Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Namn åt de döda


Månadsbrev 2017-09 för Namn åt de döda


Bästa forskarvänner!

Jag hoppas alla haft en skön sommar med möjlighet till både vila och egen släktforskning. Naturligt nog har aktiviteten gått ned lite i projektet över sommaren, men nu tar vi nya tag i NÅDD. Det var trevligt att träffa så många av er under Släktforskardagarna i Halmstad!

Just nu pågår arbetet intensivt med vår förhandsutgåva, som kommer ut i slutet av november på DVD och USB-sticka, lagom till jul. Nu är det spikat mer exakt hur urvalet till skivan ser ut. Rättelser och kompletteringar för 1900-talet av förra skivan inkomna fram till 1 september 2017 kommer i största möjliga mån med. Vissa mer arbetskrävande rättelser kan få vänta till slutliga skivan. För perioden 1860-1900 kommer, så som sagts, 2/3 av det totala materialet med. För att få en så jämn fördelning över landet som möjligt har högst 2/3 av församlingarna i varje län tagits med. Dessa har valts i den ordning de kommit in.

Projektet rullar oförtrutet vidare med målet att nå 100 % till nästa års slutliga utgåva av Sveriges Dödbok 7, som planeras till hösten 2018. Räkna med att vi behöver ha in allt material senast nästa sommar! Nu måste vi få upp tempot till samma goda nivå vi hade i våras för att hinna med. Ni som kanske känner att ert område är ganska klart, eller tagit en paus i ert engagemang, ta gärna en ny titt på hemsidan för att se vad som är ledigt, även i de andra länen. Församlingar kan till exempel ha öppnats på nytt efter avhopp. Speciellt behöver Bohuslän, Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Norrbotten och Värmland mer aktivitet. Tipsa gärna om NÅDD för era forskarvänner och i föreningarna.  Det kan tyckas att vi är nära men det är de sista procenten som är de svåraste.

Tack för ert fantastiska jobb! Allt gott och ha en skön höst önskar

Anders Berg
Projektledare
Epost:  dodbok@genealogi.se
Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/1797004830532076/

 

2 815 församlingar/delar och 2 323 000 poster är klara per 2017-09-24.  Dessa har registrerats av ca 465 volontärer (enskilda och föreningar).


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.