Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF). Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej!

Oktober 2017

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF arbetar för att barn och unga med celiaki ska ha en vardag utan hinder. Vi skapar mötesplatser och ser till att vi tillsammans har en stark röst i frågor kring celiaki.

Tillgängligskola.nu

Mat för livet-mässan med SCUF

På specialkostmässan i Stockholm, 10-11 november, kan du provsmaka och köpa glutenfria produkter direkt från producenterna. SCUF kommer att ha en monter och på lördagen klockan 13.00 tar vi en gruppbild och det händer något skoj i montern. Vi ses där!

Resor anordnas från olika orter, däribland en weekendresa med tåg från Göteborg och bussresor från Jönköping via Mjölby, Linköping och Norrköping. Läs mer på hemsidan.


På gång nationellt

Aktuellt i SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


Mat för livet

Vinterläger 2018

3-7 januari kan du följa med SCUF till fjällen! Följ med på en skidresa för medlemmar mellan 15-29 år. I deltagaravgiften på 1200 kr ingår mat, boende, liftkort samt bussresor mellan Stockholm och Romme.

Handlar du glutenfritt?

Besvara årets medlemsundersökning Handla Glutenfritt. Var med att påverka utbud, tillgänglighet och säkerhet för oss med celiaki!

Fri Från Gluten

Tillgängligskola.nu

Material och information som gör skolan säker och inkluderande för elever med astma, allergi, celiaki och intolerans hittar du på vår och Unga Allergikers nya hemsida!


Får ditt barn SCUF:s nyhetsbrev?

Är du vårdnadshavare till ett barn som är medlem och har en egen e-post? Lägg till en prenumerant så att ni inte missar vad som händer i SCUF! Maila nyhetsbrev@scuf.se

Du som vårdnadshavare kan ha kvar din e-post som kontaktuppgifter i medlemsregistret men ni kan båda få SCUF:s nyhetsbrev.


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


Det goda livet

Väst - Weekendresa till huvudstaden och Mat för livet-mässan

SCUF väst anordnar en resa till Stockholm den 10-12 november. I deltagaravgiften (700 kr för medlemmar) ingår tåg mellan Göteborg och Stockholm, boende, fyra måltider, inträde och en hemlig kvällsaktivitet. Läs mer på hemsidan! Sista anmälningsdag 16 oktober.

bussresa

Öst - Bussresa till Mat för livet-mässan

Den 11 november åker SCUF Öst och Celiakiföreningen i Jönköping till Mat för livet-mässan. 200kr för medlemmar i SCUF/SCF och i priset ingår buss, inträde samt mat på hemvägen. Bussen går via Jönköping, Mjölby, Linköping och Norrköping. Sista anmälningsdag 5 november.


Vill/kan du inte delta?

Berätta varför du inte kommer så hjälper du oss att förbättra verksamheten, tack! Skicka svar


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


Styrelsemöte i SCUF Väst

Titta vilken brunch styrelsen i SCUF Väst åt på sitt möte i september! Följ vad som händer i Västra Götaland och Halland på Instagram @scuf_vast

Aktiv

Helgen 15-17 september 2017, anordnade SCUF en utbildningshelg och träff på kansliet i Stockholm. ”Så bra gemenskap, alla var inkluderande och ingen lämnades utanför. Vi har haft så kul!” Läs mer här

anordnare på konferensen

Sveriges Konsumenter

Den 21 september har Lisa och Matilda varit på möte med Sveriges Konsumenter. SCUF är medlemmar för att tillsammans med flera olika organisationer förbättra för oss som handlar.

Celiakiarmband

Titta vilka fina celiakiarmband en Helena har gjort! Helena är en medlem som på egen hand pärlat och sålt armband för att stötta celiakiforskningen.

Du kan också pärla celiakiarmband, maila kommunikator@scuf.se.

#PSFunk

3 oktober anordnade av public service-bolagen och funktionsrättsrörelsen #PSFunk. Lisa och Matilda från SCUF:s kansli var där, och träffade även Klara och Freja från Unga Allergiker.

TIllgängligskola

Vårt projekt tillsammans med Unga Allergiker är snart slut. Styrgruppen träffades för sista gången 5-6 oktober. Nu planerar vi för hur vi ska sprida och använda materialet!

Fri Från Gluten

7-8 oktober anordnades en medlemsträff för unga mellan 15-29 år som nyligen fått diagnosen celiaki. ”Det var väldigt skönt att få höra om andras erfarenheter som liknade ens egna” Läs om helgen på hemsidan!


Fler saker att göra

Var med och påverka, dela erfarenheter och tips med andra medlemmar


Tipsa om glutenfritt

Har du ätit god glutenfri mat någonstans? Skicka in dina tips så att fler hittar dit! Både i Sverige och utomlands. 

Glutenfria tips

Pärla celiakiarmband

Barn och unga kan stötta celiakiforskningen genom att pärla armband. Pärla på egen hand eller tillsammans med andra på aktiviteter. 

Läs mer

Vad vill du hitta på?

Medlemmar i alla åldrar kan hitta på aktiviteter, påverka och göra annat kul i SCUF. Maila info@scuf.se så hittar vi något som passar dig!

Facebook-grupp för barn och unga

Ung med celiaki

Är du med i SCUF:s Facebook-grupp? Dn grupp där du kan dela erfarenheter, tips och pepp!

Till gruppen


Skicka förslag och önskemål

Har du åsikter om nyhetsbrevet eller SCUF:s verksamhet? Eller vill du dela med dig i nyhetsbrevet? Maila till nyhetsbrev@scuf.se!


Som medlem är du med och ökar tillgängligheten för barn och unga med celiaki. Du kan delta på medlemsaktiviteter och bidrar till att vi kan påverka i samhället.

Sociala medier

facebookinstagram

Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

scuf.se

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.