GR Utbildning Läromedel

Nyhetsbrev september

GR Utbildning Läromedel
Free state


Tyck till om film!

Nu startar GR Läromedel en referensgrupp inför filminköp till mediatjänsten GR-SLI. Vill du vara med? Ett antal gånger per år skickar vi ut information om en film tillsammans med några frågor som vi önskar att du besvarar. En årlig aktivitet ingår.
Läs mer och anmäl ditt intresse


GR Lärmiljö, Teachers’ night och Förskolekväll

Den 25-26/9 öppnas portarna för Teachers’ Night och Förskolekväll på Universeum. GR Lärmiljö är på plats och synliggör digitaliseringens möjligheter. Inspirationsseminarierna kommer bl.a. att handla om att arbeta tillsammans med digitalisering och estetiska lärprocesser, om digitalt berättande & pedagogisk dokumentation samt om tematiskt arbetssätt med digitala verktyg - en virtuell resa runt jorden om omvärlden och digitaliseringens möjligheter. 
www.grkom.se/larmiljo

Lärmiljö

GR Lärmiljö

Nyfiken på processtöd, kollegialt lärande, skolutveckling samt digitaliseringens möjligheter i förskola, förskoleklass, fritidshem och skola? Varmt välkomna att kontakta GR Lärmiljö. Vi skräddarsyr processtöden så att de passar just er verksamhet och era behov. www.grkom.se/larmiljo


Koll på nätet – nytt läromedel om kränkningar på Internet

Koll på nätet – nytt läromedel om kränkningar på Internet

Webbverktyget Koll på nätet handlar om risker och möjligheter för unga på Internet. Det riktar sig till alla elever på högstadiet och gymnasiet, men är särskilt framtaget för unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), då det visat sig att denna målgrupp är mer utsatta på nätet än barn och unga utan NPF. Verktyget är framtaget av Pedagogiskt Centrum i samarbete med Attention Hisingen Kungälv och Statens medieråd. Läs mer och ladda ner materialet här.


Läromedelsutställning

Språk

Tema Språk i läromedelsutställningen!

I GR Utbildnings utställning hittar man tryckta, digitala och taktila läromedel från förskola till vuxenutbildning. Kommande tema är "Språk" och äger rum under v.40-43. 
Läs mer

Pedagogiskt Café

Ta tillvara dina elevers nyfikenhet på det engelska språket!

Ta tillvara dina elevers nyfikenhet på det engelska språket!

Välkommen till en workshop med Sofia Hession, lärare åk 3 som delar med sig av sina erfarenheter i engelska. Du får tips på hur man på ett lustfyllt sätt kan lära sig engelska med lekar, sånger och övningar. Majemaförlaget finns även på plats med en liten utställning.
Läs mer och anmäl dig.


Filmer att strömma

Mitt liv som Zucchini

Mitt liv som Zucchini

Zucchini är en ovanligt modig liten pojke. Men när hans mamma dör hamnar han på ett barnhem och känner sig ensammast i hela världen. På barnhemmet träffar han Simon, Ahmed, Jujube och Alice som verkar ganska tuffa. Men snart fattar Zucchini att de är de bästa vänner man kan få.
Från 7 år, 66 min Logga in och se filmen

Drakhjärta

Drakhjärta

Nisse är elva år och känner att han har ett himla otursliv. Mamma Sara finns inte längre. Innan hon dog gav hon Nisse en ödla som han döper till Harry. En dag börjar Harry att tala och påstår sig vara en drake som har ett drakhjärta. Harry undrar om Nisse också vill ha ett sådant.
Från 10 år, 66 min Logga in och se filmen

Måste Gitt

Måste Gitt

Vi följer Metin, en ung man i en av Stockholms förorter där oskrivna lagar gäller. Metin är annorlunda, han skriver dagbok om allt han ser och gör, namn och platser dokumenteras i minsta detalj. När boken försvinner raseras hans liv och blir aldrig detsamma igen. 
Från 12 år, 97 min Logga in och se filmen

GR Läromedel uppdaterar kontinuerligt sitt utbud av fakta- och spelfilmer för förskolans och skolans alla målgrupper. Se fler av våra inköpta nyheter här

Filmer
Källkritik

Nyanlända

Staden

Den industreilla

Topplista september2016


Nytt från UR

Ett djur tittar in

Ett djur tittar in
Upp till 5 år

Kaxiga kryp

Kaxiga kryp
Från 6 år

Test!

Testa!
Från 10 år

NO-land

NO-land
Från 13 år, teckenspråk

Kortfilmsklubben – engelska

Uppdraget

Uppdraget
Från 19 år


Tips till kalendern

Konferens 12 oktober

Konferens 12 oktober

Möt Svenny Kopp, specialist i barn och ungdomspsykiatri, som berättar om ”Flickor med autism och ADHD”. Därefter talar Margareta Normell, bl.a. leg psykoterapeut, om ”Mentalisering och grupphandledning – två viktiga verktyg i lärarens vardagsarbete”. 
Läs mer

Future skills på Gymnasiedagarna

Future skills på Gymnasiedagarna

10-12 oktober 2017 presenteras Gymnasiedagarna 2.0 – med Future Skills. Här får besökarna prova på yrken, bli inspirerade för framtiden och skaffa ny kunskap om olika branscher.
Läs mer

Inspirationsdagar v. 44

Inspirationsdagar v. 44

I år bl.a. om programmering i läroplanen, användning av appar i grund- och gysär samt med Kristina Alexandersson om Digital kompetens. Och så Atle Johansen! 
Läs mer

Sex, unga och skolans roll 10 år

Sex, unga och skolans roll 10 år

1/11 bjuder Närhälsan Kunskapscentrum för sexuell hälsa och Pedagogiskt Centrum, GR Utbildning, in till årets Sex, unga och skolans roll. Målgruppen är som vanligt personal inom skola och hälso- och sjukvård samt andra intresserade. 
Läs mer

MIK-dagen 2018

MIK-dagen 2018

Nu kan du anmäla dig till MIK-dagen 2018, som sker på Biograf Bergakungen tisdagen den 30 januari 2018. MIK-dagen 2018 kommer att handla om yttrandefrihet. Mer information om tematik och gäster kommer under hösten. 
Läs mer

Utbildning och konferenser

Utbildningar och konferenser

Pedagogiskt Centrums utbud av utbildningar och konferenser på GR Utbildning riktar sig till all pedagogisk personal, inom alla skolformer. Utbildningarna berör en mängd frågor inom pedagogik och skolutveckling.
Läs mer

Läromedelsmässan 2018

Du har väl bokat in nästa års Läromedelsmässa då vi firar 10 år på Eriksberg, 24-25 april 2018. Mer information kommer på www.grkom.se/laromedel.


GR Läromedel Facebook

GR Läromedel Instagram

GR Läromedel Twitter

 Ansvarig utgivare: Johan Borvén  Kontakta redaktör

 GR Utbildning Läromedel, Anders Personsgatan 8 | Box 5073, 402 22 Göteborg
Tfn 031-335 50 53 l laromedel@grkom.se www.grkom.se/laromedel

Ale | Alingsås | Göteborg | Härryda | Kungsbacka l Kungälv | Lerum | Lilla Edet | Mölndal | Partille l Stenungsund | Tjörn | Öckerö | +Falkenberg | +Varberg


Du får detta nyhetsbrev eftersom du använder GR Utbildnings tjänster, deltagit i dess aktiviteter eller är student på lärarutbildningen i Göteborg. 

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.