Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kulturhösten är här!

Här kommer höstens första kulturnyhetsbrev. Det är mycket kultur på hösten! Vecka 40 är det exempelvis konstens vecka. Hela programmet för den veckan hittar du här i nyhetsbrevet, tillsammans med mycket annat.

I nyhetsbrevet tipsar vi om kultur från föreningar och Hudiksvalls kommun. Har du något tips eller några förslag, skicka ett mejl till emma.faxalv@hudiksvall.se.


Illusionistens assistent

Lördag 30 september kl 13.00

Hudiksvalls Teater


Av och med Kalle Nilsson

Folkteatern i samarbete med Örebro Länsteater

Assistenten hälsar välkommen men Illusionisten verkar inte komma till den magiska föreställningen. Publiken väntar. Assistenten väntar. Vad ska han göra? Vad kan han göra? Under sin väntan provar Assistenten olika trolleritrick. Är Illusionisten verkligen den enda som är magisk och kan trolla? Illusionistens assistent är en föreställning om självförtroende och våra egna inre krafter. Kan alla vara magiska? Och om vi var det – vad skulle vi vilja göra då? Föreställningen bygger övervägande på kroppsspråk, trolleri och visuella element och passar därför alla oavsett språk. Gästspel Michael Kocke Örebro Länsteater.

Målgrupp: Familjeförställning från 5 år

Speltid: 40 min

Entré: 60 kronor

Biljetter: Kulturbiljetter.se, Visit Glada Hudik tel 0650-191 00 eller på plats 1 tim innan.


Konstens vecka

Konstens Vecka är en riksomfattande konsthändelse som äger rum vecka 40 varje år. Det är en vecka då Sveriges Konstföreningar skapar extra uppmärksamhet kring samtidskonst i hela landet och inspirerar konstföreningar och andra aktörer till att presentera samtidskonst i nya och intresseväckande former.

Hudiksvalls kommun, kultur- och fritidskontoret, har tillsammans med Hälsinglands museum och Hudiksvalls Konstgille sammanställt ett kalendarium där veckans konstprogram presenteras.

Här kan du läsa hela programmet. 


Hallå Miró

Lördag 7 oktober kl 13.00

Kulturhuset Glada Hudik, rådhussalen

 

Ett poetiskt och musikaliskt drömspel för små-åringar, fritt efter målningar av Joan Miró (1893 – 1983). För manus och regi står Bernt Höglund, en av barnteater Sveriges mest produktive och erfarne teatermakare. För dockor och scenografi samt kostym svarar Lisa Kjellgren, i vårt tycke en av de mest spännande dockmakarna vi har i landet just nu. På scenen tillsammans med många dockor ser du Mårten Hedman, vår konstnärlige ledare med över 3 000 spelade föreställningar i bagaget Den spanske målaren var oerhört produktiv. Hans surrealistiska bilder har inspirerat människor över hela världen, inte minst barn. Vi har låtit oss inspireras av de underfundiga och roliga figurer som finns i Mirós tavlor. I kombination med eget skapande ger vi dem liv och leklust. Vår föreställning utgår från tankar och känslor runt ett konstverk: En tavla som ger det lilla barnet, med all dess fantasi och längtan efter lek, oändliga möjligheter.

Målgrupp: 2–5 år

Speltid: 30 min

Entré: 60 kronor

Biljetter: Kulturbiljetter.se, Visit Glada Hudik tel 0650-191 00 eller på plats 1 tim innan.


Höstens barnprogram är färdigt!

Nu är äntligen barnprogrammet för hösten färdigt! Välj och vraka bland sagostunder, teaterföreställningar, minibio och mycket mer! Läs hela programmet här.

Du kan hämta ditt exemplar av foldern på biblioteken, turistinformationen, badhusen och andra offentliga platser.

Brutus Östling - Bevingat. Möten i fågelmarken

23 september - 15 oktober

Galleri 316 KUBIK

Arr: Hudiksvalls Konstgille


Mowgli - Vem du än är, var du än är

30/9 kl 18.00

Jernverket, Iggesund

Arr: Tingshusteatern

Läs mer här.


HudikBigBand Gäst: Roger Pontare

30/9 

Kulturhuset Glada Hudik

Arr: Hudik big band

Läs mer här. 


Bio Kontrast: Loving Vincent

5/10 kl 19.00

Folkets Hus Iggesund

Arr: Bio Kontrast 

Läs mer här.


Gothenburg Combo med Lina Nyberg sång och Anita Wall recitation

6/10 kl 19:00

Baptistkyrkan, Hudiksvall

Arr: Norra Hälsinglands Konsertförening

Läs mer här. I nyhetsbrevet tipsar vi om kultur från föreningar och Hudiksvalls kommun. Har du något tips eller några förslag, skicka ett mejl till emma.faxalv@hudiksvall.se.

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på nyhetsbrevet.

Avsluta din prenumeration? 
klicka här.
Ändra din mejladress? Klicka här.
Tipsa en vän? Klicka här.