Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV NR 8 2017

Äntligen dags för ett nytt Ungoteket år!
Nu har vi jobbat och laddat för att det här året ska bli alldeles magiskt för de föreningar och ungdomar som anmäler sig till Ungoteket. Hoppas verkligen att vi blir många som hakar på denna helt unika satsning!
Läs mer i nyheten nedan och se Ungoteketfilmen!

Utöver Ungoteket händer det också massvis. Tävlingssäsongen är i full gång och många fina tävlingar kvarstår. Utbildningssäsongen börjar närma sig och en del inbjudningar finns redan tillgängliga. SISU och VOF har också ett nytt erbjudande till alla orienteringsföreningar inför hösten/vintern, att sätta Full fart framåt!

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark


Hög tid att bilda ert Ungoteketteam!

Nu är anmälan öppen till nästa omgång av Ungoteket, som startar i november i år. Se Ungoteketfilmen och få svar på alla dina frågor om Ungoteket på vår sprillans nya hemsida!

Sedan anmälan öppnade för ett par veckor sedan har intresseflaggan hissats hos flera föreningar. Att delta i Ungoteket 2017-2018 är just nu gratis, tack vare vårt bidrag från Arvsfonden. Och som om inte det vore nog; alla deltagande föreningar får 5000 kr att använda till marknadsföring av sitt föreningsprojekt! Det går helt enkelt inte att låta bli Ungoteket nästa år. Därför följer här en uppmaning till alla orienterande ungdomar som är 14 år och äldre: bilda ert team och anmäl er nu! Det blir starten på fler roliga och utvecklande upplevelser inom orienteringen.     

www.ungoteket.se


Dubbelseger för Trollhättans SOK i Team Sportia League

Team Sportia League 2017 är avgjort. Vid lördagens Sprint DM avgjordes Bästa och Mesta klubb och då avgick Trollhättans SOK med segern i båda klasserna.

Läs mer


Häng med till Daladubbeln

Den 13-15/10 ordnar Västergötlands OF som vanligt en bussresa till den populära Daladubbeln utanför Falun.
Anmälan till resan är nu öppnad.

Läs mer


Nyhet! VOJS-resa till Smålansdkavlen

För att ge fler möjlighet att springa stafett provar vi nu med att samordna lag till Smålandskavlen som avgörs helgen 28-29 oktober i Aneby. Faller det väl ut kan det bli aktuellt för fler stafetter i framtiden.

Läs mer


Full fart framåt!

Vill din förening ha hjälp med att organisera, planera, prioritera och/eller få mer fart i er verksamhet? Under hösten/vintern erbjuder SISU Idrottsutbildarna tillsammans med Västergötlands Orienteringsförbund en utvecklingsträff för din förening!

Läs mer


Full pott för Karin Thern

När årets sista DM, Lång DM, avgjordes i skogarna utanför Mullsjö tog Karin Thern, OK Skogshjortarna, hem segern i damernas huvudklass och fullbordade därmed en serie DM tävlingar med idel segrar. Fem raka, under hösten!

Läs mer


Se här - alla höstens tävlingar!

Under 2017 tar Västergötlands OF ett nytt grepp om tävlingsinformationen. Publikationen "Tävlingar" som vi haft under de senaste två åren för annonsering av tävlingar ersätts i år med en kompakt tävlingsöversikt.

Läs mer


Direktlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Kommande tävlingar

September

Oktober

November


Utbildningar

Tränarutbildningar

NYHET!
Nu tar Västergötlands OF ett nytt grepp om träningsutbildningarna. Under kommande "utbildningssäsong" hänvisas till de nationella tränarutbildningarna i vårt närområde. Häng på i Göteborg 17-19 nov alternativt i Huskvarna 12-14 jan.

Läs mer


Kartritarutbildning

Är du sugen på att lära dig mer om kartritning? Helgen den 30 september till 1 oktober har du chansen att gå SOFT:s introduktions- och inspirationskurs i kartritning i Forsa. Ta med en kompis och investera i lärorik utbildningstid för framtiden!

Läs mer


Notiser

Dela med dig av din åsikt!

Inför 2018 kommer ett arbete göras för att förnya konceptet kring tävlingsserie för ungdom/junior och för det arbetet vill VOF gärna ha dina synpunkter.

Läs mer


Många goda skäl att arrangera hittaut

Är det dags för din förening att haka på?

hittaut är en av Sveriges största hälsofrämjande satsningar 2018. Målet är att få fler i rörelse med hjälp av orientering under enkla och tillgängliga former. Här kan du läsa om hur din förening blir en del av hittaut.

Nyhet från svenskorientering.se


Dags för VC-final

Om tre veckor är det dags för världscupfinal i Schweiz. Tove Alexandersson toppar på damsidan, Martin Regborn är tvåa bland herrarna. Nu är den svenska truppen uttagen. "Jag ser fram emot en grym avslutningshelg", säger förbundskapten Håkan Carlsson.

Nyhet från svenskorientering.se


Nya kartnormen översatt

Den nya kartnormen har översatts till svenska och finns att ladda ner från SOFTs hemsida.

Läs mer


Sök Idrottslyft från SOFT

Idrottslyftet 2017 går i RF:s riktlinje Idrott hela livet i förening. Här finns lite att tänka på innan ni gör eran ansökan.

Läs mer


Utbildningsutbud


Nya orientering.se

Här hittar du nya Orientering.se

Till orientering.se


Vill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på Twitter


Kontakt

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@westgotasport.se - 0725-447736

facebooktwitterinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.