Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Europa Direkt Jönköpings län Nyhetsbrev nr. 6 2017


Demokratisoppa fredagen den 1 december

Årets sista Demokratisoppa äger rum fredagen den 1 december på Kristinagården i Jönköping kl. 12-13. Den här gången gästas vi av SVT:s Rysslandskorrespondent Elin Jönsson, som var på plats och rapporterade från Krim när de ryska soldaterna intog halvön. Elin kommer att prata om krimtatarernas historia, och hur deras situation ser ut idag. Hon visar även delar av sin nya dokumentärfilm, "Jamalas kamp", som handlar om bakgrunden till förra årets vinnarlåt i Eurovision Song Contest, "1944".

Krim, Kreml och Putin, utbyten.se


Sök praktik på Småland-Blekinge-Hallands Europakontor i Bryssel

Är du student och intresserad av att jobba med EU-frågor i Bryssel? Då har du nu möjligheten att praktisera på Småland-Blekinge-Hallands Europakontor. Praktikplatsen erbjuder kvalificerade arbetsuppgifter med stark EU-anknytning. Nästan en tredjedel av de som har praktiserat vid kontoret har senare fått jobb i Bryssel. Ansök senast måndagen den 13 november. Följ länken nedan för mer information om ansökan.

Är du nästa praktikant på Småland-Blekinge-Hallands Brysselkontor?, sbhss.eu


EU-kommissionens sjunde rapport om sammanhållningspolitiken

I början av oktober släppte EU-kommissionen en ny rapport om hur EU:s sammanhållningspolitik bidrar till den regionala utvecklingen inom EU. Läs rapporten för att se hur utvecklingen i Jönköpings län ser ut jämfört med andra europeiska regioner!

Seventh Report on Economic, Social and Territorial Cohesion, europa.eu


Social Summit i Göteborg

Fredagen den 17 november är det europeiskt toppmöte i Göteborg. EU-ländernas stats- och regeringschefer ska, tillsammans med EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och olika arbetsmarknadsaktörer, träffas för att diskutera hur EU ska främja hög tillväxt och en rättvis arbetsmarknad.

Toppmöte för rättvisa jobb och tillväxt, regeringen.seDu får detta nyhetsbrev eftersom du prenumererar på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.