byggt sig en egen fläkt:
- Jag gjorde den av ett batteri, en liten motor och en bit frigolit, berättar han.

I Sverige slänger vi nästan 500 kg skräp per person och år. Avfallstrappan visar hur vi kan bli bättre på att återvinna.

Pyssel denna gång: återbruka en ram. Och på rafiki.se visar vi hur man kan göra sig en fin väska av gamla jeans!

Att delta är viktigast

– För mig är rätten att delta viktigast när vi pratar om rättigheter, säger Vannak som är 11 år och bor i Kambodja.

Avfallstrappan

För att det ska bli mindre sopor är det bra om vi återvinner mer. Det är också viktigt att vi lär oss att konsumera mindre.

Pyssel: Gör din egen jeansväska!

Att återanvända bomull är bra. Pysseltipset denna gång är därför att sy en väska av gamla jeans.  


Du har väl inte missat temat Att må bra?

Har du inte använt materialet på temat Att må bra? Det handlar om sådant som är nyttigt och det som är onyttigt. Rafiki träffar Rossette och Allan i Uganda som har lärt sig om hälsa i skolan, att man bör röra på sig och äta bra mat.

Tillfälle just nu: köp in en klassuppsättning av tidningen (32 ex) till förmånliga priset 100 kr!! Skicka ett mail med din beställning till rafiki@rafiki.se. Glöm inte att ange ditt namn, skola, postadress, mailadress, fakturaadress och ev. kostnadsställe samt antal exemplar du önskar. Du hittar också det tillhörande lektionstipset på rafiki.se.


Ny sida på Facebook - följ oss!

Nu har vi lanserat vår nya sida på Facebook. Följ oss där för senaste uppdateringarna om ny tidningar, lektionstips eller annat i Rafikis värld. Följ @rafikisverige!

Rafiki besöker Laos i november

Från 13 november är Rafiki i Laos. Andreas Hallman besöker barn som bor i landets norra delar och lär sig hur det fungerar med skola och barns rättigheter. Håll utkik på Rafikis kanaler för uppdateringar. Vad vill dina elever veta? .Skicka gärna in era frågor och funderingar inför resan


Nästa tema från Rafiki är ”Barn i konflikt”.
I början på vårterminen, vecka 2, kommer nästa nummer av Rafikitidningen till alla prenumeranter. Då fyller vi ockå på med massor av nytt material på rafiki.se.
Har du inte skaffat en tidningsprenumeration än? Klicka här!


Besök vår webbplats, rafiki.se

Rafiki är ett verktyg för dig som vill ta upp värdefrågor och mänskliga rättigheter i din klass.

Materialet är för barn i de tidigare skolåren och tar på ett enkelt sätt upp barns vardag runt om i världen, visar likheter trots ojämlika levnadsvillkor och lyfter upp barns rättigheter och Barnkonventionen.

Rafiki ger dina elever berättelser som gör det möjligt att förstå andra barns verklighet.

Rafiki är ett samarbete mellan Erikshjälpen och IM, Individuell Människohjälp.

Du får detta utskick då du använder Rafiki eller valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.