Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

 

Nyhetsbrev Oktober 2017

Hej!!

Ja då var hösten här. Hösten är ok, särskilt denna som bjuder på svamp i överflöd. Jag återkommer till svampen.

När vi får hem något nytt lägger vi en länk från startsidan. Just nu ligger länkar till olika knappar, nappbandspännen, fina måttband mm. Något som jag särskilt vill nämna är att ÄNTLIGEN! har prym kommit med en 8mm jerseyknapp. 10mm är bra men är nästan stora till små bebisar. Givetvis sätter du dem med prymtången. Rätt verktyg finns i varje frp. Finns 4 olika mixar 21 knappar för 89:-

Den här tiden märker vi av att många fixar med adventskalendrar. Man går ihop ett gäng (24st) och köper in sy prylar till en lucka var. Kul !! Har flera år tänkt att jag skulle göra en egen kalender och sälja. Men tiden har inte räckt till (konstigt va). Blev därför väldigt glad när jag fick veta att Hemline gjort en adventkalender för oss "sömmare". Hemline tycker jag gör bra grejer. Har fått en hastig titt som såg bra ut, mer berättar jag inte :). Vi har tagit hem ett gäng som kommer till oss under oktober. 24 luckor med användbara sybehör kommer att kosta 298:-  Vill du vara säker på att få en kalender (först till kvarn gäller) svara på detta mejl så reserverar vi en till dig. Fixar du kalendrar till barn? Blir månadens vara oktober ett hett tips.

12:-/st eller tag 5 och betala för 4st.

Tag 5 betala för 4 st hittar du på flera ställen på vår sida.

Små knappar 10 pack, 14-16mm knappar 10 pack, blandade märken, märken kända figurer. Du kan blanda små knappar med 14-16mm knappar. Givetvis kan du blanda märkena också. Sen har vi fyllt på med flera nappbandsspännen även där tag 5 betala för 4st.

Och begagnade mönster där gäller tag 3 betala för 2 st !!!!

En tråkig sak, DHL har aviserat att de höjer sina frakter 1 oktober. De har haft samma pris länge så det känns rimligt trots allt. Vi måste följa med men vi ändrar inga priser fören vi klart vet hur stor höjningen blir. Så nästa vecka alltså v. 40 bör man passa på om man tänkt köpa större/tyngre saker. För att få leverans med det gamla priset.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Lite om mig också som brukligt. Frågade Benny vad har vi gjort i september? Svar: Jobbat, plockat svamp, umgåtts med barnbarn, "löst" melodikrysset och letat kök.

Kök, vi har letat länge efter ett kök vi skulle kunna trivas med. Vi vill inte ha för mordernt och blankt kök utan mer rusikt och lite gammeldags.  Vi vill ha innanförliggande lådor och luckor med synliga gångjärn och synlig stomme. Men snickare och leverantörer verkar inte hinna med. Alla bygger. Tanken var ett byte i höst men det kanske blir efter nyår istället. Vår gamla kök är snart 35 år så det är dags.

Så här tänkte vi att det ska se ut.

Det här med barn. Jag tycker våra barn är det viktagaste jag gjort i livet. Att sen få rå om sina barnbarn det är som man säger livets efterätt. Jag tror att det är viktigt att ta med barnen i vardagen dom lär sig så mycket av det. Vet att vardagspusslet är svårt. Ibland orkar/hinner man inte låta barnen vara med. Men som mormor och morfar orkar man.

Rasmus är bara 2 år man har koll på att man krattar löv och tömmer i en hög.

Jag är en stor beundrare av Marit Paulsen framför allt som författare. Om jag skulle få frågan: "Vilken bok som jag läst som gjort starkast avtryck på mig ?" Så skulle jag självklart svara. Natten är min egen av Marit Paulsen. Hon skrev den på 80-talet, så lite omordern är den men läsvärd. Där skriver hon något jag tänkt så mycket på. "Förvänta dig inte att din tonårsson skall hjälpa till med disken om han inte ficka göra det när han var 2år"

Tänkvärt eller hur?

Vi plockar svamp. Inga experter på något sett. 5 sorter håller vi oss till. Kantarell, rödgul trumpetsvamp, svart trumpetsvamp, trattkantarell och Karl-Johan svamp.

Karl-Johan svamp torkar vi i skivor. Torkar den snustorr så att den säkert kan ligga i en burk  utan att bli dålig.

      

När man skall använde den lägger man den över natten i blöt i en skvätt vin.

Blir underbart gott i Grytor.

Svart trumpetsvamp torkar vi också. Mixar den till pulver och använder den i sås.

Tycker inte att varken Karl-Johan eller svart trumpetsvamp passar att stuva. Blir slemmigt bara. Svart slem vill ingen ha på mackan.

Kantarell, trattkantarell och rödgul trumpetsvamp. Stek eller stuva. Jag kryddar svamp med  mald brödkrydda, passar väldigt bra tycker jag. Och Radio Sörmlands matinspiratör  Malin Randeniye tipsade om att använda lite curry det blir också bra. Fast ta bara lite.

Vi har ju givetvis haft barnbarnen med i skogen för att plocka svamp. Medan jag klädde på Rasmus gick Vanja ut och väntade. På nolltid kom hon tillbaka med sin korg full med svamp som hon plockat på gräsmattan. Vi skulle ju plocka svamp!

Nu vet Vanja att man inte får plocka alla svampar.

Men Kantarell och Karl-Johan svamp får man plocka.

En helg tog vi en tur i skogen med lilla Selma och hennes mamma och pappa. En fröjd att se hur Selma trivdes i skogen. Benen sprattlade och små glada ljud hördes. Hon satt så förnöjt  som en liten groda i bärselen på pappas mage.

 

Det mesta vi brukar skörda/plocka har det funnits bra med denna säsong. Det enda vi inte fått särskilt mycket av är äpplen. Lite mos har det dock blivit. Alla barnbarnen gillar mormors äppelmos, helt osötat på Transparente blanche äpplen.

Tomater har vi fått i mängder.

 

Oj, en öppen lucka jag passar på att smita ut!

 

Kram från Bibbi

 
       
   

Det här nyhetsbrevet får alla kunder hos Bibbis Textil. Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.