Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Löjrommens dag i Spiken 12 november

Upplev löjromsfisket i Spiken på nära håll! Se hantverket kring Vänerns röda guld, träffa fiskare och vimla i folkmyllret, känn lukten av nyrökt fisk och passa på att handla med dig lokala delikatesser hem. Under Löjrommens dag finns många möjligheter för dig som är nyfiken på rommen från Vänerns siklöja. Missa inte att provsmaka kocken Henrik Rapps fisk- och skaldjursrätter med tema löjrom. Läs mer om evenemanget här!


Ny broschyr om Kinnekulle

Låt dig inspireras av vår nya broschyr om Kinnekulle! Besök sevärdheter, vandra eller cykla i fantastisk och varierad natur, upplev den spännande kulturhistorien som sträcker sig långt tillbaka i tiden och lär dig mer om geologin och betydelsen av stenbrytningen på kullen genom tiderna. Här finns något för alla - från kulturevenemang, motorsport till matupplevelser, slott och herresäten. Låt broshyren vara din guide inför ditt nästa besök. Hämta den i Turistbyrån i Lidköping eller läs den här!


Abrahamssons Vigrum - Mat, konst och butik

Tony och Agnetha Abrahamsson har gjort sitt Vigrum till sin livsstil. Här följer de årets rytm och njuter av utsikten över slätterna från sin egen grönskande oas. På Vigrum finns förutom en välrenommerad restaurang även en konsthantverksbutik, ett galleri och en inspirerande trädgård. I juli varje år arrangeras Vigrums visfestival med ett särskilt tema för varje gång. Tony och Agneta trivs bäst hemma men på somrarna gillar de att ta med sig barnbarnen till Blombergs bad på Kinnekulle. Läs mer och se en film om paret som driver Vigrum här!


The aesthetics of lifestyle in Sweden

Svensk design och svenskt porslin är i ropet i Kina. I somras besökte ett filmteam med en känd kinesisk influncer västsverige för att lyfta designlandet Sverige i Kina. Ms. Zeng Yanbing är tidigare chefredaktör för kinesiska Vouge och har skrivit flera böcker om tablesetting. Hennes team besökte Rörstrands museum och Porslinsfabriken i Lidköping samt Läckö Slott där den framgångsrika designern Anna Elzer Oscarsson gjorde en tablesetting med sina vaser och sitt porslin. Se filmen här!


VM i superenduro 2018 till Arenan i Lidköping

Under motorevenemanget Hard race enduro som kördes på Hovby flygfält tidigare i höstas blev det klart att VM i superenduro kommer att hållas i Lidköping under påsken 2018. En inomhusbana kommer att byggas upp i Sparbanken Lidköping Arena och förhoppningsvis locka världens främsta åkare inom superenduro. Superenduro är en blandning av enduro och supercross. 


En shoppingkväll för alla tjejer!

Ta med dig väninnorna och kom ut på Tjejkväll i Lidköpings centrum! Butikerna håller kvällsöppet till klockan 20 och är laddade med fina och exklusiva erbjudanden. Passa på att botanisera bland det stora utbudet av butiker i centrum och ta dig tid att njuta av en stund på sta´n och ladda garderoben med nya kläder, hitta något fint till hemmet eller unna dig själv en present. Skriv in torsdagen den 26 oktober i kalender! Läs mer här!


Weekendpaket

Gourmetpaket

Sätt guldkant på hösten och njut av ett Weekendpaket i Lidköping. Upplev den genuina småstadscharmen när den är som bäst. I Lidköping finns ett stort utbud av mysiga butiker, restauranger och kulturupplevelser. Läs mer här!

Unna dig en helg med god mat och shopping i Lidköping. Strosa runt i staden, ta en fika och njut av en trerättersmiddag på någon av våra utvalda restauranger. Sov sedan gott och vakna utvilad till en härlig frukost. Läs mer här!


Det glada 20-talet intar Rörstrands museum

Det är snart 100 år sedan stilen Art déco började växa fram. På världsutställningen i Paris 1925 namngavs de strömningar inom mode, konst, kultur och arkitektur som kännetecknar tiden mellan de stora världskrigen, 1920-30-talet. Lidköpings Porslinsfabrik hade en guldålder under 1920-talet då de satsade på konstnärlig förnyelse och engagerade flera framstående konstnärer såsom Einar Forseth, Louise Adelborg, Tyra Lundgren och Gunnar Nylund. Även Rörstrands producerade under denna tid serviser, konst- och prydnadsföremål av hög karaktär enligt tidens smak.

I Rörstrands museums kommande utställning visas det bästa som landets två ledande porslinsfabriker kunde prestera i stilen Art déco. Läs mer om Rörstrands museum här! 


Dansfesten i Lidköping

Julmässa på Hellekis Säteri

Konstafton i Lidköping

Det är dags för Dansfest i Lidköping! Den 27-28 oktober fylls Folkets Park i Lidköping av danssugna som får ta en svängom till dansbandsmusik av hög kvalitet. Läs mer här!

Den 27-29 oktober smygstartar julen med klassisk mässa på Hellekis Säteri. Hantverk av högsta klass, juldelikatesser, julstämning och mat utlovas. Läs mer här!

Den 4 november klockan 12-24 hålls Konstafton i Lidköping med utställningar, ArtTalks och Barnens konstafton. Invigningen sker på Sockerbruket. Läs mer här!


Vintergatan Hällekis

Guidad naturvandring

Mässa om friskvård

Vintergatan i Hällekis hälsar julen välkommen med en stämningsfull vecka kring mysiga Hällekis. Hitta personliga julklappar och fina delikatesser. Läs mer här!

Följ med ut på vandring i naturen på Kinnekulle och lär dig mer om samspelet mellan skog, natur och människa genom tiderna. Nästa vandring blir den 18 oktober. Läs mer här!

Den 21 oktober bjuder Lidköpings reumatikerförbund in till en dag i hälsans tecken med föreläsningar, visning av produkter och modevisning. Läs mer här! 


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se