Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Gunnar Wennerberg 200 år

I år var det 200 år sedan politikern, ämbetsmannen, skalden och tonsättaren Gunnar Wennerberg föddes i Lidköping. Wennerbergsällskapet som verkar för att lyfta fram hans livsgärning och betydelse för Lidköpings kulturliv bildades 2015 och ordnar nu ett Wennerbergs-jubileum i Lidköping den 23 september till den 16 november. Konserter, föreläsningar och utställningar kommer att fylla jubileumsprogrammet. Läs mer här!


Ta en tur längs Lidköpings nya turistväg!

Låt dig inspireras av vår nya ruttkarta över Lidköpings kommun med Kållandsö i fokus. Ta omvägen ut till Läckö och Spiken och besök några av Kållands medeltida kyrkor, det fantasiska Hindens rev och Svalnäs bad. Stanna längs vägen och vandra längs någon av de fina vandringslederna, ta en fika eller ät gott på någon av restaurangerna innan du styr mot Tofta och slutligen Lidköping. För karta, se här!


Möt Åsa Lindqvist - säteriets trädgårdsmästare

Bland rosor, höga trädkronor, lavendel och liljor trivs Åsa Lindqvist allra bäst, hon älskar sitt arbete som trädgårdsmästare på Hellekis Säteri där hon arbetat sedan år 2000. Fast när hon ligger på stranden, badar, cyklar på Kinnekulle eller på Gotland, eller hänger med barnbarnen i hängmattan – då leker livet på riktigt för Åsa. Läs om Åsas smultronställen i Destination Läckö-Kinnekulle här!


MTB-bloggare valde Kinnekulle

Kinnekulleleden är populär både bland vandrare och cyklister och det uppmärksammas av MTB-cyklisten Anna Öhrström som har en bakgrund som elitcyklist. I sin cykelblogg skriver hon om en härlig helg sent i september då hon mötte upp gamla cykelkompisar och njöt av Kinnekulles vackra MTB-leder. Anna skriver om hänförande vyer och fantastisk natur på kullen. Läs mer här!


Kållandsöträffen - EM i insjötrolling

Vänern är EU:s största sjö och sett till storlek och mångfald liknar sjön ett hav. Här bjuds många möjligheter för den som vill prova fiskelyckan. Den 29/9 - 1/10 arrangeras Kållandsö trollingträff 2017 och EM i insjötrolling i Spikens fiskehamn på Kållandsö. Var med om en riktig naturupplevelse med trollingfiske av insjölax och insjööring och ta chansen att vinna en åtråvärd titel. Läs mer här!


Se filmen om löjromsfisket i Spiken!

Vänerlöjrommen kommer från siklöjan som fiskas under perioden oktober - december. Siklöjan tillhör laxfamiljen och finns i både sötvatten och bräckt vatten. Vid cirka tre års ålder är den könsmogen och fiskas då upp med nät och sedan kläms honorna på rom för hand. Löjrommen är en uppskattad delikatess och används som ingrediens i maträtter som till exempel såser, skagenröra och toast. Se filmen om löjrom här!


Löjromsäventyr

Yoga- och träningsweekend

Sätt guldkant på hösten och njut av ett löjromsäventyr där du får känna, klämma och smaka på Vänerns guld! Välkommen till Spiken utanför Lidköpingoch njut av en matresa för alla sinnen. Boka vårt Löjromspaket, läs mer här!

Kom igång med träningen i höst! Boka vårt Yoga- och träningspaket och delta i utmanande och energigivande träning, njut av god mat och var med på mörkervandring på Läckö slott. Läs mer här!


Rörstrand Museum - 290 års porslinshistoria

Rörstrand Museum berättar historien om en av Europas äldsta porslinsfabriker, det svenska porslinets kronjuvel, Rörstrand. Besök utställningarna med de stora konstnärligt utformade porslinspjäserna, vardagsservisen från barndomen samt verktyg, skisser och en rundugn som låter dig få en inblick i hur tillverkningen av Rörstrandsporslinet gick till. Läs mer här!


Bomässan 6-8/10

Höstmässa 7-8/10

Fikaveckan 2-7/10

Besök Bomässan i Sparbanken Lidköping Arena 6-9 oktober och få inspiration till renovering och inredning hemma! Läs mer här!

Botanisera bland färska lokalproducerade grönsaker, matprodukter och lokalt hantverk på Höstmässan på Hjelmsäters egendom. Läs mer här!

Fika hela veckan under Fikaveckan i Lidköping 2-7 oktober. Erbjudanden, tävlingar och mycket mys utlovas. Läs mer här!


Götene höstmarknad

Svenska cupen i bandy

Hard race enduro

Besök Götene centrum den 12 oktober och strosa omkring bland försäljare och marknadsstånd under Götene höstmarknad. Läs mer här!

För sjunde året avgörs Svenska Cupen i bandy i Sparbanken Lidköping Arena den 29/9 - 1/10. Läs mer om den spännande tävlingen här!

Årets stora motorhändelse i Lidköping - Hard race enduro med både elitförare och amatörer - körs den 7 oktober på Lidköpings flygplats. Läs mer här!


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se