Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Bokskog på Öland Bild: ©Madeleine Gustafsson

Kära Läsare, jag har fått en hel del förfrågningar om att hålla en kurs i egenbehandling med Manuell Lymfdränage  och det gör jag såklart gärna!

Det kommer att bli en kurs på några timmar en söndag i höst där du får lära dig en del baskunskaper om lymfsystemet, varför det är så viktigt med fritt flöde i kroppen, och hur du själv kan underhålla systemet genom en mjuk och behaglig egenbehandling!

Är du intresserad? Skicka mig ett meddelande här!

Anita Moorjani är en alldeles fantastisk kvinna som jag gärna vill presentera för Dig! Hon bl a skrivit böckerna "Dying to be me" och "What if this is heaven?" Jag rekommenderar dom båda varmt!  "Dying to be me" handlar om hennes nära döden upplevelse som förändrade hennes liv fullständigt. "What if this.." är hennes andra bok. Här kan du se ett av hennes kärleksfulla, kloka budskap via ett youtube klipp: Standing strong in Love

Johannnesoljan jag berättade om i förra nyhetsbrevet är nu klar och går bra att beställa. Jag har också tagit fram en fantastiskt fin Ringblomssalva med lite specialingredienser, bl a MSM, för ännu bättre effekt!

Ett fåtal tider finns kvar att boka för behandling i september, v 39 är dock fullbokad. Jag kommer också vara bortrest några dagar för att njuta av Öland och Skördefesten i slutet av september och början av oktober!

Varmaste hälsningar Madeleine


Akvarell ©Madeleine Gustafsson

Det lymfatiska systemet!

Här är en text om det lymfatiska systemet jag skrev till ett nyhetsbrev för några år sedan. Jag lägger ut texten en gång till som en påminnelse om vad Du kan göra själv och som information till Dig som är intresserad av att gå en kurs i egenbehandling!

Förbättra Ditt lymfsystem!

Det lymfatiska systemet är ett av två cirkulationssystem i kroppen och dess huvudsakliga uppgift är att flytta immunceller och döda cellrester genom kroppen dit de kan tas bort eller återanvändas. Ett dåligt fungerande lymfatiskt system är en riskfaktor för en rad olika sjukdomstillstånd.

... men vad är lymfsystemet?
Det lilla du kanske hört om det lymfatiska systemet är att det är jämförbart med ett avlopp. När det är stopp i rören pga ansamling av partiklar av hår, hudrester, rengöringsmedel, mat mm blir där en grogrund för bakterier. Till slut börjar det lukta illa. För att undvika detta behöver du regelbundet underhålla och städa. Det är samma sak med det lymfatiska systemet, du behöver även "städa" detta "rörsystem" för att må riktigt bra.

Ett överbelastat lymfatiskt system innebär ett konstant stresstillstånd för kroppen vilket bl a leder till ett försvagat immunförsvar och därmed till ohälsa och sjukdom. Ett stopp i ditt lymfatiska "avlopp" kan leda till ansamlingar av toxiner.

Kanske är dina symtom kroppstelhet, huvudvärk, uppblåshet, svullnad, hudproblem, kalla extremiteter faktiskt ett resultat av ett trögt lymfsystem som behöver renas.

Här är några avgiftningsstrategier som kan hjälpa dig att förbättra ditt lymfatiska system och se till att det fungerar:

1. Aktivt minska stressen
Följande aktiviteter förbättrar flödet av lymfvätska genom kroppen eftersom de begränsar både psykisk och fysisk stress på lymfsystemet:

 • God hållning
 • Regelbunden stretching
 • Andningsövningar
 • Meditation
 • Qigong, Tai Chi, Yoga, 

Det här är utmärkta strategier för att lindra oro och ångest, stödja immunförsvaret och bra metoder för att minska stopp i rören och stimulera avlägsnandet av patogener (sjukdomsframkallande orsaker) från kroppen.

2. Rörelse och motion
Balanserad rörelse och motion kan vara ett av de mest effektiva och enklaste sätten att förbättra ditt lymfatiska system.
Ökar syretillförseln till vävnader och celler och stimulerar blodcirkulationen. När vi inte regelbundet rör på våra kroppar, stannar gifter kvar i muskeln. Börja t ex med dagliga promenader.

3. Fysiska blockeringar
En blockering i övre bröstregionen kan förhindra dumpning av gifter från det lymfatiska systemet. Bröstkorgen fungerar som en stor lymfatisk pump och är avgörande för lymfcirkulationen.

4. Örter
Örter är en fantastisk källa för att stötta och avgifta det lymfatiska systemet.  
Här är några exempel:
Eteriska oljor kan tillsättas massageolja för att öka effekten av manuell lymfdränage. Stärker immunförsvaret genom att lindra ångest och stress, ökar cirkulationen i kombination med lymfdränerande massage.
Mjölktistel är kraftigt avgiftande och känd för att rengöra magtarmsystemet, lever och njurar, samt främja sköldkörtelns funktion. Använd mjölktistel för att hjälpa till att bekämpa inflammation i kroppen och stötta ett friskt immunsystem.
Essiac te avgiftar och stärker immunförsvaret
Manjistha te renar levern och blod, bra för menstruationsproblem, hudproblem, stärker immunförsvaret.

5. Svettning
Huden är vårt största organ och ett av de fyra sätt vi har att föra bort det vi inte behöver i kroppen. (De övriga är genom tarmtömning, urinering och utandning). Svettning är alltså en av de mekanismer som kroppen har för att eliminera gifter. Motion främjar så klart svettning.

6. Torrborstning.
Underlättar avlägsnandet av toxiner som byggts upp på vår hud. Använd en hudborste eller svamp och gnugga försiktigt över huden mot armhålor, bröstbenet, ljumskar där stora ansamlingar av lymfkörtlar finns. Ökar lymfflödet genom att stödja cirkulationen under huden.

7. Antiinflammatorisk kost
Bestående av hälsosamma fetter och rik på antioxidanter är avgörande för att stödja ett friskt immunsystem. Några ex på antiinflammatoriska livsmedel:

 • bär; blåbär, tranbär, hallon, körsbär
 • grönsaker
 • manjistha te, golden milk
 • gurkmeja, ingefära, kanel, vitlök
 • kokosolja, oliv- och rapsolja
 • nötter och frön

Lymfkärl finns även vid tarmarna och är känsliga för nedbrytning av osunda kostvanor.

8. Undvik åtsittande kläder
Ja, trots att modet föreskriver annat, så är det faktiskt så att våra kroppar fungerar på samma uråldriga vis som i begynnelsen...
Undvik alltså åtsittande plagg som bygelbh för att förhindra onödiga begränsningar av lymfkärl. Lymfkörtlar är starkt koncentrerarde runt bröstkorgsregionen och ska dränera vätska från bröst och armar. Begränsa inte det lymfatiska flödet!

Jag vet inte hur många kvinnor jag rekommenderat att sluta med bygelbh pga av smärta i bröstkorgsområdet och som därmed sluppit smärta....

9. Manuell Lymfdränage och Klassisk Bindvävsmassage
Generellt så förbättrar massage immunförsvaret och kan lindra symtom på t ex kronisk trötthet och smärta, det är även viktigt med den manuella beröringen då det bl a minskar stress och smärta.

Behandlingsmetoder som Manuell Lymfdränage och Klassisk Bindvävsmassage tar dessutom bort blockeringar och främjar flödet och dränering av lymfa genom kroppen, och för bort gifter och slagg av t ex medicinering, dålig kost mm.

Jag behandlar i båda teknikerna, och även i en unik kombination av de båda som kallas Djupgående Cirkulationsmassage som är alldeles utmärkt för att aktivera ett stagnerat lymfsystem.

Behandlingarna är mycket behagliga, effektiva och välgörande!

I mina behandlingar använder jag högkvalitativa oljor som också innehåller eteriska oljor för att ytterligare stötta och hjälpa det lymfatiska systemet. Även Dr Bach´s läkande och balansernade eneriger finns i oljorna.

Om du upplever begränsningar liknande de jag beskrivt ovan, rekommenderar jag varmt någon av ovanstående behandlingar! 

Låt Din kropp vara fri!

Text och bild: ©Madeleine Gustafsson

Källor:
KroppsHarmoni Terapeutskolan;PDQ (Physician Data Query) och Editorial Board rapporterar att eteriska oljor stimulerar läkning genom neuroimmunomodulation (summan av samspelet mellan nervsystemet, endokrina och immunsystemet),The truth about Cancer,Dr. David Jockers DC, MS,


Följ med på en resa i Dr Bach´s fantastiska värld!

Här presenterar jag de 38 olika läkande energierna (Bach Flower Remedies) Dr Bach fann i naturen och som han så framgångsrikt behandlade sina patienter med. Jag kommer också berätta om Dr Bach, och om mina egna erfarentheter av Bach. 

I förra nyhetsbrevet berättade  jag om Aspen, botemedlet vid okända rädslor. Här är nästa energi: 

Beech - Populus tremula ©Madeleine Gustafsson

B... för Beech

Sv. Bok (Lat. Fagus Sylvatica)

"Det är hans eget fel, jag har ingen sympati med honom"

"Så idiotiskt! Vad är det för fel på dessa människor"

I sitt negativa tillstånd kritiserar och fördömer Beech personligheten. De kan vara mycket intoleranta mot andra.

BEECH-personligheten retar sig på den ”dumhet” med vilken andra människor envisas med att se saker och ting på, och som inte stämmer överens med deras eget sätt. Ibland prövar andra människors små vanor, gester och egenheter deras tålamod bortom alla gränser, men när irritationen inte står i proportion till det som skapat missnöjet, då kan det vara läge att balansera sig med Beechenergin. Detta handlar om ett typfall av se ”grandet i sin broders öga, men inte bjälken i sitt eget öga"... dvs att se andras mindre fel men inte sina egna stora. Denna kritiska värdering av andra gör Beech personligheten till en ganska ensam människa, så det är viktigt att balansera denna obalans. I balans är detta personer med underbar tolerans, de är personer som säger  Jag väljer att se positiva egenskaper även hos de som väljer att följa andra vägar"

För dig som vill läsa mer BEECH, läs Dr Bach´s vackra beskrivning här


Ringblomssalva

NYTT I BUTIKEN!
SNART KOMMER OCKSÅ RINGBLOMSOLJA!

JohannesoljaHar du ont, känner dig stressad eller behöver ta hand om dig
själv...

...då välkomnar jag Dig att

boka en behandling hos mig. 

Glöm inte bort att ta hand om den viktigaste personen i Ditt liv! 


                           Välkommen till min Mottagning:

   Center för Manuell Hälsa ligger på Renstiernas gatan 25

    Klicka Här och läs mer om de behandlingar jag erbjuder.
    Här hittar du också lediga tider.

    Är du osäker på vilken behandling som passar just Dig?
    Välj Ny Klient behandlingen, så bestämmer vi när vi ses
    vad som passar Dig!

    Tipsa en vän                                         Dela på Facebook

homepagefacebook

Madeleine Gustafsson
Telefon: 073 - 654 29 06
 madeleine@minabehandlingar.se

Välkommen!


Bokningsregler

Jag vill påminna om mina bokningsregler. Avbokning sker 24 timmar innan bokad tid, det ger mig möjlighet att boka in kund på kölista och jag är tacksam att inte behöva debitera dig för utebliven behandling. Tack för Din förståelse!

Obs! Vid avbokning behöver du använda den kod du får i bokningsbekräftelsen. Det går inte svara på dessa meddelande. Alternativt ringa/sms:a/maila mig direkt.

copyright Text och bilder
Nyhetsbrev Madeleine Gustafsson

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss, för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev, eller önskat information om utbildningar eller annat. Skulle du vilja avsluta din prenumeration,vänligen klicka här.
Tack!