Göteborg den 9 oktober 2017

Hej ##firstname##!

 

Pod med Cecilia Berlin på Chalmers

Tekniken gör allt mer. Men den kommer aldrig att göra allt. Tekniken lyder okritiskt. Människan behövs för att säkerställa vidsynthet och för att, då och då, bromsa. Därför måste vi vara bra, kanske till och med bli bättre, på att vara människor. Det ställer krav på relationen mellan individ och system så att arbetsmiljön blir socialt hållbar. Dessutom ställer det stora krav på att vi utvecklar morgondagens ledarskap.

 

Det finns en stor efterfrågan bland våra medlemmar på att Sustainability Circle skall koppla dessa frågor till underhåll och Smart Maintenance. En av dem som kommer att hjälpa oss med det är docent Cecilia Berlin på Chalmers.

Lyssna på den nya POD:en med henne.


Nätverksträff om Smart Maintenance Strategies

Den 22 november kommer Sustainability Circles arbetsgrupp, Smart Maintenance Strategies att träffas på Institutionen för industri- och materialvetenskap på Chalmers i Göteborg. Då kommer Doktorand Jon Bokrantz att hålla i en workshop om SMASh – Smart Maintenance Assessment.

SMASh är ett forskningsprojekt som arbetar för att möjliggöra digitalisering av svensk tillverkningsindustri. Syftet med projektet är att utveckla Smart Maintenance Assessment: ett verktyg för benchmarking av underhållsverksamheter inom och mellan företag. Verktyget kommer stödja implementeringen av Smart Maintenance genom utökat samarbete inom underhållsbranschen.

 

Ett konsortium som inkluderar företag från diskret och kontinuerlig produktion, tillsammans med tjänsteleverantörer och akademiska partners, kommer samarbeta för att utveckla och validera verktyget genom användandet av avancerade statistiska metoder på stora datamängder från industrin.

 

Om ni vill delta i nätverksträffen kan ni anmäla er till Caroline på staben (caroline.seleryd@sustainabilitycircle.se).


Sista chansen att anmäla er till

Sustainability Circle Meeting

11 oktober

 

Då träffas vi på IVA i Stockholm och pratar Smart Maintenance och hållbarhet. Det blir en heldag där du får ta del av intressanta föreläsningar och paneldiskussioner om aktuella frågeställningar som rör smart industri. Bland annat får vi höra ifrån Fortum, Norconsult, Göteborgs Spårvägar och Dynamate.


Kalendarium 2017

Workshops/Nätverksaktiviteter

Smart Maintenance Strategies

  • 22 november - Värd Chalmers
  • 22 januari - Värd Fortum
  • 24 april - Värd SSAB

 

Nyttan Med Underhåll

  • 25 januari - Värd Trafikverket
  • 22 maj - Värd Sandvik

 

Arbetsgruppen, Säkerhet och Hälsa

  • 7 december - Värd Valmet

 

Arbetsgruppen, Att Köpa Underhåll

  • 7 februari - Värd Enerco och Sandvik
  • 19 april - Värd Jernbro

Konferenser

På Sustainability Circle Meetings samlas vi kring konkreta case som visar hur långt Smart Maintenance kommit just nu. Konferensen är dessutom ett viktigt tillfälle för oss alla att nätverka med likasinnade.

Under 2017 har vi följande datum att se fram emot:

  • Sustainability Circle Meeting: 11 oktober, i Stockholm
  • Sustainability Circle Meeting: 14 december, i Lund

Medlemmar


linkedinfacebookyoutube