Problem med att läsa detta brev? Öppna i webbläsaren.

2017-10-10

EVY - Miljövänligt och hållbart solskydd


Vi vill förändra världen med EVYs revolutionerande formula. EVY solskyddsmousse skyddar huden tre gånger längre och innehåller dubbel mängd jämförelse med ordinarie solkräm. Men det finns en rad andra skäl som vi vill lyfta fram, för en mer smart, hållbar och resurssnål framtid.


 

  • EVYs aerosolförpackning fungerar liknande en konservburk som endast sprutar ut. Flaskan öppnas aldrig och inget syre kommer åt produkten. Formulan härsknar inte och produkten behåller sin effektivitet och är fräsch tills den sista droppen.
  • Inget spill finns kvar på insidan av flaskan och när den är slut slängs den i återvinningen för metall.
  • Den patenterade hudvårdsteknologin lägger sig i hela översta hudlagret, därför rinner den inte av vid svett och bad som ordinare solskydd gör. EVY är extra vattenfast och skyddar upp till 6 timmar.
  • Produkterna är fria från konserveringsmedel, parfymer, nanopartiklar och är allergitestad.
  • EVY innehåller inga kända allergiframkallande, miljöbelastande och hormonstörande ämnen. 

Granskning av 45 solskydd på marknaden

Norska konsumentföreningen har granskat 45 kända solskydd på marknaden. Endast åtta får godkänt i detta test. Du hittar listan på miljöbelastande, hormonstörande och allergiframkallande parfymämnen längst ner i testet.

EVY klarar sig bra även om vi inte är med i detta test.

www.forbrukerradet.no/test/no-testkategori/solkremtesten-2017/

 

Flera ingredienser är miljöfarliga och anses skada livet i våra hav. Även om dessa klassas som ofarliga att använda på vår hud. Solskyddsfiltren Oxybenzone /Benzophenone-3 och parabener samt mineralskydden titandioxid och zinkoxid anses vara skadliga i nanoform. Läs gärna mer om detta nedan.

 

news.scubatravel.co.uk/sunscreen-sea-life-vulnerable-toxins.html

marinesafe.org/blog/2016/03/18/sunscreen-pollution/


Om EVY TECHNOLOGY

EVY är en svensk medicinteknisk solskyddsserie som grundades år 1999. EVYs produkter bygger på en patenterad formula som fördelas i hela det översta hudlagret och ger ett långvarigt skydd som sitter kvar vid bad, svettning och andra påfrestningar i upp till 6 timmar. Produkterna är fria från konserveringsmedel, alkohol, nanopartiklar och parfymer. 

 EVY finns i SPF 10, 20, 30, 50, Daily Face 30, Kids 30 & Kids 50 samt After sun.

Vid beställnig av produkter vänligen maila: evy.order@dc-syd.se

 


Kontakt:

Margret Pinto
info@evytechnology.com
Tel: +46 (0) 735 680 766

Press/Utbildning: Erika Tapper
erika@eticastockholm.se
Tel: + 46 (0) 762 357 590