Nyhetsbrev från Hembakningsrådet! Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nu är alla pristagare utsedda

 Vid en ceremoni i Stockholm den 4 oktober, i samband med firandet av Kanelbullens dag, korades Årets Hembakare 2017. Samtidigt presenterades vinnarna i den årliga Kanelbulledesigntävlingen. Temat var vänskap och man tävlar i två kategorier, Ung eller Vuxen. 

Mera information samt ett härligt bullrecept kommer inom kort!

 Birgit Nilsson Bergström

PS Ring 0708- 24 91 14 eller maila info@hembakningsradet.se om du behöver högupplösta bilder och mer information

Årets Hembakare 2017 heter Linda Wahlström, från Vaxholm

Årets Hembakare håller kanelbulleworkshops

 Hembakningsrådet har utsett Linda Wahlström, Vaxholm till Årets Hembakare 2017.

För att genom sina pedagogiska kanelbulleworkshops ta hembakningskulturen på glatt allvar och sprida bulldofterna ut i vida världen.

 När Linda Wahlström, som driver ett Bed & Breakfast hemma i villan i Vaxholm, märkte mångas nyfikenhet på hur hon bakade sina kanelbullar, startade hon kanelbulleworkshops. De gjorde omedelbart succé och bakkurserna blev snabbt fulltecknade. Linda samlar små privata grupper (max 4 deltagare) i sitt kök och allt görs givetvis från grunden.

Vem är Linda: Bonddotter från Skara som numer bor i Vaxholm där jag driver ett Bed & Breakfast. Familj: Min man Jesper, sönerna Vigo (13 år) och Zack (12 år) och hunden Zelda. Kopplar av med: bak, trädgård och skärgårdsliv. Och en trevlig middag med vänner.           Blogg: vaxholmsbedandbreakfast.se

 

 

Linda Wahlström håller kanelbullekulturen högt och håller workshops i kanelbullebakning

Vinnarna i kanelbulledesign

I år var temat vänskap och det lockade främst många unga. Bland deltagarna såg vi en hel del "trotjänare" från olika skolor, men också flera helt nya tävlande.

1:a pris

Elev, 12-år, Trolleboskolan, Långanäs, Eksjö – Två citronfjärilar träffas på en blomma

Här ser vi mer än bara några bullar - kompositionen utstrålar skaparglädje! Och vi blir lyckliga av storyn ”innan vi gick in för att baka såg vi några fjärilar hur de flög och jagade varandra. Det blev vi inspirerade av.”

2:a pris

Klass 7-9D, Rydsskolans grundsärskola, Linköping - En fika för många vänner

Det varma och generösa hösthjärtat, uppbyggd av många specialformade kanelbullesnäckor, inbjuder stolt till att bryta bröd i vänskaplig gemenskap.

3:e pris

Gymnasiesärskolan HRB (hotell, restaurang, bageri), Karlstad – Hjärtat, kärlekssymbolen

Åh vilken smaskig bulle! I fantasin ser vi två glada ögon över en mun som ler sitt allra bredaste leende emot oss.

Hedersomnämnande

Suat, Dino, Felix och Mustafa, klass 8c Sannaskolan, Göteborg

Med en välformad, vackert välgräddad kanelbulle – skapad av fyra klasskamrater i kreativt samarbete – manifesteras vänskap och fred. Inspirerande!

 

Kanelbulledesignjuryn

I juryn satt Maria Zihammou (matskribent), Robin Edberg, (bagare Cum Pane), Sara Renholm (driver catering och hemmahos-restaurang)  och Hembakningsrådet. Vi hade som vanligt ett styvt, men oerhört roligt jobb!

Unga 1:a pris

Unga 2:a pris

Unga 3:e pris

Kategori Vuxen

1:a pris

Maria Kolding, Lund - Vänskapsbulle

Två klassiska kanelbullar, här sammanknutna med en fläta, blir en bulle att dela för dig och mig. Och visst kommer vi att äta den på Lady och Lufsenvis – vad kan vara bättre än att avsluta med en puss.

Hedersomnämnande

Bodil Nilsson, Lund – Att baka bullar tillsammans är vänskap

Bildcollage som visar själva kvintessensen i vår hembakningstradition. Att baka tillsammans, äldre med yngre sprider vårt kulturarv. Tradition, trygghet och vänskap.

Vuxen 1:a pris

Hedersomnämnande Vuxen

Hedersomnämnande Unga

Vi finns på Facebook! Kolla in Hembakningsrådets och Kanelbullens Dags egna sidor.