Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nyhetsbrev till Sveriges orienteringsföreningar


Motionera och nominera!

Nästa år, den 18-18 mars på Bosön, Lidingö, är det dags för förbundsmöte. En av de punkter som finns på den digra agendan är val av ny förbundsstyrelse.

Under hösten och vintern arbetar valberedningen med att ta fram sitt förslag till förbundsstyrelse. Och därefter är det förbundsmötets uppgift att fatta beslut i frågan.

Har du eller någon i din förening bra tips på personer som skulle kunna utveckla svensk orientering och som också skulle vilja sitta i SOFT:s styrelse? HÄR kan du läsa mer om hur du nominerar folk till styrelsen.

Formellt är sista dagen för nominering 31 december, men det är önskvärt att nomineringar kommer in före ordförandekonferensen i november.

Fram till den 1 november i år kan föreningar och distriktsförbund även motionera och komma med förslag på vad som borde förändras eller förbättras inom orienteringen. Föreningar ska skicka in motionerna till sitt distriktsförbund medan distriktsförbund skickar in sina motioner direkt till Svenska Orienteringsförbundet.

Hur en motion ska utformas kan du hitta information om på SOFT:s hemsida. Där finns också en motionsmall. Samtliga inkomna motioner presenteras sedan på ordförandekonferensen som hålls i samband med höstsamlingen den 11-12 november.

Projektanställningar

Ni har väl inte missat att vi annonserar efter två projektanställningar? Vi söker en projektledare som jobbar dedikerat med att att inspirera och utbilda unga orienterare - Ungoteket Riks och en kapten för juniorlandslaget; en ledare som går in i landslagsorganisationen och bidrar till världens bästa landslag över tid.

 

Med vänliga hälsningar

Susanne Söderholm, förbundschef


Svenska Orienteringsförbundet www.svenskorientering.se 

Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet. Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.